SPORTURI  »  BOX  »  AIBA

Președintele Federației Internaționale de Box a fost suspendat din funcție! Ce acuzații i se aduc

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 16:47

Taiwanezul Ching-Kuo Wu, președintele Federației Internaționale de Box, a fost suspendat de Comisia de Disciplină AIBA la cererea a 11 membri din Comitetul Executiv al forului mondial.

Ching-Kuo Wu, controversatul lider al Federației Internaționale de Box pentru Amatori ( AIBA), a fost suspendat de Comisia de Disciplină a forului internațional pentru "gestionare financiară defectuoasă" și corupție. 

De 11 ani în funcție, taiwanezul de 70 de ani a condus forul mondial dezastruos, acumulând datorii de 15 milioane de franci elvețieni, aproximativ 13 milioane de euro. El este, de asemenea, acuzat, că a înlăturat din forul mondial pe toți membrii "incomozi", înconjurându-se doar de "yesmeni". În acest an unul dintre membrii AIBA a fost eliminat din Comitetul Executiv al AIBA, după ce a ridicat întrebări cu privire la posibilele nereguli. Acesta a dat AIBA în judecată și a câștigat procesul, fiind reabilitat!

Un congres extraordinar urmează să aibă loc în noiembrie, cu prezența tuturor federațiilor naționale. La vot se va supune dacă Ching-Kuo Wu va rămâne la conducerea organizației. 

Englezii de la The Guardian dau ca posibil succesor al taiwanezului pe italianul Franco Falcinelli, vicepreședinte AIBA, președintele forului european, EUBC.
În trecut, Rudel Obreja, fostul președinte al FR Box, a avut și el mai multe dispute cu Ching-Kuo Wu.

S-a ajuns până la dezafilierea României de către forul internațional și neprimirea sportivilor români în competițiile internaționale. "Asta, tocmai pentru că am avut curajul să-l înfrunt pe acest nemernic. Acum se vede cu adevărat cine este el de fapt", a declarat Obreja. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează