SPORTURI  »  BOX  »  BOX

"Noul Iftimoaie" vine să cucerească România pe 19 octombrie. I se spune Leul Negru și are un stil nemilos în ring

Articol de GSP - Publicat marti, 18 septembrie 2018 18:18

Triplu campion al Italiei, Claudiu Istrate a semnat un acord cu Dynamite Fighting Show. Pe 19 octombrie, la Piatra Neamț, îl va înfrunta pe experimentatul Marius Munteanu într-un super fight la categoria grea.

Este primul meci pe care Istrate, câștigător al Venum World Series și dublu semifinalist Tatneft World Cup, își va disputa în România. Născut la Dorohoi, sportivul în vârstă de 23 de ani a ajuns în Italia în 2006, acolo unde părinții săi locuiau deja.

"De la 5 ani, am locuit cu bunica, dar devenisem un copil problemă. Ai mei s-au hotărât să mă ia acolo. Eu nu voiam să plec din România, dar m-au convins să mă mut în Italia promițându-mi că mă vor duce la o sală de K-1. Așa a început cariera mea. De la 12 ani, sala de K-1 este a doua mea casă", povestește Istrate.

Povestea lui Istrate, poreclit " Leul Negru" datorită faptului că nu are milă de adversari în ring, se aseamănă cu cea a lui Ionuț Iftimoaie, care a cunoscut consacrarea în străinătate și a ajuns în România când deja avea o carieră în spate. Nu doar Italia îi leagă pe cei doi, ci și faptul că au același antrenor.

Omul care i-a fost alături lui Iftimoaie timp de mai bine de un deceniu, Didier Le Borgne, îl pregătește de aproximativ patru ani și pe Istrate. „Ne înțelegem excelent, e un profesor foarte bun, de la care am învățat multe. Visul meu este să fiu la fel de apreciat cum este Ionuț Iftimoaie. Dacă pentru asta trebuie să am doi adversari în ring, nu e nicio problemă. Fac totul pentru a deveni un nume important în acest sport”, afirmă Istrate înaintea debutului în gala Dynamite Fighting Show, concept creat de Cătălin Moroșanu.

Primul meci pe care Istrate (1.86m și 110 kilograme) l-a disputat la profesioniști s-a întâmplat pe când avea doar 16 ani, impunându-se în fața unui luptător originar din Republica Moldova. De atunci și până în prezent, la doar 23 de ani, Istrate a disputat un total de 47 de meciuri, dintre care a câștigat 29, 10 înainte de limită.

Printre performanțele sale se numără trei titluri de campion ale Italiei la kickboxing și muay thai, două semifinale în puternicul turneu din Rusia, Tatneft, victorie în turneul piramidal Venum Victory World Series, dar și challenger la centura mondială ISKA, meci în care l-a înfruntat pe legendarul Jerome Le Banner.

Gala Dynamite Fighting Show II se va desfășura pe 19 octombrie la Sala Polivalentă din Piatra Neamț, iar în main-event, Cătălin Moroșanu îl va înfrunta pe „Sultanul” Mehmet Ozer. De pe cardul galei nu vor lipsi Andrei Stoica, Sebastian Cozmâncă, Bogdan Năstase sau Valentin Bordianu. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close