SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FERRARI

Charles Leclerc și Ferrari au bătut palma! Pilotul a semnat noul contract

Charles Leclerc a prelungit contractul cu Ferrari // FOTO: Imago
Charles Leclerc a prelungit contractul cu Ferrari // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 17:34 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 18:36

Ferrari a anunțat azi că pilotul monegasc Charles Leclerc (26 de ani) și-a prelungit contractul.

Vechea înțelegere expira la finalul anului 2024, iar Ferrari nu a anunțat pe ce perioadă se întinde noul contract. Totuși, presa din Italia nota în decembrie că Ferrari și Leclerc negociază pentru o înțelegere valabilă până în 2019.

Un nou circuit în Formula 1 în Europa » Intră în calendar din 2025
CIRCUIT
Un nou circuit în Formula 1 în Europa » Intră în calendar din 2025

Charles Leclerc a prelungit contractul cu Ferrari

Leclerc, fost pilot al Academiei Ferrari, este la echipa italiană din 2019. A reușit 5 victorii pentru Ferrari și 23 de pole position-uri. În 2022 a terminat pe locul 2 clasamentul constructorilor, iar în 2023 a terminat pe 5, după un sezon de coșmar, în care nu a avut nicio victorie, ci doar 5 podiumuri.

123 de cursea avut Charles Leclerc la Ferrari

„Sunt foarte fericit să știu că voi fi la Ferrari în următoarele sezoane. Din 2016, de când am intrat la Ferrari Driver Academy, echipa a fost ca o doua familie pentru mine. Am realizat multe în ultimii 5 ani și cred că urmează lucruri și mai bune. Abia aștept să înceapă noul sezon.

Visul meu e să câștig titlul mondial cu Ferrari. Și sunt sigur că în următorii ani vom avea parte de vremuri bune, în care îi vom face fericiți pe fani”, a fost mesajul lui Leclerc.

„Charles e parte din familia Ferrari de 8 ani. E normal să dorim prelungirea colaborării noastre. Știm că își dorește mereu să își depășească limitele și să lupte în fiecare cursă. Suntem determinați să-i oferim lui Charles o mașină câștigătoare”, a spus și Frederic Vasseur, team managerul de la Ferrai.

După semnarea contractului cu Leclerc, conducerea Ferrari negociază și cu celălalt pilot, spaniolul Carlos Sainz, care mai are contract doar până la finalul acestui an.

Citește și:

Ce îi lipsește lui Carlos Alcaraz pentru a deveni o legendă precum Novak Djokovic sau Rafael Nadal? Explicația unui fost lider ATP

S-a stabilit finala feminină de la Australian Open 2024 » Aryna Sabalenka o va întâlni pe Qinwen Zheng

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează