SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2018

Adio, Damiano Cunego » Rutierul cu cea mai inexplicabilă prăbușire în carieră se retrage în Turul Italiei 2018

Damiano Cunego, foto: Gulliver/gettyimages
Damiano Cunego, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat vineri, 17 noiembrie 2017 11:29

Ciclistul italian, Damiano Cunego, își va încheia cariera în 2018, informează cyclingnews.com.

Anunțul a fost făcut de Cunego într-un interviu acordat publicației italiene Gazzetta dello Sport. Potrivit aceleiași surse, utlimul său turneu din carieră la care va participa va fi Giro d'Italia, competiție pe care a câștigat-o în 2004.

"Giro d'Italia este cursa care m-a făcut cunoscut, cursa pe care am câștigat-o în 2004 și cursa care m-a făcut cel mai fericit. Vreau să particip și anul viitor, să-l termin și apoi să spun suficient cu ciclismul. Odată cu trecerea timpului, am remarcat că ciclismul se desfăsoară la un nivel tot mai înalt și nu mă mai simt la fel de competitiv. Pe scurt, vine momentul când trebuie să mă opresc și aș vrea să o fac la Giro, unde totul a început", a declarat Cunego.

În vârstă de 36, italianul a declarat că după ce își va încheia cariera va rămâne în cadrul Nippo-Vini Fantini, echipă pentru care concurează în prezent.

"Am atât de multe proiecte. Vreau să fiu un ghid pentru cei tineri, un ambasador și nu numai atât", a mai spus Damiano Cunego.

Descoperit de Giuseppe Martinelli, ciclistul italian a fost campion mondial la juniori în 1999. În 2002, la vârsta de 20 de ani el a debutat la seniori pentru Saeco Macchine per Caffè–Longoni Sport, fiind considerat unul din cei mai promițători tineri cicliști.

5 trofee majorea cucerit Cunego in cariera sa: Giro D'Italia (2004), 3 Giro di Lombardia (2004, 2007, 2008) si Amstel Gold Race (2008)

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează