SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DE LA NANCY

Ce se întâmplă cu Europeanul din Franţa? Semifinalele și finala riscă să nu se mai joace la Paris!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 08 decembrie 2018 17:42

Protestele de la Paris dau bătăi de cap organizatorilor Campionatului European de handbal feminin. Se pune întrebarea dacă se vor mai putea disputa semifinalele şi finalele în capitala Franţei

  • Cele 12 echipe calificate au fost împărțite în două grupe de 6 echipe. Primele două din fiecare grupă se califică în semifinale;
  • România debutează în grupa principală duminică, de la 19:00, împotriva Olandei. Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Francezii au ieşit în stradă nemulţumiţi de creșterea taxelor la carburant și de scăderea puterii de cumpărare. Manifestaţiile din marile oraşe au perturbat şi Campionatul European feminin. Meciurile de azi, de la Nantes, au fost amânate, jandarmeria franceză spunându-le organizatorilor că nu poate asigura şi paza sălii, după ce în oraş fuseseră anunţate manifestaţii.

La Nancy e linişte

În nord-estul Franţei, la Nancy, capitala provinciei Lorena, acolo unde joacă naţionala României de handbal partidele din grupa principală, lucrurile sunt calme. Lumea nu a ieşit în stradă. "Tricolorele" au avut aseară antrenament normal, în sala unui liceu din localitate, iar dimineaţă fetele doar vizionare şi program liber. Neagu şi compania au stat mai mult în camere, vremea la Nancy fiind deosebit de rece, iar în marea majoritate a timpului a plouat.

Probleme la semifinală şi finală

La Paris s-au anunţat manifestaţii în stradă în fiecare sâmbătă, pentru cel puţin o lună de acum încolo. În aceste condiţii, se pune în discuţie organizarea în bune condiţii a fazei finale a Campionatului European. După jocurile de la Nantes şi Nancy, cele mai bune 6 echipe rămase în competiţie urmează să plece la Paris. Astfel, vineri 14 decembrie, în Accor Hotels Arena, fosta Paris Bercy, sunt programate semifinalele, dar şi meciul pentru locurile 5-6.

Două zile mai târziu, pe 16 decembrie, ar trebui să se joace finala mică şi cea mare. Rămâne de văzut ce măsură va lua Federaţia Europeană de Handbal, preşedintele Michael Wiederer anunţând că, înainte de toate, se va urmări securitatea jucătoarelor, dar şi a spectatorilor care vor participa la turneul final.

Deşi au existat discuţii pentru a se muta în alt oraş meciurile finale, e greu de crezut că se poate întâmpla acest lucru. Organizatorii au vândut deja multe bilete, iar echipele au drumul stabilit. Totul se va lămuri însă în zilele următoare, în funcţie de mersul manifestaţiilor din Paris şi de desfășurarea pe care o vor avea evenimentele.

Clasament GRUPA PRINCIPALĂ II

Echipă Meciuri Golaveraj Puncte
1. România 2 60-47 4
2. Olanda  2 56-52 4
3. Germania 3 86-84 4
4. Norvegia 3 93-89 2
5. Ungaria 3 82-92 2
6. Spania 3 76-89 0

Programul României din grupa principală

  • România - Olanda, 9 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Spania, 11 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Ungaria, 12 decembrie, ora 19:00 (Nancy)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
peluza
peluza  •  09 Decembrie 2018, 12:38

Red Show, tu de fapt o sa faci revolutie pentru licurici. Tot ei trag sforile sa se intample. Crezi ca vestele alea galbene sunt intamplatoare? Sau ca este in Franta evenimentul.

peluza
peluza  •  09 Decembrie 2018, 12:34
Postat de adi67 pe 08 Decembrie 2018, 22:08

Tu ai drept de vot ?

Chiar daca nu pare adevarat ce zicem noi, e adevarul. E o mare inselaciune si e mondiala. O sa ii vedem noi pe toti paganii si necredinciosii la a doua venire a lui Isus.

peluza
peluza  •  09 Decembrie 2018, 12:30

DNA organism satanic de instalare al *** si de produs haos in societate. Ca Soros mai sunt sute si toti lucreaza la planurile Fiarei. Macovei vad ca e strans legata de Cismigiu, de data aceasta la Hotel a infiintat falsa Alternativa Crestina. Cu smecherul de Papahagi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează