SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  EXCLUDERE

COMUNICAT Poziție tranșantă a Federației de Gimnastică după excluderea lui Drăgulescu: "Indiferent câte eforturi am făcut pentru el, caută mereu culpabilizarea noastră"

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2018 15:03

Federația Română de Gimnastică a emis azi un comunicat în care a lămurit situația gimnastului Marian Drăgulescu, exclus din lotul României pentru Europeanul de Gimnastică din Glasgow (Scoția).

Oficialii FRF regretă absența lui Drăgulescu din lotul României, dar îl "înțeapă" pe gimnast: "Indiferent câte eforturi a făcut Federația Română de Gimnastică, este evident că sportivul Marian Drăgulescu caută permanent culpabilizarea FRG", se arată în comunicat. 

Marian Drăgulescu nu a primit aviz din partea INMS și a insistat că poate evolua la Campionatul European pe proprie răspundere. Răspunsul Institutului de Medicină Sportivă a fost însă tranșant: "Drăgulescu nu cunoaște legea!" - Detalii, AICI

Comunicatul integral 

Federația precizează că:

  • În data de 11 iunie 2018, sportivul Marian Drăgulescu a suferit o intervenție cardiologică la spitalul Monza în urma căreia s-a prezentat la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS), unicul organism național care poate emite avizul medical de participare a oricărui sportiv din lotul național la activitatea de performanță
  • În urma examinărilor medicale, în data de 25-26 iunie 2018, INMS a evaluat starea de sănătate a sportivului, recomandând reluarea gradată a efortului (“fără efort fizic intens și sub supraveghere medicală timp de două săptămâni”), precum și recontrol cardiologic la o lună de la intervenția avută la spitalul Monza, cu recomandarea de a aduce/trimite rezultatele recontrolului cardiologic la INMS.
  • În data de 13 iulie 2018, sportivul s-a prezentat la recontrol de o lună la medicul curant, trimițând rezultatul la INMS în data de 16 iulie 2018.
  • ”Coroborând rezultatele investigațiilor efectuate în INMS cu cele aduse de sportiv și cu Recomandările Europene privind participarea sportivilor la competiții, considerăm că, așa cum se precizează în scrisoarea medicală, sportivul poate iniția antrenamente ușoare, sub strictă supraveghere medicală și creștere gradată a volumului și intensității efortului… În cazul în care nu apar incidente în antrenament, sportivul se va prezenta la interval de 3 luni de la intervenție la medicul curant pentru reevaluare. Cu acest rezultat, revine în INMS pentru obținerea avizului de participare la competiții” a precizat INMS în adresa transmisă Federației Române de Gimnastică, în urma întrunirii Comisiei de Expertiză Medico-Sportivă,din data de 17 iulie 2018.
  • Faptul că sportivul Marian Drăgulescu dorește să participe la Campionatele Europene sub semnătură proprie nu exonerează FRG de răspundere.

Federația Română de Gimnastică și-ar fi dorit prezența în echipă a lui Marian Drăgulescu pentru Campionatele Europene, însă nu poate încălca regulamentele naționale și internaționale pentru a înscrie un sportiv cu o afecțiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS. De altfel, FRG și COSR au achitat toate costurile de investigații și intervenție cardiacă, fapt ce reflectă interesul instituțiilor sportive pentru recuperarea lui.

Indiferent câte eforturi a făcut Federația Română de Gimnastică, este evident că sportivul Marian Drăgulescu caută permanent culpabilizarea FRG. Deși membru al Comitetului Executiv FRG și în cunoștință de cauză cu deciziile acestuia și cu regulamentele care guvernează activitatea sportivă, Marian Drăgulesu a făcut permanent declarații și acțiuni care afectează imaginea FRG (prin plângeri prealabile cu privire la legalitatea alegerilor FRG, opinii juridice, reclamații, etc.), încălcând de mai multe ori prevederile Codului de Disciplină FRG. Cu toate acestea,  Federația Română de Gimnastică a dorit o comunicare permanentă cu sportivul Marian Drăgulescu și este deschisă oricăror solicitări de natură să clarifice orice situație", se arată în comunicat.

Vezi și: 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  19 Iulie 2018, 23:28

Cu tot respectul, ce eforturi ati facut?! Eforturile voastre se vad in nivelul mediu al gimnasticii romanesti la ora actuala, nu la singurul gimnast de elita pe care il mai avem. Cum sa nu caute culpabilitate dupa ce de pilda la Londra a ratat Olimpiada, nefiind considerat intre primii 6 gimnasti romani. Ca sa ne intoarcem de acolo cu coada intre picioare, fara niciun rezultat. La cate alte gimnaste s-au pierdut din cauza voastra... oare si Andreea Munteanu e de vina ca nu mai e gimnasta, fiind o mare speranta a gimnasticii mondiale, cand nu mai era convocata la lot, desi era cam a doua in tara?! Oare Olivia Cimpian e si ea de vina ca nu-i oferiti conditiile pe care le poate oferi o tara cu o traditie mult mai saraca in acest sport?! Asa e, voi n-aveti nicio culpa! Pai cu tot respectul, la cate tampenii ati facut, ma si bucura cand vi se cauta "culpabilitatea" cand n-aveti nicio vina.

10210090163724197
Razvan Pața  •  19 Iulie 2018, 19:27

Oricate eforturi ati facut si veti mai face pentru "sportivul" Dragulescu, nu vor fi indeajuns terminatilor. A adus atatea medalii cat 100 de generatii ca voi nu pot aduce. Asa ca nu puteti sa veniti cu astfel de declaratii. Daca nu avea ghinionul sa se nasca in tara asta si sa fie compatriot cu cateva milioane de ***, nu mai era nevoit sa faca circul asta. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează