SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL // Croația pierde cu 11.000 de spectatori în spate în fața Suediei » Serbia profită și merge mai departe

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2018 14:52

Ultimele meciuri din grupele A și B au stabilit formațiile calificate în Main Round la Europeanul din Croația.

Surpriză imensă în grupa A, la Split. Pe teren propriu, susținută de 11.000 de fani vulcanici, Croația a fost învinsă categoric de Suedia, 35-31! Nordicii au condus însă și cu 9 goluri diferență în partea a doua.

De acest eșec al gazdelor a profitat din plin Serbia, fosta adversară a României din preliminariile Euro 2018. Sârbii au obținut prima victorie în grupă, 29-26 cu Islanda, dar stăteau la mâna rezultatelor pentru o calificare. Aveau nevoie de ajutorul Suediei cu Croația. Și acesta a venit. Astfel, Islanda, care îmcepuse Europeanul cu o victorie în fața Suediei, 26-24, pleacă acasă!

Franța, punctaj maxim

Campioana mondială Franța a bifat marți seara a treia victorie în grupa B. Echipa lui Didier Dinart nu a avut emoții în fața Belarusului, 32-25. Norvegia a trecut și ea, la pas, de Austria, 39-28, și a trimis-o acasă.

Francezii merg cu punctaj maxim în Main Round și au șanse imense să se califice în semifinale. Croația, țara gazdă, și-a complicat însă serios situația, având în vedere că în grupa principală are de jucat cu campioana și vicecampioana mondială, Franța, respectiv Norvegia!

Rezultate

Grupa A: Serbia-Islanda 29-26, Croația-Suedia 31-35.
Clasament: 1. Suedia 4p, 2. Croația 4p, 3. Serbia 2p, 4. Islanda 2p.

Grupa B: Norvegia-Austria 39-28, Franța-Belarus 32-25.
Clasament: 1. Franța 6p, 2. Norvegia 4p, 3. Belarus 2p, 4. Austria 0p

Grupa principală

1. Franța 4p
2. Croația 2p
3. Norvegia 2p
4. Suedia 2p
5. Belarus 0p
6. Serbia 0p

Decisiv între Ungaria și Cehia! Dar și între Slovenia și Muntenegru!

Azi se dispută ultimele meciuri și în grupele C și D, urmând să se stabilească și acolo cele 6 formații din Main Round II.

Slovenia și Muntenegru joacă pentru ultimul loc în grupa C. Slovenii au făcut contestație după decizia arbitrilor lituanieni de a acorda 7 metri Germaniei la ultima fază, în meciul precedent.

EHF a respins apelul Slovenilor și a anunțat că rezultatul de pe teren 25-25, rămâne cel stabilit. În aceste condiții, elevii lui Veselin Vujovici au mevoie de cel puțin un egal pentru a continua competiția. Macedonia și Germania vor juca pentru cele două puncte cu care se va merge mai departe, ambele fiind deja calificate.

Situație complicată și în grupa D. Cehia a trecut de campioana olimpică, Danemarca, producând cea mai mare surpriză de până acum. Nu sunt însă calificați, având nevoie de măcar un egal contra Ungariei. Maghiarii, cu 0 puncte, au o singură variantă, victoria!

Spania și Danemarca e o adevărată finală, orice rezultat fiind posibil. Nordicii sunt favoriți, deși au pierdut disputa cu cehii.

Clasament grupa C

1. Macedonia 4p, 2. Germania 3p, 3. Slovenia 1p, 4. Muntenegru 0p
Azi: Germania-Macedonia (19:15), Muntenegru-Slovenia (21:30).

Clasament grupa D

1. Spania 4p, 2. Danemarca 2p, 3. Cehia 2p, 4. Ungaria 0p.
Azi: Cehia-Ungaria (19:15), Spania-Danemarca (21:30).

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează