SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Două finale » Toate gimnastele au prins minim o finală la Campionatele Europene

Cătălina Ponor a stăpânit din nou bârna ieri, la Cluj-Napoca
Cătălina Ponor a stăpânit din nou bârna ieri, la Cluj-Napoca

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2017 00:00

Toate cele patru gimnaste române au prins cel puțin câte o finală la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca.

Ziua de ieri a aparținut fetelor care au intrat în calificări. Sala Polivalentă s-a umplut, iar româncele au avut parte de o primire cu aplauze și entuziasm. Mai întâi au intrat în concurs Olivia Cîmpian și Ioana Crișan, care, chiar dacă au avut și ratări, vor fi prezente în finala de azi de la individual compus.

În ultima subdiviziune au intrat în concurs Cătălina Ponor și Larisa Iordache. Aparatul care a adus cele mai multe medalii pentru România la Campionatele Europene le-a ajutat și ieri pe românce.

Ele s-au calificat împreună în ultimul act. Ambele campioane europene în trecut la bârnă, Ponor în 2004, 2005, 2006 și 2012 și Iordache în 2013, au electrizat Sala Polivalentă cu exercițiile lor. 

Cătălina, 29 de ani, a primit pentru evoluția sa 14,066, iar Larisa, 20 de ani, 14,566. Ponor s-a calificat și în ultimul act la sol, dar nu a fost mulțumită de evoluția sa.

"Pot mai mult la ambele aparate, pentru mine a fost doar un concurs de verificare și sper ca în finale să dăm tot ce avem mai bun", a spus Ponor.

Larisa Iordache a mai evoluat și la paralele, unde nu a obținut calificarea în ultimul act, după un exercițiu notat cu 13,833.

"Regretele după concurs nu ajută"

Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au debutat ieri la senioare într-o competiție majoră, iar emoțiile s-au văzut și au dus la ratări.

"La finalul concursului le-am felicitat și le-am spus că nu trebuie să fie supărate pentru că regretele după concurs nu te ajută cu nimic. Ai înțeles că trebuie să muncești mai mult, ai înțeles că dacă îți cer să faci cinci elemente la rând, ele au rostul lor și trebuie să atingi acest obiectiv, dacă faci doar trei, iată, că nu-ți ies când ai nevoie.

Lucruri care țin de intimitatea noastră, lucruri care țin de obiectivul nostru de a recrea un grup de gimnaste care să fie capabile să suporte și presiunea, și concurența, și codul de punctaj și să creadă în visul lor de deveni sportive valoroase", a explicat Nicolae Forminte, antrenorul lotului olimpic de la Deva, unde se antrenează cele două.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează