SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

VIDEO Barcelona și-a apărat trofeul în Liga Campionilor, după o finală magnifică! A avut nevoie de aruncări de la 7 metri pentru a o doborî pe Vive Kielce

Barcelona și-a apărat trofeul Ligii Campionilor
Barcelona și-a apărat trofeul Ligii Campionilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 iunie 2022 21:08 / Actualizat duminica, 19 iunie 2022 21:12

Barcelona și-a apărat trofeul în Liga Campionilor la handbal masculin, după o finală dramatică contra lui Vive Kielce. A fost 28-28 la finalul timpului regulamentar în sala din Koln, 4-4 în reprizele suplimentare și 5-4 pentru catalani la aruncările de departajare. 

  • Kiel a câștigat finala mică, în fața lui Veszprem, după executarea loviturilor de departajare. A fost 34-34, 3-1 la aruncările de la 7 metri.

Miza finalei s-a văzut din primele minute ale disputei de la Koln. Cele două defensive au fost mai agresive decât în semifinalele de ieri, iar golurile nu au mai curs. Catalanii au condus în prima repriză, dar nu au reușit să se desprindă la mai mult de trei goluri. Echilibrul a domnit și în partea secundă. 

Barcelona, din nou campioana Europei la handbal masculin

Legendarul Talant Dujshebaev, ajutat de cei doi fii Alex și Daniel, a întors din nou soarta meciului, la fel ca împotriva lui Veszprem. Cu două secunde rămase din meci, catalanii aveau un gol avans. Kielce a egalat dramatic, s-a mers cap la cap și în cele două reprize suplimentare, iar trofeul s-a decis la aruncările de la 7 metri. Cel mai bun marcator al finalei a fost, la fel ca în semifinala de ieri, extrema Aleix Gomez, cu 9 goluri.

19.750 de spectatoriau fost prezenți în Lanxess Arena din Koln, la finala dintre Barcelona și Vive Kielce

Perez de Vargas, portarul spaniolilor, a fost mai inspirat, a blocat execuția lui Alex Dujshebaev, iar Barcelona își apără trofeul cucerit anul trecut! E prima Ligă a Campionilor pentru antrenorul Ortega și a 11-a pentru clubul catalan.

FINAL » Barcelona - Vive Kielce 32-32 (5-4 după aruncările de la 7 metri)

Fanii polonezi au făcut deplasarea în număr mare la Koln. Mii de susținători ai lui Vive Kielce, îmbrăcați în culorile clubului, au cântat de la primele ore pe străzile orașului.

VIDEO Rezumatul semifinalei dintre Barcelona și Kiel

Citește și alte știri din handbal:

Președintele FRH, nemulțumit de programarea derby-urilor Rapid - CSM București: „Ar fi fost bine dacă tragerea era dirijată”
PROGRAM
Președintele FRH, nemulțumit de programarea derby-urilor Rapid - CSM București: „Ar fi fost bine dacă tragerea era dirijată”
Crina Pintea a semnat cu CSM București! Cine a convins-o să revină la „tigroaice + Va avea un salariu uriaș!
TRANSFER
Crina Pintea a semnat cu CSM București! Cine a convins-o să revină la „tigroaice + Va avea un salariu uriaș!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
boys.of.straits
boys.of.straits  •  19 Iunie 2022, 21:15

Victorie meritata!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează