SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DECIZIE

Red Bull rămâne lângă Horner, dezminte varianta că va fi concediat înainte de Marele Premiu al Australiei

Christian Horner în timpul MP al Arabiei Saudite Foto: Imago
Christian Horner în timpul MP al Arabiei Saudite Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 15:10 / Actualizat luni, 11 martie 2024 15:14

Surse germane au susținut că îndepărtarea directorului Red Bull, Christian Horner, ar fi iminentă, însă mai marii echipei au transmis că acesta „are întregul sprijin al acționarilor”. Britanicul încă se află în mijlocul unui scandal, după acuzații de „comportament inadecvat” din partea unei angajate.

  • 5 februarie – Ziarul olandez De Telegraaf a dezvăluit că directorul Red Bull Racing, Christian Horner, este anchetat intern pentru „comportament inadecvat”. „Compania tratează astfel de chestiuni extrem de serios și investigația va fi finalizată de îndată ce va fi posibil”, anunța un reprezentant al echipei.
  • 7 februarie – Se anunță că Horner urmează să fie audiat pe 9 februarie în cadrul investigației interne sub acuzația de „comportament inadecvat” față de o angajată a echipei.
  • 28 februarie – Rezultatul anchetei este comunicat, Horner fiind exonerat de vină. „Putem confirma că plângerea a fost respinsă. Red Bull are încredere că ancheta a fost corectă, riguroasă și imparțială”.
  • 2 martie – Soția lui Horner, Gerri Halliwell, a venit în Bahrain să-și arate sprijinul față de acesta, după ce 149 de persoane din Formula 1 primiseră transcrierea mesajelor cu tentă sexuală trimise de acesta către o angajată.
  • 4 martie – Revista germană BusinessF1 publică un material în care susține că îndepărtarea lui Horner fusese decisă din 2 februarie, CEO-ul Red Bull, Oliver Mintzlaf, fiind șocat de presupusele acțiuni ale directorului. A intervenit însă acționarul majoritar thailandez și l-a salvat.
  • 7 martie – O nouă decizie Red Bull, anunțată de The Times, arată că angajata care l-a acuzat pe Horner de comportament inadecvat a fost suspendată de scuderia austriacă.

Valurile stârnite de scandalul din jurul lui Christian Horner încă nu s-au potolit.

Ieri, site-ul german f1-insider a publicat informații de culise care susțineau că acționarul majoritar thailandez Chalerm Yoovidhya, a cărui familie deține 51%, a acceptat sfatul CEO-ului de la Red Bull, Oliver Mintzlaff, și a acționarului minoritar Mark Mateschitz de a-l îndepărta pe Horner din fruntea echipei.

Simona Halep, gata de revenirea pe teren! A plecat spre Miami: „Parcă nici nu mai știam ce să pun în bagaj”
WTA MIAMI
Simona Halep, gata de revenirea pe teren! A plecat spre Miami: „Parcă nici nu mai știam ce să pun în bagaj”

Motivele unei posibile concedieri a lui Horner

Mai multe motive ar fi fost determinante în reconsiderarea situației de către Yoovidhya. Primul: propunerea lansată de activiste pentru drepturile femeii pentru un boicot asupra mărcii pe piața americană, una foarte importantă pentru Red Bull, s-ar fi intensificat.

Al doilea: Oamenii de la vârf din Red Bull s-ar teme că angajata care l-a expus pe Horner, îndepărtată între timp, ar putea acționa împotriva investigației interne realizate în cadrul echipei, una care pare că nu a fost atât de obiectivă pe cât s-a lăsat să se înțeleagă.

Al treilea și cel mai greu de crezut totuși: celebra trupă rock U2 ar intenționa să o sprijine pe femeie, a cărei identitate a fost revelată de revista germană de profil BusinessF1, cu o melodie. Fratele ei este ginerele faimosului chitarist The Edge.

Conform The Telegraph, Yoovidhya s-a întâlnit cu Mintzlaff la Dubai duminică, după ce și-a arătat sprijinul pentru Horner în prima parte a sezonului, atunci când s-a prezentat în Bahrain la cursa inaugurală din 2024.

Acționarii rămân alături de directorul Red Bull

Red Bull rămâne lângă Horner, dezminte varianta că va fi concediat înainte de Marele Premiu al Australiei
Christian Horner și soția sa, Gerri Halliwell, în atitudine afectuoasă după MP al Arabiei Saudite Foto: Imago

Informațiile convergeau spre o iminentă concediere a lui Christian Horner înainte de următoarea cursă, Marele Premiu al Australiei, programat în weekend-ul 22-24 martie.

În cele din urmă, duminică noapte, la o zi după ce Red Bull a repurtat un succes clar și în Marele Premiu al Arabiei Saudite de la Jeddah, cu Max Verstappen și Sergio Perez încheind pe primele locuri în această ordine, Red Bull a negat ideea că Voovidhya s-ar fi răzgândit.

După cum a spus Christian, este recunoscător pentru sprijinul din partea acționarilor, iar situația rămâne neschimbată”, a declarat un purtător de cuvânt al Red Bull. Rămâne de văzut dacă întreaga istorie se încheie aici.

Citește și:

Imagini cu puternic impact emoțional » Starul NBA a părăsit terenul în scaunul cu rotile după o intervenție eroică
NBA
Imagini cu puternic impact emoțional » Starul NBA a părăsit terenul în scaunul cu rotile după o intervenție eroică
Jucătoarea de tenis care nu a înțeles de ce „Oppenheimer” a fost marele câștigător la Premiile Oscar: „Ce e așa impresionant?”
PREMIILE OSCAR 2024
Jucătoarea de tenis care nu a înțeles de ce „Oppenheimer” a fost marele câștigător la Premiile Oscar: „Ce e așa impresionant?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
je____
je____  •  11 Martie 2024, 16:11

Se pare ca pana cel tarziu diseara, Erika Isac va scoate o noua melodie de protest, in care va sterge pe jos cu acest Horner din Turnu Magurele, iar noua melodie se va intitula: "Ma doare in Red Bull". ;)

ccc745
ccc745  •  11 Martie 2024, 15:52

Nu "ramane langa", ci "il sustine in continuare". Grele traducerile astea...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează