SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM

Adi Vasile, concluzie amară după Campionatul Mondial: „Locul 13, într-o zi de 13” » Detaliul care îi dă încredere

Adrian Vasile, în timpul meciului România - Suedia, de la CM de handbal / FOTO: Imago-Images +8   FOTO
Adrian Vasile, în timpul meciului România - Suedia, de la CM de handbal / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat luni, 13 decembrie 2021 23:32 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 23:36

România a pierdut ultimul meci de la Campionatul Mondial de handbal, împotriva Suediei, scor 30-34. „Tricolorele” vor încheia turneul final pe locul 13.

Adrian Vasile (39 de ani) este dezamăgit de poziția ocupată, dar a găsit și mai multe părți bune în evoluția elevelor sale. Selecționerul prevede un viitor strălucitor. 

Tabloul „sferturilor” e complet, după meciul epic dintre Norvegia și Olanda » Pe ce loc a terminat România
CM
Tabloul „sferturilor” e complet, după meciul epic dintre Norvegia și Olanda » Pe ce loc a terminat România

Adrian Vasile, concluzii după Campionatul Mondial de handbal feminin 

„Voiam să câştigăm pentru noi. Ştiam cât de bună e Suedia, dar în final diferenţa se face tot la lucrurile mărunte. Cred că fetele simt că pot să producă handbal de calitate, după meciurile cu cele trei echipe bune. Trebuie să fie mândre de munca pe care au făcut-o. E locul 13 într-o zi de 13. La finalul unei competiţii tot ce contează este clasamentul.

N-a fost acum cu noroc, dar modul în care au abordat fetele competiţia arată multe lucruri bune despre ele, au un viitor frumos. Au intrat în teren crezând că pot învinge orice echipă, mă refer la meciurile cu echipele mari. Acest turneu arată că am făcut un pas în plus la pregătirea fizică, dar se poate și mai bine, la nivel de top, de Liga Campionilor”, a spus Adi Vasile, potrivit Telekom Sport

+4 FOTO

Adrian Vasile: „Absența lui Neagu a produs niște efecte”

România a mers în Spania, la Campionatul Mondial, fără liderul Cristina Neagu. Interul stânga de la CSM București a anunțat că va reveni la națională anul viitor. Adrian Vasile are așteptări mari. 

„Nu ştiu dacă echipa va arăta la fel şi în 2022. Faptul că acum am jucat fără Neagu a produs nişte efecte. De-asta am spus că e bine că nu e cu noi acum, mi-am dorit să închegăm, să ne stoarcem de orice fel de resursă. 

Punând-o şi pe Cristina Neagu apoi lângă noi, cred că va creşte nivelul. Nu pot să mă uit la locul 13 şi să fiu mulţumit. Trebuie să ai şi un pic de noroc la tragerea la sorţi”, a concluzionat selecționerul.

Pentru mine, partea bună a anului este că echipa progresează şi o face foarte frumos. Mi-e greu să zic o notă pentru echipă, dar este o notă de trecere. Cu acest turneu, cred că ne-am dat şansa să sperăm. Le mulţumesc fanilor noştri, ne-au făcut să dăm şi noi mai mult din noi, iar faptul că am revenit cu Norvegia şi Olanda în repriza a doua are legătură şi cu fanii şi energia pe care ne-au dat-o
Adi Vasile

Citește și alte știri din handbal: 

Adi Vasile vrea să schimbe formatul Campionatului Mondial: „E foarte greu să înțelegi ceva cu modalitatea asta”

Rezultat uluitor în grupa României de la Campionatul Mondial » A doua cea mai mare diferență din istorie

Citește și:

„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Campionate
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (3)
446194735563038
Cony Nick  •  14 Decembrie 2021, 20:13

.. DEMISIA ...antrenoriilor pentru neîndeplinirea obiectivului propus de FRH ...

ceaiuri
ceaiuri  •  14 Decembrie 2021, 09:41

uu turneu de unde invatam multe(asa zicem mereu)in poarta daca era si Dedu era si mai bine(nu inteleg de ce nu a intrat si Daciana in ul meci,Iulia a avut si perioade slabe)extremele slabe,pot sa fie schimbate (Farcau facea minuni pe timpuri)pt ca ele tb sa fie primele la contratac si repliere,apararea tb pusa la punct pt ca aici se castiga meciurile,in atac avem nevoie de un inter dr(Ilie firava..poate era bine sa vina si Alicia)poate naturalizam o..nordica,pe centru ne mai tb o jucatoare,Laslo f inconstanta ,pase gresite,in aparare se apara prea avansat si e usor de depasit(se vaccineaza Dache si poate sa fie o solutie)la pivoti stam binisor(Ostase tb sa invete sa si inscrie)la inter stanga e ok acum vine antrenorul...Vasile nu e capabil sa schimbe ceva intr-un meci sa-l castice...gandeste liniar,tb disciplina in echipa,lucru ce lipseste cu desavarsire..deci lasat sa se concentreze pe Liga campionilor si adus un antrenor...deci nota de trecere 5

roaitavasile
roaitavasile  •  14 Decembrie 2021, 04:16

Mă bucur pentru antrenorul ani vasile, pentru ca "echipa are un viitor frumos"...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează