SPORTURI  »  HANDBAL  »  BIETIGHEIM - CSM BUCUREȘTI 30-28

Bietigheim - CSM București 30-28 // Colaps și în Liga Campionilor la campioana României! Neagu și compania pierd al doilea meci consecutiv

Articol de - Publicat duminica, 14 octombrie 2018 16:27

Bietigheim a trecut de CSM București, scor 30-28. Campioana României a pierdut a doua partida consecutivă, după cea din Liga Națională, cu Râmnicu Vâlcea.

Săptămână neagră pentru CSM București! Campioana României a fost învinsă de SCM Rm. Vâlcea, în Liga Națională, iar aseară a pierdut primul meci din grupa D, în Liga Campionilor, 28-30 cu BBM Bietigheim.

În niciun moment "tigroaicele" nu au dat senzația că pot câștiga în Germania, în fața unei echipe care a dat totul pentru a învinge una dintre favorite. Startul a fost catastrofal, cu patru goluri consecutive ale nemțoaicelor. În minutul 9, cele de la Bietigheim luaseră primul "set", ducând scorul la 6-1! Nimic nu funcționa în tabăra română! Iar antrenorul Magnus Johansson a dormit pe bancă, nerecurgând la nicio schimbare! Lekici a fost singura jucătoare care a jucat mai bine în prima parte, sârboaica luptându-se ca scorul să nu capete proporții.

CSM a jucat însă în salturi, s-a apropiat la două lungimi, în câteva rânduri, pentru ca imediat să primească goluri consecutive și diferența să ajungă iar la 4 și 5 goluri. A fost 16-12 la pauză, după o repriză în care bucureștencele au fost net surclasate, cu o Cristina Neagu de nerecunoscut și cu o apărare inexistentă în fața unui portar, Jelena Grubisici, fără reacție.

S-a trezit Neagu, nu și CSM

În partea a doua, Magnus Johansson a avut "curajul" să le schimbe pe Cvijici, Kurtovici, Grubisici, dar rezultatul nu s-a văzut. Neagu a fost handbalista care a ieșit în evidență, stingându-se în schimb Lekici. Evoluția scorului a fost la fel ca în prima repriză, cu CSM revenind de data aceasta și la un gol diferență, ultima dată la 28-29! Nu a putut însă niciodată să egaleze, în situațiile critice jucătoare cu mare experiență precum Kurtovici, Cvijici, Lazovici greșind incredibil.
S-a terminat 30-28 pentru Bietigheim, un rezultat care adâncește criza la CSM, într-un sezon care nu a început deloc bine. 

Ultimul meci pentru Johansson?

Magnus Johansson are bagajele făcute, suedezul fiind considerat primul vinovat pentru parcursul sub așteptări al echipei. "Știam când am venit că la CSM va fi presiune. Se doresc rezultate, iar noi nu jucăm deloc bine", a declarat suedezul înainte de meci. Întrebat dacă se așteaptă să fie schimbat, Johansson a spus. "Orice este posibil! Eu sunt aici să antrenez echipa". CSM București are cel mai prost start de sezon din ultimii cinci ani, cu trei înfrângeri suferite în primele opt meciuri oficiale disputate. 

Bietigheim 30
Naidizinavicius 11, Malestein 7, Visser 4, Lauenroth 3, Loerper 2, Schulze 2, Kudlacz 1. Antrenor: Martin Albertsen
CSM București 28
Neagu 10, Lekici 7, Mehmedovici 5, Radicevici 4, Lazovici 1, Kurtovici 1. Antrenor: Magnus Johansson

Victorie incredibilă!

În celălalt meci al grupei, FTC Budapesta a învins cu 27-26 pe Vipers Kristiansand, campioana Norvegiei. Maghiarele au condus și cu 7 goluri diferență în prima parte, dar nordicele au avut o revenire incredibilă. Portarul Katrine Lunde a avut o prestație formidabilă, la "viperele" au egalat și au trecut chiar la conducere pe final. La 26-26, cu 35 de secunde înainte de final, maghiarele au pierdut atacul și le-au dat posibilitatea oaspetelor să câștige. Ella Reistad a trimis însă neglijent o pasă, Aniko Kovacsics a interceptat și a plecat pe contraatac, înscriind golul victoriei în ultimele secunde.

Clasament Grupa D după primele 2 etape

1. Bietigheim 3 puncte
2. CSM București 2 puncte
3. Ferencvaros 2 puncte
4. Kristiansand 1 punct

 Bietigheim - CSM București 30-28

Desfășurarea partidei

S-a terminat! 
min. 60: Lekic comite fault în atac! S-a terminat. 
min. 58:
Majda Mehmedovic înscrie dintr-un unghi imposibil. 28-27
min. 55:
Amanda Kurtovic greșește o pasă facilă pe contraatac. 27-25
min. 51:
Paula Ungureanu intervine excelent cu brațul stâng, la o minge care se ducea spre vinclu. Cristina Neagu punctează la acțiunea imediat următoare. 26-23
min. 45:
"Tigroaicele" revin puternic! Antrenorul nemțoaicelor cere time-out. 23-22
min. 44:
CSM București se apropie la 3 lungimi. Primul gol marcat de Lazovic în actuala ediție a Ligii Campionilor. 23-20
min. 38:
Lekic marchează al 6-lea său gol. 21-16

S-a terminat prima repriză! Bietigheim conduce cu 16-12.
min. 18:
Defensiva și poarta nu funcționează. Nemțoaicele înscris ușor din toate zonele terenului. 10-6
min. 7:
Time-out cerut de antrenorul campioanei României. 4-0.
min. 5: CSM București a ratat primele 5 acțiunei ofensive din acest meci! 3-0
A început partida!

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (54)
10153755897004409
Ilascu Mircea  •  15 Octombrie 2018, 12:15

CSM nu avea nevoie de Neagu , ce are impresia ca poate fi antrenor si pe teren si pe banca . Cate pase aiurea a dat , cate mingi aiurea , cate mingi trase la poarta are de pe inter stanga ? Daca vrei sa dai antrenrul afara nu o faci tu boicotand jocul si consecinta va fi ca la urmatoarele meciuri se vor duce spectatori putini si cine va suporta diferenta in minus la incasari ? Ce cauta dl. Luca la aceasta echipa dand a se intelega ca nu vorbeste in locul antrenorului , dar ca acesta nu se face inteles si nu stie de ce foloseste asa formula de echipa . Ce ar fi sa fie platite si ca salar , daca aduci rezultate si nu ca ai facut act de prezenta . Portarii anemici , fara reactie si neajutati deloc de aparare . Aparare numai 6 in linie intrand cu fundul in semicerc .Se vede din avion ca fetele nu vor sa joace si fac jocul cuiva . Pana la urma se va intreba contribuabilii ce se intampla cu banii investiti de primarie in CSM si de ce fetele nu joaca si sa aduca venituri si din sponsorizari , tricouri etc .

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  15 Octombrie 2018, 10:46

Nicaieri in Europa, la acest nivel, o jucatoare de handbal nu castiga bani nemunciti, precum hoarda de hoatze de la CSM. Bani scosi din buzunarele noastre! Dar este bine asa, ca nu fura PSD...

317270529078800
Danny Pedr  •  15 Octombrie 2018, 10:23

Nu a zis cristina ca avem problema la apărare? Si? Acum ce face problema e si mai mare ? Ce zici acum cristina? Hai concediaza antrenorul ca la asta suntem buni!!!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează