SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Chris Froome, OUT din Turul Franței! Mare favorit și-a fracturat femurul

Chris Froome, foto: Guliver/gettyimages
Chris Froome, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 iunie 2019 16:21

Chris Froome, liderul celor de la Ineos și de 4 ori câștigător de Turul Franței, și-a fracturat femurul în ultima cursă pregătitoare și va lipsi din Marea Buclă, informează cyclingnews.com!

Rutierul britanic în vârstă de 34 de ani, considerat favorit absolut pentru competiția din iulie, s-a accidentat în această dimineață, în timp ce participa la recunoașterea unei etape de contratimp individual în Criterium du Dauphine.

Căzătura s-ar fi produs la viteză ridicată pe o secțiune de asfalt de la finalul celor 26,1 kilometri de alergat în jurul localității Roanne, când rutierul a ridicat mâna de pe ghidon și s-a șters la nas, conform jurnalistului Daniel Friebe.

Froome spera să egaleze recordul de 5 tricouri galbene în Turul Franței, deținut în istorie de doar 4 rutieri: Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain.

Accidentarea teribilă suferită de Froome vine chiar în ziua când directorul general de la Ineos, David Brailsford, a anunțat clar că el va fi liderul echipei, în dauna lui Geraint Thomas, coechipierul care s-a impus la Paris anul trecut. Acum, Thomas va fi liderul de pe șosea.

6 Mari Tururiare Froome în palmares: 4x Turul Franței, un Tur al Italiei și unul al Spaniei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
capca1
capca1  •  13 Iunie 2019, 19:44

Probabil că au avut semnale că antidopingul nu mai închide ochii anul ăsta și faza cu accidentul era cea mai convenabilă pentru o ieșire decentă de sub reflector . Plus că, se știe, Froomie are și astm, o boală care te ajută la efort susținut ! Chris Froome ajunge un fel de caz Armstrong iar Sky , mă rog, Ineos, e US Postal...ciclismul a ajuns un sport unde nu se mai pune problema de dopaj, toți o fac, doar că unii o fac mai rar, cu substanțe mai “ legale”...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează