SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DESPĂGUBIRI

McLaren e bună de plată! Gigantul din Formula 1 trebuie să plătească 740.000 de euro după moartea unui angajat

McLaren trebuie să plătească o amendă colosală după moartea unui angajat / foto: Guliver/Getty Images
McLaren trebuie să plătească o amendă colosală după moartea unui angajat / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 13:46 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 14:05

McLaren, una dintre echipele de mare tradiție din Formula 1, va trebui să achite o amendă în valoare de 740.000 de euro, după ce team-ul britanic a fost găsit vinovat pentru moartea unui angajat, survenită în 2016. 

Decesul lui David Oldham, un inginer al companiei, s-a produs în urmă cu șapte ani. În vârstă de 55 de ani, britanicul a încetat din viață în timpul unei inspecții structurale la Centrul „McLaren Paddock Brand”, o locație cunoscută folosită de echipa de curse din Formula 1. 

McLaren trebuie să plătească 740.000 de euro după moartea unui angajat

Bărbatul a căzut de la unul dintre etajele superioare ale clădirii și nu a mai putut fi salvat, iar ulterior s-a dovedit că structura pe care o inspecta era în curs de întreținere în acel moment.

Comisii din domeniul siguranței la locul de muncă (HSE - health and safety at work) au stabilit, în urma investigațiilor derulate, că McLaren nu a evaluat în mod corespunzător riscurile și nu a luat măsuri pentru a preveni pericolul ca angajații să cadă de la înălțime.

Procesul a avut loc la „Reading Crown Court”, iar McLaren a fost găsită vinovată. Pe lângă amenda de 740.000 de euro, va trebui să plătească și costurile procesului, care se ridică la 126.000 de euro.

„Era genul de om care ar fi ajutat pe oricine, avea o inimă mare”

Soția lui David, Patricia, a oferit câteva declarații tulburătoare după pierderea acestuia:

„Davey a fost soțul meu 14 ani, deși eram împreună de 18 ani. Am petrecut un timp fericit împreună și ne-am iubit foarte mult. El a avut grijă de mine și eu, la rândul meu, am avut grijă de el. Obișnuiam să lucrăm împreună și așa ne-am cunoscut și am devenit prieteni.

McLaren e bună de plată! Gigantul din Formula 1 trebuie să plătească 740.000 de euro după moartea unui angajat
Regretatul David Oldham, alături de soție / Sursă foto: portsmouth.co.uk/

Dave și-a iubit familia și și-a răsfățat toți nepoții. Cu câteva luni înainte de a fi ucis la «McLaren Paddock Brand Centre», i-am dus pe toți nepoții în vacanță în Spania. Ne-am distrat fantastic. 

Era genul de om care ar fi ajutat pe oricine dacă putea s-o facă. Avea o inimă mare. Ne planificaserăm împreună pensionarea, voiam să călătorim și să avem experiențe noi, dar bietul meu Dave și-a pierdut viața”, spunea partenera fostului inginer, conform sursei citate.

Citește și alte știri din Formula 1:

După 15 ani, vrea să câștige la „masa verde” primul titlu al lui Hamilton în Formula 1: „O hoție, o cursă furată! Doar așa s-ar face dreptate”

VIDEO+FOTO Spectacol în MP al Australiei: Max Verstappen câștigă după o cursă incredibilă, oprită de 3 ori! Coșmar pentru Ferrari

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează