SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

CHRIS FROOME. 4 întrebări după noul cutremur de dopaj din ciclism: Froomey, dar dacă erai sănătos tun?

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2017 11:08

Chris Froome, prins cu Salbutamol, cantitate dublă față de cea admisă oficial de Uniunea Ciclistă Internațional (UCI). Ciclismul își mestecă din nou cel mai important om. 4 întrebări după știrea-șoc a zilei:

1. Froomey, dar dacă erai sănătos tun? Să o luăm sistematic. În 2013, Chris Froome a câștigat Turul Franței, împotriva unor rutieri precum Nairo Quintana și Alberto Contador, în timp ce avea schistosomiază, o boală parazitară ce i-a accentuat orice infecție din organism timp de mai mulți ani și de care s-a chinuit sezoane întregi să scape. Totul pe fondul unui astm galopant, care l-a însoțit până la dubla Turul Franței/Turul Spaniei din acest an, când și-a dublat porția de Salbutamol într-o etapă în care l-a scuturat pe Vincenzo Nibali și în care doar Alberto Contador i-a putut ține ritmul! Te face să te întrebi, în condiții decente de sănătate, în care Froome nu ar fi avut nevoie de cabina de telefon medicală ca să schimbe în permanentul Superman al șoselelor, care ar fi fost rezultatele?  

2. Ce naiba faceți voi la Sky? Scandalul Chris Froome vine la câteva săptămâni după ce Bradley Wiggins, primul câștigător al echipei Sky în Turul Franței, a scăpat dintr-o urmărire demnă de The Wire. Wiggins, alt astmatic, a fost acuzat că ar fi primit rețete suspecte din partea medicilor echipei, precum și o geantă de medicamente în timp ce participa în Dauphine, în 2011. Anchetatorii nu au reușit să dea de rețetele Sky, așa că au fost nevoiți să abandoneze investigația, prilej pentru Wiggins să fie apărat de, nici mai mult, nici mai puțin, fostul șef al Uniunii Cicliste Internaționale, Brian Cookson. Cum care Brian Cookson? Fostul șef al Federației Britanice de Ciclism, cu patru ani în frutea UCI, cel care și-a predat mandatul din fruntea forului internațional pe 20 septembrie. Ultimul lucru pe care l-a făcut a fost să-i informeze pe cei de la Sky de nenorocirea cu Froome, făcându-i pe mulți să întrebe, am mai fi aflat ceva dacă Cookson nu pierdea alegerile?

{Citește și: Șocul anului în ciclism! Chris Froome, cel mai mare ciclist al prezentului, prins DOPAT}

3. De ce a dat Sky comunicatul de scuze înainte de comunicatul UCI? Sky a fost informată de proba pozitivă pe 20 septembrie, dar totul a fost ținut secret până astăzi. Ai presupune că după epoca Lance Armstrong, în care afacerile dintre UCI și un anumit rutier favorizat se desfășurau sub o cortină trainică, UCI a intrat într-o zonă mai transparentă de activitate. Dar nu. Cazul lui Froome a fost ținut la dosar, până când contraexpertiza probei de urină s-a dovedit de netăgăduit. Ce a urmat? Astăzi, Froome și Sky au publicat un comunicat de apărare cu 20 de minute înainte (!) să apară comunicatul de învinuire de la UCI. Iar lucrurile au mers mai adânc de atât.

La 6:33 vine comunicatul Sky, apoi, la 6:52 cel al UCI, pentru ca la 6 minute să apară un reportaj integral Guardian asupra poveștii. Sky a fost acuzată mereu că își folosește toate armele în pluton, iar faptul că engleza a înlocuit franceza ca limbă principală în ciclism pare să fie un avantaj de marketing excelent.  

4. Ce știa David Brailsford? Geniul din spatele ascensiunii celei mai de succes echipe din Turul Franței, de la US Postal încoace, David Brailsford a fost relativ defensiv în abordarea cazului Froome. Pentru prima oară după ani de conferințe de presă umăr la umăr, Sir David a părut că aruncă motanul în brațele medicului de la Sky, via Chris Froome. Altfel cum ar putea fi interpretată fraza: "Sunt sigur că Froome a respectat întocmai ce i-a prescris medicul"? Într-un sport în care cicliștii plătesc singuri factura succesului îndoielnic, ce rol are directorul unei echipe recunoscute pentru atenția maniacală pentru detalii?!

50 picograme Clenbuterol
a avut Alberto Contador în urină, de 400x mai puțin decât limita admisă de UCI. Spaniolul a pierdut un Tur al Franței și unul al Italiei ca urmare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
fcu1948
fcu1948  •  13 Decembrie 2017, 16:55
Postat de onduku pe 13 Decembrie 2017, 14:22

Britanicii exact ca americanii. Asa bolnavioare erau si surorile Williams. E plin de "astmatici" la Sky. De ce nu desfiintati tot sportul asta de dopati?

Să nu o uităm pe bolnăvioara cu inimioara Sharapova, altă victimă inocentă a medicilor incompetenți...

690988507672818
Sassu Cristache  •  13 Decembrie 2017, 15:23

Problema este cand i se retrag titlurile *** pe bicicleta cu numele de Froome si cand se desfiinteaza echipa Sky fiind vinovati cu totii,de la patron la ultimul angajat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

831959706877275
Cristian Baltaru  •  13 Decembrie 2017, 15:03

Așa este,ciclismul de performanță,la cum se prezintă la ora actuală,ar trebui desființat cu totul,a devenit o rușine mondială, câștigă doar trișorii(dopații)cursele acelea.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close