SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Unicul Marian » Drăgulescu este singurul român calificat în finale la Campionatele Europene

Evoluția la sol i-a adus lui Marian Drăgulescu a doua notă în calificări
Evoluția la sol i-a adus lui Marian Drăgulescu a doua notă în calificări

Articol de , - Publicat vineri, 21 aprilie 2017 00:00

Multiplul campion continental Marian Drăgulescu este singurul român calificat în finale la competiția găzduită zilele acestea de Cluj-Napoca.

Trecutul, prezentul și poate viitorul gimnasticii românești se leagă de numele lui Marian Drăgulescu. Dovada este evoluția sa la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, unde a reușit să se califice cu prima notă la sărituri și cu a doua la sol, fiind singurul român implicat în lupta pentru medalii.

La sol el a primit miercuri în calificări 14,666, fiind depășit doar de spaniolul născut în Republica Dominicană Miguel Zapata, care a fost notat cu 14,800.

Marian s-a hrănit din energia publicului prezent în Sala Polivalentă și la sărituri a avut o evoluție extraordinară, primind pentru cea care-i poartă numele 14,533 și pentru a doua 14,800. Cu o medie de 14,667, el s-a clasat pe prima poziție după calificări. Dar sâmbătă și duminică în cele două finale se pornește de la zero.

"Solul și săriturile i-au adus lui Drăgulescu la Campionatele Europene șase medalii de aur, trei de argint și un bronz. E foarte important cum gestionăm următoarele zile, în finale se pleacă de la zero, presiunea va fi cu totul alta, din câte știu sala va fi plină, încerc să-mi imaginez ce va fi la finale. Am încredere în forțele lui Marian că va reuși să gestioneze aceea presiune", a spus Ioan Suciu, antrenorul coordonator al lotului olimpic.

Drăgulescu a fost mulțumit de evoluția sa și rămâne optimist. "Mă bucur că acum a ieșit treaba cum mi-am dorit și Doamne ajută să prind o zi bună și în finale și să cânte imnul", a spus el. "Să se cânte imnul", e o frază pe care o repetă de multă vreme, iar acum e la câteva minute distanță de îndeplinirea obiectivului.

Un gimnast care inspiră și care oferă un exemplu pentru puterea sa și dorința care încă îl mână să meargă la antrenamente de două ori pe zi.

Război psihologic

"Concursul e o loterie a nervilor, un război psihologic în care cine reușește să se concentreze cel mai bine în secunda respectivă reușește", a completat Marian. Concurența va fi mare, dar el luptă pentru visele lui, de aceea încă face gimnastică și la vârsta la care alții s-au retras de multă vreme.

Ce va fi după campionatele Europene de la Cluj pentru Marian? "Nu știi niciodată ce-ți rezervă viitorul pentru că m-am și retras de vreo trei ori, ultima oară am stat trei ani și uite că tot la ceea ce îmi place cel mai mult să fac am revenit. Așa că o iau încetul cu încetul, din competiție în competiție.

În momentul de față mă gândesc la aceste Campionate Europene, apoi la Campionatele Mondiale de anul acesta. Apoi tragem linie la final de an, vedem ce putem face, ce nu se mai poate face și atunci iau o hotărâre ce voi face în viitor și care sunt obiectivele", spunea înainte de CE Drăgulescu.

Acel bilanț de la finalul anului va depinde cu siguranță și de evoluția de sâmbătă și de duminică de la Cluj.

16medalii europene are în palmares Marian Drăgulescu, dintre care nouă sunt de aur

6gimnaști a avut România în calificări la CE și doar Marian Drăgulescu a reușit calificarea în finale

Program CE (în direct TVR)

Azi

  • 13:00 Individual compus (masculin)
  • 17:30 individual compus (feminin)

Sâmbătă

  • 13:30 finale pe aparate
  • masculin: sol, cal cu mânere, inele
  • feminin: sărituri, paralele

Duminică

  • 13:30 finale pe aparate
  • masculin: sărituri, paralele, bară fixă
  • feminin: bârnă, sol

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează