SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

Carmen Cartaș se retrage și preia o echipă de junioare

Articol de - Publicat marti, 24 iulie 2018 17:13

ACS Transilvania a ajuns la un acord cu Carmen Cartaș, fosta jucătoare a echipei naționale a României și a formațiilor Cetate Deva, Universitatea Jolidon Cluj și Corona Brașov, aceasta urmând să ocupe funcția de antrenor principal al junioarelor III de la clubul brașovean.

În vârstă de 33 de ani, Cartaș se va alătura la ACS Transilvania altor două foste mari handbaliste, Simona Gogîrlă și Alina Șorodoc.

Ultimul sezon petrecut pe teren de fostul inter a fost 2016-2017, în tricoul Coronei, după care a întrerupt activitatea de handbalistă, devenind mămică.

„Este o provocare pentru mine. Îmi doream foarte mult să rămân în lumea handbalului și sunt fericită că cei de la Transilvania s-au gândit la mine și mi-au oferit această oportunitate. Sunt nerăbdătoare să încep și abia aștept să le cunosc pe fete. Mă bucură și faptul că le voi avea colege pe Moni Gogîrlă și pe Alina Șorodoc, două fete cu care am colaborat foarte bine și cu care mă înțeleg.

Sper să facem lucruri frumoase împreună, să creștem și să reușim să formăm o echipă frumoasă și care să practice un handbal plăcut ochiului”, a declarat noua antrenoare a formației de junioare III de la ACS Transilvania Brașov, Carmen Cartaș.

„Mă bucur că ne-am înțeles cu Carmen. Este o persoană extraordinară, am primit referințe foarte bune despre ea și sunt convins că împreună vom face o treabă minunată. Are toată încrederea mea, iar venirea ei in echipa noastra completeaza lotul de antrenori de mare valoare de la Transilvania Brasov”, a declarat și directorul clubului ACS Transilvania Brașov, Marius Fetti.

De două ori golgheter în Liga Națională

Carmen Cartaș, una dintre cele mai constante jucătoare care au evoluat de-a lungul timpului în Liga Națională, are în palmares o semifinală de Cupa EHF în anul 2016 și două medalii de bronz în Liga Națională în 2013 și 2016.

În sezonul 2011 a fost cea mai bună marcatoare a campionatului cu 230 de goluri marcate, ea repetând isprava în anul 2014 când a câștigat titlul de golgheteră cu 205 goluri înscrise. Carmen Cartaș a evoluat pentru naționala României în 31 de jocuri și a marcat 33 de goluri, în 2011a participat cu echipa națională a României la Campionatul Mondial din Brazilia.

x1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează