SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ RITMICĂ/CM DE JUNIOARE

Amalia Lică a cucerit argintul în ultima zi a Campionatelor Mondiale de Junioare de la Cluj-Napoca

Amalia Lică în acțiune FOTO FRGR
Amalia Lică în acțiune FOTO FRGR

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2023 22:34 / Actualizat duminica, 09 iulie 2023 22:48

România a încheiat participarea la Campionatele Mondiale de Junioare pe care le-a organizat cu o clasare pe poziția a doua în finalele pe obiecte, la cerc, grație Amaliei Lică.

Ultima zi a Campionatelor Mondiale de Junioare de la Cluj-Napoca a fost una cu emoții pentru delegația României, care a fost prezentă în cinci finale din șase.

Amalia Lică a deschis concursul evoluând la cerc și obținând un punctaj de 30,900, care a fost suficient pentru o clasare pe poziția a doua. Românca în vârstă de 14 ani a fost depășită de israelianca Alona Franco, 31,600 puncte. Podiumul a fost completat de uzbeca Anastasia Saranţeva, 30,850.

A urmat Lisa Garac la minge, dar punctajul său, 29,150, nu a fost de podium, ci de locul al șaselea. Ansamblul cu corzi al României a reusit să ajungă pe poziția a cincea, calificarea în finală fiind obiectivul acestor Campionate Mondiale.

La măciuci Amalia Lică a avut o mica scăpare și a fost depunctată, în final s-a clasat pe cinci, puțin sub așteptări pentru că ea este campioana europeană de junioare la acest obiect. Panglica nu a fost la fel de reușită ca în calificari, a avut și acolo o mică ezitare, dar a obținut un loc 4.

România a încheiat aceste Campionate Mondiale cu două medalii, una de argint la cerc și una de bronz în concursul pe națiuni.

Spectatori cu rang înalt

În concursul junioarelor nu există individual compus, în schimb, există clasamentul pe națiuni, care este alcătuit din suma notelor obținute de sportive la individual și punctajul obținut din exercițiile combinate ale ansamblurilor.

Pentru a fi luat în calcul în clasamentul pe națiuni trebuia ca țăra să prezinte minimum două gimnaste și, evident, ansamblu. De aceea am intrat în finala pe obiecte cu Amalia Lică și micuța Lisa Garac, de doar 13 ani. Ca în toate celelalte zile de concurs, sala a fost plină. Au fost prezenți Andreea Răducan, Ana Maria Popescu, Mihai Covaliu, Marcela Fumea, Emil Boc și Morinari Watanabe, președintele Federației Internaționale de Gimnastică.

Visuri de fețite

Pentru un necunoscător, în concurs se văd doar sclipiciul, fardurile, costumele cu cristale și obiectele cu care să te joci, dar aceste fetițe stau în sala de gimnastică de la 6 până la 8 ore. Muncesc pentru că vor medalii și își doresc enorm să participe la Jocurile Olimpice din 2028. Dar dorința nu e de ajuns, pâna acolo e muncă multă, cu plâns, cu dureri de spate, de genunchi, cu ore lipsite de la școală și cu mâncare restricționată.

Cu toate acestea, sportivele de înaltă performanță, așa cum sunt cele care ajung la CM, Europene sau la Jocurile Olimpice, iubesc acest sport și niciuna nu regretă că și-a sacrificat copilăria pentru câteva secunde pe covorul de gimnastică.

Citește și: 

Spaniolii de la El Pais au intrat în lumea lui David Popovici » Dorința de a promova România, definiția fericirii, sfatul prețios al mamei și cum l-a ajutat prietena lui
ÎNOT
Spaniolii de la El Pais au intrat în lumea lui David Popovici » Dorința de a promova România, definiția fericirii, sfatul prețios al mamei și cum l-a ajutat prietena lui
Senzația Mirra Andreeva îl are drept model pe Rafael Nadal » Rusoaica a ales să se pregătească însă la o altă academie
WIMBLEDON
Senzația Mirra Andreeva îl are drept model pe Rafael Nadal » Rusoaica a ales să se pregătească însă la o altă academie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mihaidinucl55
mihaidinucl55  •  11 Iulie 2023, 22:44

Respect, Amelia Lica!

mihaidinucl55
mihaidinucl55  •  11 Iulie 2023, 22:43

Respect, Amelia Lica!

mihaidinucl55
mihaidinucl55  •  11 Iulie 2023, 22:41

Respect, Amalia Lica!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează