SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DEZVĂLUIRE

Moment incredibil povestit de Diana Bulimar: "M-am dat accidentată pentru Larisa"

Articol de GSP - Publicat marti, 27 martie 2018 23:13

Diana Bulimar a vorbit la Exatlon cel mai greu moment din cariera ei. Fosta gimnastă, care în prezent are 22 de ani, a explicat ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, când Larisa Iordache a înlocuit-o la exercițiul de la bârnă.

Deși oficial a fost vorba despre o accidentare, Diana Bulimar a spus adevărul la 6 ani distanță de la acel episod.

"Eu am prins o singură Olimpiadă, cea de la Londra, în 2012. Luasem deja o medalie și mă calificasem într-o finală Olimpică. Din fericire sau din păcate, colega mea, care era mai bună ca mine, era următoarea. Și, trăind în România și putând să se facă ușor schimbări, m-am dus la doctor să mă dau accidentată și să concureze ea în locul meu.

Nu știam ce să simt, dintr-o parte eram atacată. Familia îmi era alături și trebuia să își dea acceptul pentru acel fapt, care nici până în momentul de față nu a fost semnat. Părinții mei nu și-au dat acordul.

Colega mea Larisa (n.r. Larisa Iordache) a primit șansa, mă bucur că a avut-o și a trăit ce a trăit pe bârnă. Simțeam că sunt moartă, aveam 14 ani de gimnastică, simțeam că am muncit atâția ani pentru acel moment și mi-a fost luat. Nu vreau să răscolesc amintiri, vreau doar să spun că sunt împăcată cu acea decizie", a povestit Diana Bulimar.

"Diana a avut o discuţie cu Larisa după calificare și a spus că mai bine îi cedează Larisei finala, pentru că nu are o notă de plecare extrem de valoroasă. Larisa Iordache a avut o şansă, pentru că Diana Bulimar a făcut un gest incredibil de frumos. Mă bucură faptul că reuşim să modelăm nu doar sportivi, ci şi caractere", declara la acea vreme Mariana Bitang pentru TVR.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
quiss
quiss  •  30 Martie 2018, 15:57

Nu mă surprinde deloc. Cred că toată lumea care s-a uitat atunci la Olimpiadă a bănuit adevărul. Iar Larisa i-a mulțumit căzând de pe bârnă î finală...

stefaned
stefaned  •  30 Martie 2018, 02:21

„Nu pot să spun că mi-a fost greu să iau decizia. Imediat după ce am văzut că s-a terminat concursul mi-am dat seama că ea are o şansa mai mare decât mine. La acel moment a avut probleme la picior, dar pe parcurs i-a trecut. Aş vrea să facă un concurs frumos. Mi-a promis că, dacă va urca pe podium, mă va chema şi pe mine. Aş fi vrut sa concurez, dar ştiu că ea are şanse mai mari la medalie!”, a declarat Diana Bulimar pentru TVR, in 2012.... Atunci a spus ca nu i-a fost greu sa ia decizia,... acum declara altceva.

maxp
maxp  •  29 Martie 2018, 01:32
Postat de Alexandru Chis pe 28 Martie 2018, 10:48

Orice antrenor doreste sa se prezinte la un concurs cu sportive care au cele mai mari sanse la a cuceri medalii. Firesc, Bitang a operat schimbarea la individual, preferand o gimnasta care avea un exercitiu mai bine cotat si, in plus!, avea o mai mare experienta decat Bulimar. Aceasta "rememorare" nu face altceva decat sa dovedeasca profesionalismul antrenoarei, si nicidecum interzicerea de a concura a gimnastei Bulimar.

Intr-o proba individuala, ca tot vorbea de caractere, parerea mea este ca cine isi castiga dreptul sa participe ar trebui sa fie lasat sa o faca. Nu era proba pe echipe, sa se faca schimbari. Dianei i s-a luat o sansa, o ultima sansa a carierei sa participe intr-o finala olimpica. Pe cand Larisa a avut parte de multe astfel de momente ulterior, mie nu mi se pare corect. Plus ca nu i-a iesit absolut deloc, a existat totusi un motiv pentru care nu Iordache prinsese acea finala. De altfel Iordache era usor accidentata, deci a fost o decizie absurda luata atunci. Si Bellu si Bitang au repetat-o, imi amintesc la JE de la Baku in 2014, la fel a fost inlocuita o gimnasta care prinsese finala la individual compus, cu una mai bine cotata si din nou rezultatul a fost un esec total.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează