SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

VIDEO Incredibil final de etapă în Turul Franței » Ziua când „Jasper Disaster” a devenit „Jasper The Master”

Belgianul Jasper Philipsen, 25 de ani, care nu reușea să învingă în niciun sprint la un moment dat în 2022, le-a câștigat pe ultimele patru din Turul Franței, două ediția trecută, două acum.
Belgianul Jasper Philipsen, 25 de ani, care nu reușea să învingă în niciun sprint la un moment dat în 2022, le-a câștigat pe ultimele patru din Turul Franței, două ediția trecută, două acum.

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2023 20:18 / Actualizat marti, 04 iulie 2023 20:18

Belgianul Jasper Philipsen, 25 de ani, care nu reușea să învingă în niciun sprint la un moment dat în 2022, le-a câștigat pe ultimele patru din Turul Franței, două ediția trecută, două acum. Și porecla i s-a schimbat. A obținut tricoul verde și nu mai vrea să-l cedeze până la capăt.

Ce final în etapa a 4-a a Turului Franței! Dax-Nogaro, 182 de kilometri, s-a încheiat haotic pe circuitul Paul Armagnac din Nogaro, o pistă de curse pentru sporturi cu motor transformată într-o scenă de sprint pentru rutieri!

Scandal în Turul Franțe! Ce a provocat furia rutierilor: „Exemple de prostie umană. Adunătură de idioți!
TURUL FRANȚEI
Scandal în Turul Franțe! Ce a provocat furia rutierilor: „Exemple de prostie umană. Adunătură de idioți!"

A căzut Fabio Jakobsen la intrarea pe circuit! Jasper Philipsen a profitat

După ce olandezul Fabio Jakobsen (Soudal–Quick-Step), unul dintre favoriți, a căzut încă de la intrarea pe circuit (au mai fost două incidente pe ultimele sute de metri), belgianul Jasper Philipsen (Alpecin–Deceuninck) a apărut din spate pe linia dreaptă dinaintea finișului, a fost lansat perfect de coechipierul batav Mathieu van der Poel și a sprintat decisiv, depășindu-l cu o jumătate de roată pe australianul Caleb Ewan (Lotto–Dstny).

Jasper Philipsen e sprinterul momentului în Turul Franței

Cine și-ar fi imaginat în urmă cu un an ascensiunea formidabilă a lui Jasper Philipsen! Flamandul pierdea mereu pe ultimii metri și era luat peste picior inclusiv de colegii de la Alpecin. Râdeau și îl numeau „Jasper Disaster”. Dezastrul Jasper.

Incredibil final de etapă în Turul Franței » Ziua când „Jasper Disaster” a devenit „Jasper The Master”
Sosire la fotografie în sprintul de astăzi

Philipsen a accelerat nebunește în ultimele două curse de sprint ale Turului Franței 2022 și le-a câștigat. Iar acum, în 2023, rutierul din Mol (zona Antwerp) a învins și în primele două curse ale actualei ediții. La Bayonne și Nogaro. A triumfat de patru ori la rând în Tur!

Dintr-o dată, e un erou pentru echipa sa. Între etapele 3 și 4, ambele câștigate de Philipsen, Alpecin a postat un mesaj amuzant pe Twitter. A tăiat "Jasper Disaster" și a pus „Jasper The Master”. El e sprinterul momentului!

Jasper Philipsen: „Virajele au făcut traseul periculos, mulți au alunecat din cauza asfaltului"

În flash-interviul acordat pentru Eurosport imediat după victorie, Philipsen i-a mulțumit „lansatorului" său: „Pe linia dreaptă m-am regăsit cu Mathieu van der Poel, care m-a lansat extraordinar". 

Nu a ascuns că „sprinturile pe un circuit auto sunt diferite. Virajele au făcut traseul periculos, mulți au alunecat din cauza asfaltului". L-a depășit la limită pe Caleb Ewan: „Nu eram sută la sută sigur, apoi a venit confirmarea". După el și Ewan, Phil Bauhaus (Bahrain), Bryan Coquard (Cofidis) și Mark Cavendish (Astana).

Jasper a preluat tricoul verde, cel al sprinterilor, anunțând: „Voi încerca să-l apăr până la capăt".

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Meciul Soranei Cîrstea din primul tur de la Wimbledon, amânat! Jaqueline Cristian și Irina Begu sunt în aceeași situație

Strigătul lui Venus Williams a zguduit arena centrală de la Wimbledon » Clipe de panică în timpul duelului cu Elina Svitolina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close