SPORTURI  »  CICLISM  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Eduard Novak povestește accidentul groaznic al fiului său: „O mașină din sensul opus l-a luat din plin! A fost o traumă pentru noi”

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 martie 2021 13:08 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 13:21

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a avut parte de un accident groaznic în 1996, când a rămas fără laba piciorului drept. Ghinioanele s-au ținut lanț, iar fiul ministrului a fost lovit și în plin de o mașină și aruncat în șanț, dar a scăpat cu viață din acest accident.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Eduard Novak a fost difuzată prima dată în ianuarie 2021

- Fiul dumneavoastră a avut și el un accident urât!
- Foarte, foarte urât. Anul trecut. Era la antrenament, iar în spatele lui era tatăl meu cu mașina să-l protejeze. A venit o mașină din sensul opus, a tăiat curba și a intrat pe contrasens și l-a luat din plin! Norocul a fost că băiatul a căzut în șanț, iar șanțul era mai umed. A avut o suprafață mai moale ce l-a protejat. A fost o traumă pentru noi toți! Din fericire, s-a recuperat. Este în formă maximă. Totul este bine.

- E mai talentat decât dumneavoastră?
- Cred că va face performanță, e mai talentat decât mine. La noi e deja o tradiție și în familie e o cultură în sport. Niciodată nu trebuie să le spun celor doi băieți sau fetei să se ducă la antrenament, ei deja știu. Ce să mănânce, când să se culce, să se antreneze. Fiecare are scopul lui. Toți trei fac ciclism. Eu tot timpul cred în puterea exemplului. În viață am învățat acest lucru. Important e ceea ce arăți copiilor, celor din jurul tău, nu ceea ce spui.

- Au existat persoane care v-au contestat și probleme medicale pe care le aveți.
- Gurile rele care spun că n-am probleme, că nu știu ce... Ei se autoconsolează! Eu le spun mereu: „Domnilor! Hai să treceți peste un accident, după găsește-ți calea ta în viață. Pune un kilogram pe piciorul tău și pedalează cinci ore, cu 90 de cadențe pe minut, înmulțește de câte ori ridici kilogramul și vezi ce consum îți provoacă”.

- Dar...
- Eu nu am gamba! N-am cu ce să alimentez. Eu partea dreaptă a piciorului o folosesc din împins și tras, nu am gambă. Ei se autoconsolează, dar n-au antrenor lângă ei. Se antrenează după internet, după ce se spune. Eu am antrenor și la 45 de ani! Eu vreau să concurez și la Tokyo! Eu mă pregăteam pentru Nagano în 1998 și n-am ajuns. În 2020 mă pregăteam iar pentru Japonia, n-am ajuns. Acum a treia sper să fie cu noroc!

Povestea groaznică a accidentului care l-a lăsat fără laba piciorului pe Eduard Novak: „A venit un camion din față. Bang!”

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Ce țeapă de zile mari și-a luat Duckadam: „Mașina avea de fapt 100.000 de kilometri, iar furtunele erau legate cu sârmă!”

EXCLUSIV / Giovanni Becali a fost arestat la Bogota: „M-am bătut în aeroport cu poliția! Șapte frați pentru șapte surori. Bătaie, bătaie!"

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează