SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Drăgulescu a ratat medalia în finala mondială de la sărituri

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 octombrie 2017 21:25

Marian Drăgulescu a încheiat, duminică seara, pe poziția a patra finala de la sărituri la Campionatele Mondiale de la Montreal.

Românul a ajuns în Canada având probleme la glezna stângă, după ce s-a lovit la un concurs în Ungaria, de aceea a renunțat să participe în calificări și la sol. Chiar și așa, el a acces în ultimul act la sărituri.

A intrat al patrulea în concurs și a primit 14,700 pentru prima săritură, iar pentru cea de-a doua 14,733, media sa fiind 14,716. El a fost pe podium până la ultimul participant, Hansol Kim. Coreeanul a reușit o evoluție mai bine notată decât cea a lui Marian și l-a trimis pe acesta în afara podiumului.

Gimnastul român în vârstă de 36 de ani are în palmares zece medalii mondiale, opt de aur și două de argint, dintre acestea șase fiind cucerite la sărituri.

Cu evoluția lui Marian Drăgulescu pentru România s-au încheiat Campionatele Mondiale de la Montreal, acolo unde, din cei șase gimnaști prezenți, doar Marian Drăgulescu a ajuns în finale, iar la feminin Larisa Iordache s-a accidentat înainte de calificări, Cătălina Ponor nu s-a calificat nici în finala de la sol, nici în cea de la bârnă, iar Ioana Crișan a prins în ultima clipă ultimul act la individual compus.

În ultimii 41 de ani, delegația României s-a mai întors fără nicio medalie de la CM în 1981 și în 2011. 

Clasament sărituri

  1. Kenzo Shirai (Japonia) 14,900
  2. Igor Radivilov (Ucraina) 14,899
  3. Hansol Kim (Coreea de Sud) 14,766
  4. Marian Drăgulescu (România) 14,716
  5. Jorge Lopez Varga (Guatemala) 14,704
  6. Keisuke Asato (Japonia) 14,349
  7. Zachari Hrimeche (Franța) 14,083
  8. Artur Dalaloian (Rusia) 13,966

23 este locul pe care l-a ocupat Ioana Crișan la individual compus, sigura gimnastă din România prezentă în finale la Montreal. Ea era rezerva a doua după calificări și a urcat în finală după ce două finaliste s-au accidentat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close