SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN CUP

Încă o echipă din România în semifinalele unei cupe europene + Steaua s-a oprit în „sferturi”

Hanbaliștii de la Baia Mare   se apropie de trofeu FOTO Facebook Baia Mare
Hanbaliștii de la Baia Mare se apropie de trofeu FOTO Facebook Baia Mare

Articol de - Publicat duminica, 31 martie 2024 20:32 / Actualizat duminica, 31 martie 2024 20:48

CS Minaur Baia Mare va disputa semifinale EHF European Cup, a treia competiție europeană intercluburi, împotriva islandezilor de la Valur, care au trecut în dublă manșă de Steaua București.

CS Minaur Baia Mare s-a calificat în semifinalele EHF European Cup, deşi a fost învinsă de echipa austriacă Bregenz Handball cu scorul de 30-28 (18-16), sâmbătă seara, în deplasare. În tur, pe teren propriu, vicecampioana României câştigase cu 37-31.

Minaur a trecut prin clipe dificile, dar a reușit în ultimele minute să revină și să-și asigure calificarea, pierzând la doar două goluri.

Stevan Vujovic a marcat 7 goluri pentru băimăreni, Tudor Botea 5, Milan Kotrc şi Anderson Da Silva Mollino, câte 4, Gabriel Cumpănici 3, Robert Nagy 2, Artem Kozakevici 2, Tomas Cip 1. Portarul Anton Terehov a încheiat cu 11 intervenţii (28,21%), iar Barna Buzogany a avut 2 (50%).

Irina Begu a pierdut finala turneului WTA 125 din Antalya
WTA 125 Antalya
Irina Begu a pierdut finala turneului WTA 125 din Antalya

Minaur se luptă pentru un loc în finală cu echipa care a trecut de Steaua

În semifinale, Minaur o va înfrunta pe şi Valur Reykjavik. Islandezii s-au impus pe teren propriu cu 36-30 (21-12), după ce în tur câștigaseră cu 36-35.

Finalista se va decide tot după o dublă manșă, urmând ca meciurile să se desfășoare pe 20/21 aprilie și 27/28 aprilie. În cealaltă semifinală s-au calificat FTC Green Collect și Olympiacos SFP.

CS Minaur Baia Mare a ajuns până în finala celei de-a treia competiții intercluburi în urmă cu doi când a fost învinsă de norvegienii de la Naerboe IL cu 29-25 și 27-26.

Minaur are în palmares două trofee europene, Cupa IHF, actuala EHF European League, a doua competiție europeană, câștigată în 1985 şi 1988.

Sezon bogat

România mai este reprezentată în cupele europene de CSM București (feminin, sferturi de finală în Liga Campionilor), CSM Gloria Bistrița, HC Dunărea Brăila (feminin, semifinale, EHF European League) și de Dinamo (masculin, optimi de finală, EHF European Legue).

Citește și:

Ultimul meci al lui Karabatic spulberă recordul de audiență în handbalul francez » Ce plan are PSG
Karabatic se retrage
Ultimul meci al lui Karabatic spulberă recordul de audiență în handbalul francez » Ce plan are PSG
Ce trebuie să schimbe Dinamo în joc pentru returul cu Silkeborg din „sferturile” EHF European League
EHF EUROPEAN LEAGUE
Ce trebuie să schimbe Dinamo în joc pentru returul cu Silkeborg din „sferturile” EHF European League

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  01 Aprilie 2024, 10:45

Nu stiu daca se poate numi competitie europeana , cum ii spune si numele, e de rezerva. Sa prinzi grupele European League (cum a facut Constanta) e o performanta mai buna decat castigarea acestei competitii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează