SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  EXCLUDERE

INTERVIU EXCLUSIV Marian Drăgulescu nu înțelege de ce a fost exclus din lotul național: "Îmi doresc enorm să fiu la Euro, simt că pot câștiga medalii"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 19 iulie 2018 11:21

Marian Drăgulescu (37 de ani) trece prin momente dificile după ce a fost exclus din lotul național de gimnastică, cu puțin timp înaintea startului Campionatului European de la Glasgow. 

CONTEXT: Drăgulescu a primit avizul medicilor cardiologi că este "apt pentru efort" după ce a fost supus, cu succes, unei intervenţii chirurgicale la inimă. Dar Federația Română de Gimnastică nu vrea sa riște, așa că refuză să-l includă în lotul pentru Europene. 

Gimnastul va protesta azi în fața Ministerului Tineretului și Sportului, unde intenționează să întindă pe trotuar cupele și medaliile obținute pentru România.

Cel mai titrat gimnast român din toate timpurile a vorbit în această dimineață pentru cititorii GSP.ro. El spune răspicat că vrea să participe pe proprie răspundere la competiția care începe pe 25 iulie și nu înțelege decizia de a fi exclus din lot.

- Marian, treci printr-o situație complicată. Ce urmează?
- Lucrurile s-ar putea rezolva ușor, dacă mi se oferă această posibilitate legală de a participa pe proprie răspundere la acest Campionat European, care va fi peste trei săptămâni la Glasgow.

- Te-ai antrenat la capacitate maximă în ultima perioadă?
- Pot spune că am început antrenamentele la a patra zi după operația de luna trecută. Am făcut gradual și voi fi gata la acest Campionat European. Îmi doresc să particip enorm pentru că simt că pot câștiga medalii.

- Testele la la IMNS când le-ai făcut?
- Testele la INMS au ieșit foarte bine. Sunt niște norme europene, care spun că dreptul la avizul INMS pentru competiție poate fi între șase săptămâni și trei luni de la data operației. Cei din Federație au zis că ei iau ca referință perioada maximă, dar există posibilitatea legală de a participa pe proprie răspundere cu acordul federației.

- Și cine nu-ți dă acordul, federația, coordonatorul lotului?
- Federația.

- Adică ei nu vor să-și asume răspunderea.
- Nu e vorba de asumare a lor, tocmai de aceea îmi doresc să particip pe proprie răspundere.

- Tu ai mai făcut acest lucru, nu?
- Da, în 2007, avem probleme cu coloana.

 -Tu când ai revenit la lot, în România? Pentru că te-ai antrenat în Ungaria o perioadă?
- M-am antrenat acolo două luni. În aprilie am revenit. 

- Azi intenționezi să protestezi în fața MTS?
- În fața Federației, la ora 14:00

- Ai încercat să discuți altfel, cu Andreea Răducan, cu cei din federație?
- Da, aseară. Și au spun că nu sunt de acord să particip.

- Cine?
- Atât Andreea Răducan, cât și Mircea Apolzan.

- Și care au fost argumentele lor? Ei iau ca referință perioada maximă?
- Da, trei luni, ceea ce ar depăși cu trei săptămâni termenul.

- Din câte țin eu minte și Cătălina Ponor a suferit o astfel de intervenție și apoi a participat la competiții.
- Exact, și la două luni de zile participa la Campionatul Mondial și nu a fost nicio problemă. Același tip de intervenție!

Marian Drăgulescu este cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile și are în palmares 3 medalii olimpice (1 argint, 2 bronz), 10 medalii mondiale (8 aur, 2 argint), 18 medalii europene (10 aur, 6 argint, 2 bronz).

Vezi și: După ce a fost operat pe inimă, Marian Drăgulescu a fost exclus din lotul național de gimnastică: "Vreau șansa legală de a participa pe propria răspundere la Europene!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
unurt1
unurt1  •  19 Iulie 2018, 17:04

Cand si-a batut nevasta nu avea probleme cu inima? Acum face pe victima.

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  19 Iulie 2018, 12:42

Este normal sa vrea sa fie inclus in lot , altceva nu stie sa faca !!!! Sa te scoli la 10 , sa mergi la sala , si sa primesti si o gramada de bani pt asta , normal ca e bine !!!!!! Ce e greu de inteles ca pt fiecare sportiv vine clipa cand trebuie sa se retraga , iar daca nu pricepe , ramane in afara lotului si protesteaza !!!!!!!! Esti politist Mariane , de luni , in intersectie ca vezi cum se circula in Bucuresti , e nevoie de tine acolo !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează