SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

Bora peste tot! Mühlberger a câștigat ediția a X-a a Turului Ciclist al Sibiului

Gregor Mühlberger trecând linia de sosire la Bâlea Lac în etapa a doua FOTO Focus Photo Agency
Gregor Mühlberger trecând linia de sosire la Bâlea Lac în etapa a doua FOTO Focus Photo Agency

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2020 21:47 / Actualizat duminica, 26 iulie 2020 22:15

Cicliștii de la Bora-hansgrohe au câștigat patru din cele cinci etape la Sibiu, iar la final austriacul Gregor Mühlberger a luat laurii, iar Patrick Konrad a fost al doilea. Cealaltă echipă de World Tour prezentă la Sibiu, Israel Start-Up Nation, l-a avut pe podiumul general pe elvețianul Matteo Badilatti. Contratimpul individual din prima parte a zilei s-a dovedit decisiv în alegerea învigătorului.

Gregor Mühlberger completează clubul select al celor care au triumfat în Turul Ciclist al Sibiului. După trei ediții câștigate la rând de columbienii lui Giani Savio de la Androni Giocattoli Sidermec a venit rândul unei echipe de World Tour să dea învingătorul, Bora-hansgrohe. N-a fost nici Ackermann, nici Konrad, ci Gregor Mühlberger, un austriac care a trecut primul linia de sosire la Bâlea Lac, iar duminică dimineața a lovit decisiv pe contratimpul individual de la Păltiniș.

Înaintea ultimei zile, cea în care erau programate două semi-etape, Patrick Konrad era liderul clasamentului general, cu un avans de 3 secunde față de Mühlberger. Ultimul a făcut o cursă de excepție între Curmătura Ștezii și Arena Platoș din Păltiniș, un contratimp individual de 12,5 kilometri, lăsându-l în urmă pe Konrad, compatriotul său, la un minut și 4 secunde.

Un român pe podium

Mühlberger a luat astfel un avans decisiv și numai o minune l-ar mai fi putut readuce pe Konrad în frunte. Semi-etapa 3B, de 109 kilometri, n-a mai adus nimic nou, doar câteva evadări palide, iar la final primii trei care au trecut linia de sosire au fost Ackermann, Michael Schwarzmann, ambii de la Bora, și Eduard Grosu (Nippo Delko Oane Provence).

Mühlberger a plecat acasă mai bogat cu vreo 4.500 de euro și cu tricourile galben, alb și verde în bagaje. Serghei Țvetcov l-a luat pe cel roșu, BergstrÖm Frisk (Bike AID) pe cel alb cu buline albastre, iar Pavel Bernas (Mazowsze) pe cel albastru.

În clasamentul pe echipe, Elkov - Kasper a ocupat primul loc, urmată de Vini Zabu KTM și Nippo Delko One Provence, echipa lui Eduard Grosu.

Etapele Turului Sibiului

DatăTipPlecare-sosireDistanțăCâștigător
23 iuliePrologCentrul istoric al Sibiului2,4 kmNikodemus Holler
24 iulieEtapa 1Sibiu-Bâlea Lac183 kmGregor Mühlberger
25 iulieEtapa 2Sibiu-Agnita-Sibiu181,2 kmPascal Ackermann
26 iulieEtapa 3ACurmătura Ștezii- Arena Platoș12,5 kmGregor Mühlberger
26 iulieEtapa 3BSibiu-Sibiu109 kmPascal Ackermann

Citește mai multe știri din sport: 

OFICIAL Simona Halep nu participă la turneul de la Palermo! Reacția directorului competiției: „Suntem supărați și profund dezamăgiți”

Zâmbete în haine tricolore » Sportivi calificați la Tokyo au prezentat echipamentul pentru JO de anul viitor, în ziua în care ar fi trebuit să înceapă Olimpiada

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează