SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RECORD

Record egalat » Simone Biles a mai luat azi două medalii la Mondialele de la Doha și a atins o bornă fantastică

Getty / Guliver Images
Getty / Guliver Images

Articol de - Publicat sambata, 03 noiembrie 2018 20:03

În ultima zi a Campionatelor Mondiale de la Doha, Simone Biles a mai cucerit două medalii, un aur la sol și un bronz la bârnă. Ea a egalat recordul rusoaicei Svetlana Horkina, care adunase în toată cariera 20 de medalii la CM.

Americanca în vârstă de 21 de ani a cucerit la Doha șase medalii, dintre care patru de aur, cu echipa, la individual compus, la sol, la sărituri, una de argint, la paralele, și una de bronz, la bârnă.

Biles e gimnasta cu cele mai multe titluri mondiale cucerite, ea adunând din 2013 încoace 14. 

Tot azi, chinezoaica Tingting Liu a devenit campioană mondială la bârnă, iar la masculin nord-coreeanul Gwang  RI Se a câștigat finala de la sărituri, chinezul Jingyuan Zou pe cea de la paralele, iar olandezul Epke Zonderland pe cea de la bară fixă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  04 Noiembrie 2018, 13:26

Biles a mai luat 2 medalii, dar parca s-a distantat mult de nivelul pe care doreau multi sa-l inventeze cumva pt ea. La individual-compus a castigat cu 3 ratari, la sarituri a castigat cu probleme mari de executie mai ales pe prima saritura, la sol a castigat cu o iesire din covor si inca un pas important la o aterizare. Culmea, doar argint la aparatul pe care l-a exacutat cel mai curat, paralelele, ceea ce ar putea pune unele semne de intrebare si legat de regulament, mie mi se pare absurd sa castigi automat doar prin notele de plecare. Una peste alta, Biles e buna, fara discutie, dar parca si mai jos de ea nivelul e scazut. Adica s-a vazut la barna, unde a ramas in medalie cu o nota mica, efectiv n-au fost decat 2 care sa execute curat barna si sa aibe si o oarecare dificultate in exercitiu. In rest, a castigat pe dificultate, nu pe executie. Pt amatorii de comparatii istorice, mi se pare cam departe de perfectiunea Nadiei. Plus ca in momentul in care Derwael termina pe 4 la individual-compus... parca e o diferenta fata de cand se intrecea cu Douglas, Iordache si Mustafina, atunci parca nici nu castiga asa lejer. Apropo, niciun articol despre originile vicecampioanei de la barna? Ma surprindeti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează