SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RĂZBOI UCRAINA

O campioană europeană și-a pierdut tatăl în război

Anastasia Bachynska într-un exercițiu la sol
Anastasia Bachynska într-un exercițiu la sol

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 16:04 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 17:23

Gimnasta Anastasia Bachynska (19 ani) a anunțat, marți, pe rețelele sociale că tatăl ei, Yuri, soldat în armata ucraineană, a fost ucis în războiul cu Rusia.

Anastasia Bachynska a rămas fără tată la 19 ani. Ea și-a pierdut părintele în războiul din Ucraina.

Născută la Ternopil, ea a fost o junioară cu rezultate pe care le-a confirmat și la senioare. În 2020 a făcut parte din echipa țării sale care a câștigat aurul la CE de la Mersin, iar în 2021 a luat medalia de bronz la bârnă la CE de la Basel. În 2019, la Jocurile Europene, a fost prima la sol. Anastasia Bachynska și cei trei frați ai săi alături de mama lor s-au refugiat în Franța atunci când a început războiul, tatăl lor rămânând să lupte pe front.

Mesajul unei soții îndurerate

„Războiul nu îi doar pe cei mai buni, ci și pe cei mai iubiți. E incredibil de dificil, dar ei vor rămâne în inimile și în mințile noastre pentru totdeauna. Nu vreau să mi-l amintesc pe Yura doar în uniformă militară pentru că ultimul an a fost cel mai greu din viața sa. Înainte au fost alți 46 incredibili, interesanți, cu emoții, întâlniri. Viețile noastre s-au intersectat pentru 28 de ani fără 14 zile și au fost extrem de puțini pentru mine. Yura a fost prietenul meu, sufletul meu pereche și tatăl celor patru minunați copii pe care îi avem împreună", a scris mama Anastasiei pe Instagram.

O campioană europeană și-a pierdut tatăl în război
Familia Anastasiei Bachynska când lucrurile erau normale

Din cauza diferiterilor probleme, Anastasia Bachynska n-a mai putut continua să se antreneze și la mijlocul anului trecut și-a anunțat retragerea din gimnastică.

Citește și: 

E inteligența artificială un pericol pentru omenire? Opinia genialului șahist Garry Kasparov: „Mă uit la filme de Hollywood, dar nu sunt spălat pe creier”

George Teșeleanu, premiu special la Campionatele Mondiale de judo pentru ajutorarea refugiaților ucrainieni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
alenb
alenb  •  10 Mai 2023, 21:14

Trist. Tatii a cel putin 3 copii erau exceptati de la serviciul militar, probabil Yura s-a inrolat voluntar.

Radio_Pyunik_Erevan
Radio_Pyunik_Erevan  •  10 Mai 2023, 19:01

RIP Yura, ocroteste-ti familia de acolo, de sus

Vezi toate comentariile (2)
Comentează