SPORTURI  »  HANDBAL  »  REZULTATE

S-au decis campioanele din Norvegia, Danemarca și Rusia » Ambros Martin, primul titlu la noua echipă, alături de cele 6 jucătoare trecute prin România

Mayssa Pessoa, în dreapta
Mayssa Pessoa, în dreapta

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2019 13:28

În Norvegia, Rusia și Danemarca s-au stabilit marți seara campioanele la handbal feminin. Singura schimbare vine din Danemarca, Team Esbjerg  a trecut în finală de Herning Ikast.

NORVEGIA: Kristiansand, al doilea titlu consecutiv

Vipers Kristiansand continuă perioada de supremație în handbalul norvegian. Locul 3 în Final Four-ul Ligii Campionilor, de la Budapesta, "viperele" au câștigat al doilea an consecutiv campionatul intern.

A fost însă mai greu de cât se așteptau handbalistele pregătite de Ole Gustav Gjekstad, care au trecut în finală cu 2-0 la general de Storhamar.
Au fost însă fouă partide extrem de strânse, în prima fiind nevoie chiar de prelungiri. După 34-34 la finalul timpului regulamentar, Vipers s-a impus în prelungiri, 42-40. Marți seara, în jocul doi al finalei, Vipers a câștigat încă o dată, dar la limită, 24-23.

Până în fială, Vipers suferise o singură înfrângere: 19-25 cu Molde, în deplasare. A câștigat celelalte 21 de partide din sezonul regular și apoi partidele din play-off cu Oppsal (2-0) și Larvik (2-0).

RUSIA: Primul titlu pentru Ambros

Noua și vechea campioană a Rusiei este Rostov Don. Formația pregătită de Ambros Martin, fostul selecționer al României, s-a impus în campionatul intern câștigând finala cu Lada Togliatti, 2-0 la general: 34-31 după prelungiri și 29-26.

Rostov a reușit o performanță istorică după ce a câștigat toate cele 26 de jocuri din acest sezon, 20 în sezonul regular și 6 în play-off: 2-0 cu Stavropol, 2-0 cu Zvenigorod și 2-0 cu Lada. A fost primul titlu pentru Ambros Martin, cel care a dus Rostov Don și în finala Ligii Campionilor. Este al treilea titlu consecutiv la Rostov și al 5-lea din istoria clubului.

Rostov are în lot 6 jucătoare care au trecut și prin România. Braziliencele Mayssa Pessoa și Ana Paula Rodrigues-Belo au câștigat Liga Campionilor cu CSM București, Iulia Managarova și Regina Șimkute Kalinicenko au trecut pe la Oltchim, iar Ksenia Makeeva și olandeza Louis Abbingh au jucat un sezon la HCM Baia Mare.

Mayssa Pessoa, în dreapta

DANEMARCA

În HTH Liga din Danemarca, Team Esbjerg a dat lovitura. Echipa pregătită de fostul internațional danez Jesper Jensen a câștigat al doilea titlu din istorie, recidivând după cel din 2016. Esbjerg a trecut în finală cu 2-0 de Herning Ikast. După 28-20 săptămâna trecută, acum a fost 20-19 în deplasare.

Cea mai bună marcatoare a jocului doi din finală a fost Kristina Liscevic, cu 5 reușite. Sârboaica a semnat cu SCM Rm. Vâlcea și va juca din sezonul viitor la campioana României.

Esbjerg a mai pierdut-o și pe Sandra Toft, portarul "naționalei" Danemacei, cea care a semnat în Franța, cu Brest.

Vezi și: George Buricea, adio la 40 de ani! » Cel mai titrat handbalist român de după Revoluție se retrage: „Vreau să ajung și un antrenor mare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  22 Mai 2019, 16:35

În sfârșit un articol interesant al lui Nea Ursescu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează