SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  COMPETIȚII

Aprilie, luna Europenelor » Gimnaștii, halterofilii și luptătorii români au o lună încărcată: calendarul competițiilor la care participă

Anul trecut, în Sala Polivalentă, România a organizat Campionatele Mondiale U23. Ștefania Priceputu a obținut medalia de bronz la categoria 50 kg FOTO Raed Krishan
Anul trecut, în Sala Polivalentă, România a organizat Campionatele Mondiale U23. Ștefania Priceputu a obținut medalia de bronz la categoria 50 kg FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2019 11:17

Gimnaștii, halterofilii și luptătorii români se testează în această lună la nivel continental, cei din urmă chiar la București. 

Într-un an preolimpic orice competiție contează. În această lună, cei care vor căuta evaluări sunt luptătorii, halterofilii și gimnaștii. Campionatele Europene de lupte revin la București după 40 de ani.

Federația care s-a întors cu un bronz de la Rio a adus întrecerea continentală la Sala Polivalentă între 8 și 14 aprilie. Vor participa peste 650 de sportivi din 40 de țări. Printre ei se vor afla și 30 de "tricolori". Cea mai mare absență este cea a Alinei Vuc, vicecampioană europeană în 2018, care s-a operat la genunchi.

"Sunt rezervat în ceea ce privește anunțarea unui număr de medalii înaintea unei competiții. Mai bine să avem surprize plăcute decât să ne batem cu pumnul în piept înainte şi să nu ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Mi-aș dori minimum trei medalii la luptele olimpice", a spus Răzvan Pîrcălabu, președintele FRL, pentru Agerpres.

Gimnaștii de pe Bătrânul Continent își vor da întâlnire între 10 și 14 aprilie la Szczecin, în Polonia. Este o întrecere individuală, fără concurs pe echipe, unde vor lua startul 166 de băieți din 38 de țări și 109 gimnaste din 36 de țări.

România i-a nominalizat la masculin pe Marian Drăgulescu, Adelin Kotrong, Roland Modoianu-Zseder, Emilian Neagu, Cristian Bățagă, iar la feminin Denisa Golgotă, Nica Ivănuș, Carmen Ghiciuc.

Lotul feminin s-a confruntat în ultima perioadă cu multe probleme medicale. Dublă medaliată la CE anul trecut, cu argint și bronz, Denisa Golgotă nu a participat la nicio competiție în 2019 din cauza unor probleme la genunchi.

Halterofilii se întâlnesc între 3 și 13 aprilie la Batumi, în Georgia. La precedentele Campionatele Europene, care s-au desfășurat la Izvorani, România a adunat 26 de medalii, dintre care nouă au fost de aur.

148 de medaliiau strâns de-a lungul istoriei gimnastele din România la CE, dintre acestea 53 sunt de aur

2 distincțiia cucerit România la CE de gimnastică în 2018, ele au fost aduse de Denisa Golgotă: un argint la sol și un bronz la sărituri

177 de medalii europeneau strâns luptătorii din România la CE, dintre acestea 27 sunt de aur

5 distincțiia cucerit România la CE de lupte în 2018, ele au fost aduse de Mihai Mihuț (greco-romane, aur), Alina Vuc (argint), Alin Alexuc-Ciurariu (greco-romane, bronz), Ivan Guidea (libere, bronz) și Alexandra Anghel (bronz)

96 de medalii au strâns de-a lungul istoriei halterofilii din România la CE, dintre acestea 19 sunt de aur

Vezi și: RUITH BEITIA // Politician? Nu, profesor! Povestea specială a lui Ruth Beitia, campioana care a renunțat la sport și politică și a devenit profesor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează