SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Sabrina Maneca-Voinea a cucerit singura medalie a României la Campionatele Europene din Antalya

Sabrina Maneca-Voinea cu medalia de bronz
Sabrina Maneca-Voinea cu medalia de bronz

Articol de - Publicat duminica, 16 aprilie 2023 15:11 / Actualizat duminica, 16 aprilie 2023 15:40

Sabrina Maneca-Voinea, 15 ani, s-a clasat pe poziția a treia la sol cu o notă de 13,566, după britanicele Jessica Gadirova (14,000) și Alice Kinsella (13,666)

Prima competiție majoră la senioare a Sabrinei Maneca-Voinea a venit la pachet cu multe provocări, dar și cu o medalie. Gimnasta antrenată de mama sa, Camelia Voinea, și de Cristian Moldovan a urcat pe podium în ultima finală pe aparate a competiției, cea de la sol.

Cea mai mare dificultate

Românca în vârstă de 15 ani a fost cea care a închis evoluțiile la sol. Cu un exercițiu valoros, ea având cea mai mare notă de dificultate dintre cele opt finaliste, 5, 900, Sabrina a lăsat unele zecimi la execuție, unde a primit 7,666. 

Totalul de 13, 666 puncte i-a dus prima medalie importantă la senioare și multă încredere pentru Campionatele Mondiale din toamnă. Pe primele două locuri s-au clasat Jessica Gadirova (14,000) și Alice Kinsella (13,666)

Top Three Floor Podium

A podium packed with truly world-class talent 🥇🥈🥉 WATCH LIVE 📹 www.eurovisionsports.tv/europeangymnastics #Antalya2023 | #Artistic | #Gymnastics

Publicată de European Gymnastics pe Duminică, 16 aprilie 2023

În finala de la sol a mai fost prezentă și Ana Maria Bărbosu, care se antrenează la Deva, ea ocupând poziția a șaptea cu un punctaj de 12,800 (5,500 și 7,300).

România nu mai avusese o prezență pe podiumul european la sol din 2020, de la Mersin, când Larisa Iordache a câștigat medalia de aur.

Lângă podium

În ultima zi a finalelor pe aparate a Campionatelor Europene din Antalya, Amalia Ghigoarță a fost pe șase la bârnă, La masculin, Gabriel Burtănete s-au clasat pe poziția a patra la sărituri, respectiv paralele.

Sâmbătă, Sabrina Maneca-Voinea a evoluat în finala de la sărituri, unde s-a clasat pe poziția a patra.

Rezultatele românilor în finalele pe aparate

  • FEMININ
  • SĂRITURI - Sabrina Maneca-Voinea - locul 4 
  • BÂRNĂ - Amalia Ghigoarță-  locul 6 
  • SOL -  Ana Maria Bărbosu-  locul 7, Sabrina Maneca-Voinea - locul 3 
  • MASCULIN
  • SĂRITURI - Gabriel Burtănete-  locul 4 
  • PARALELE -  Andrei Muntean - locul 4

Citește și:

Cinci medalii în prima zi a Campionatelor Europene de la Erevan

România, învinsă de Slovenia în Billie Jean King Cup deși a avut 2-0 după prima zi » Niculescu și Bara au pierdut meciul decisi

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Calyoppe
Calyoppe  •  17 Aprilie 2023, 18:50
Postat de ionescugeorge77 pe 16 Aprilie 2023, 15:58

...sincere felicitari antrenorului olandez care antreneaza fetele noastre ...se vede mana lui ...

Nu are nicio legătura antrenorul olandez cu Sabrina. Sabrina se antrenează la București cu mama ei, Camelia Voinea. Problema este ca cei din federatie incearca să o izoleze pe Sabrina. Se pare ca fetele de la Deva pur si simplu nu vorbesc cu Sabrina. Sicanele ar trebui sa inceteze. Echipa pare a avea potențial, dar.......

neacaisa
neacaisa  •  16 Aprilie 2023, 18:49
Postat de soimiisibiu pe 16 Aprilie 2023, 16:51

Aceasta fata nu are legătură cu acel individ. Se antrenează cu mama ei. Fetele, de la lot nu au luat nimic.

fetele de la lot au avut evolutii foarte bune pentru ce am fost obisnuiti sa vedem de la echipa feminina in ultimii ani. de mult nu am mai vazut o echipa cu asa mult potential in conditiile in care 3-4 fete bune au fost absente. mama fetei vorbeste mult si prost si ii va afecta cariera in mod negativ daca continua in ritmul asta. tot respectul pentru munca ei ca antrenoare, dar decizia finala privind selectia apartine coordonatorului.

Sofa_King
Sofa_King  •  16 Aprilie 2023, 17:37

Ce a ajuns echipa de gimnastica a Romaniei....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează