SPORTURI  »  BOX  »  FURY VS. WILDER

VIDEO+FOTO Furyos și iute » Verdict controversat în Wilder vs. Fury! Britanicul a dominat lupta, însă a fost pus de două ori la podea

Wilder vs. Fury Foto: Reuters +19   FOTO
Wilder vs. Fury Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 decembrie 2018 10:33

Deontay Wilder, american, 33 de ani, își păstrează titlul de campion mondial WBC la categoria grea după un meci nebun în care l-a pus de două ori la pământ pe Tyson Fury, englez, 30 de ani. Arbitrii au văzut o remiză, verdict controversat după ce britanicul a dominat autoritar lupta.

de Andrei Chirică

Fury a mers în Los Angeles pentru a câștiga centura WBC, singura care îi lipsește din palmares. Cel supranumit ”Gypsy King” a revenit în ring în acest an după 3 ani de la succesul neașteptat cu Wladimir Klitschko. După victorii cu doi adversari facili în iunie și în august, Fury a acceptat provocarea lui Wilder.

Și părea că îi va lua centura, pedepsindu-l rundă după rundă. Americanul a fost mult mai pasiv și rar a părut să găsească soluții pentru a contracara agresivitatea lui Fury. A simțit că meciul îi scăpase deja din mână și a început să caute lovitura decisivă.

Și a crezut că i-a ieșit. Mai întâi în runda a noua, când l-a pus în fund pe britanic, și apoi în ultima rundă. Părea că a dat lovitura și a scos-o la capăt. Fury s-a ridicat însă miraculos de la podea.

”Am boxat în deplasare, m-a trimis de două ori jos, dar tot cred că am câștigat această luptă”, a mărturisit britanicul la finalul meciului. Trei arbitri au văzut însă trei meciuri diferite. Primul a punctat 115-111 pentru Wilder, al doilea 114-112 pentru Fury, ia ultimul a anunțat 113-113. Remiză, iar centura a rămas la Wilder!

Cred că am câștigat din moment ce l-am trimis de două ori la pământ. Suntem amândoi războinici, dar cred că am făcut diferența. Am început mai greoi, apoi m-am aruncat aiurea. Nu am avut stare, am ezitat mult”, a spus Wilder la finalul meciului.

Revanșă sau marea confruntare cu Joshua?

Verdictul i-a mulțumit pe fani doar dintr-o singură perspectivă, faptul că sunt șanse ca revanșa să se dispute în 2019. ”100% ne vom bate din nou”, spunea Fury la finalul meciului, însă ar putea avea alte planuri pentru anul viitor.

În contract exista o clauză pentru o revanșă în cazul în care Wilder pierdea. Iar Fury, după meciul bun pe care l-a făcut, s-ar putea orienta spre un duel cu Anthony Joshua, campionul mondial IBF, WBA și WBO. Confruntarea i-ar putea aduce, pe lângă cele trei centuri, și un cec mult mai consistent.

”Sunt mai mult decât profesionist. M-am dus în Germania să mă lupt cu Klitschko și am venit în America să mă bat cu Wilder”
Tyson Fury

”Mi-aș dori să îl înfrunt din nou pe Fury în următorul meu meci. De ce nu? Să le dăm fanilor ceea ce vor să vadă!”
Deontay Wilder

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
tipsy
tipsy  •  03 Decembrie 2018, 10:38

Nu inteleg comentariile de mai jis, meciul a fost excelent. Iar Fury nu o avea "talentul" lui Cassius Clay, dar e unul din cei mai inteligenti boxeri de categoria grea din istorie. Si are inima de campion.

brancusi
brancusi  •  03 Decembrie 2018, 09:47
Postat de cneius pe 02 Decembrie 2018, 11:46

Ai perfecta dreptate ! Prima data cind am incercat sa ma uit la un meci al "celebrului" Klitschko am abandonat repede ideea vazind ce se intimpla! Exact anti-box facea tipul, statea doar in mijlocul ringului tinindu-si adversarii departe cu o "creanga" lunga intinsa inainte !!! PLICTISITOR !!!

Categoria grea se afla la un minim valoric istoric,reliefat exact de ceea ce ziceai,o dominatie de 10 ani a unui sportiv doar serios si inteligent,lipsit in rest de calitatile si charisma unui campion adevarat al categoriei regina.E socant cum un antitalent grotesc precum Fury isi disputa suprematia cu alti ciomagari care nu au in comun cu sportul acesta decat aspectul fizic.Norocul e ca la categoriile mai mici scoala ex-sovietica si cea mexicana inca mai tin steagul sus.

pma77
pma77  •  02 Decembrie 2018, 14:47

Un meci foarte plictisitor..imi pare rau ca m-am trezit la 5 dimineata sa vad porcaria asta de box ieftin.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează