SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Cine merge mai departe? HC Zalău și SCM Craiova joacă azi în sferturile Cupei EHF

Bobana Klikovac // FOTO: Dan Potor
Bobana Klikovac // FOTO: Dan Potor

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2018 12:27

HC Zalău și SCM Craiova joacă azi primele manșe din sferturile de finală. Misiune mai grea pentru oltence care înfruntă echipa considerată cu prima șansă la cucerirea trofeului

SCM Craiova-Lada Togliatti, ora 17:00

Televizare: TV Digi Sport 2

Lada Togliatti vine la Craiova fără antrenorul Levon Akopian, care este bolnav. Rusoaicele s-au calificat de pe primul loc în faza grupelor, pierzând o singură partidă din cele șase jucate.

Lada are câteva jucătoare de mare valoare, care evoluează în naționala Rusiei. Căpitanul echipei, Daria Dmitrieva este golgeterul competiției cu 46 de reușite, fiind de departe cea mai periculoasă jucătoare. ”Am luptat foarte mult să ajungem până aici, o vom face și în continuare. Trebuie să fim foarte concentrate, să luptăm până în ultima secundă. Avem șansa noastră și trebuie să avem încredere în noi. Mi-aș dori să jucăm din nou într-o atmosferă incendiară, așa cum s-a mai întâmplat în celelalte meciuri din grupă”, a declarat Valentina Elisei Ardean, extrema stânga care a mai jucat împotriva Ladei, pe vremea când evolua la Oltchim.

Rușii și-au făcut și ei temele. "Am studiat Craiova, o echipă foarte bine pregătită și mobilă, mai ales în apărare. Au doi lideri în teren, interul stânga care marchează zece goluri aproape în fiecare meci, dar și o extremă dreapta foarte bună", a declarat Alexandr Komutov, cel care va sta pe banca rusoaicelor la Craiova, făcând referire la Cristina Zamfir și Zoljka Nikolici.

Rostov a terminat sezonul regulat în Rusia pe primul loc în fața celor de la Rostov Don, lucru care spune totul despre puterea fabricantului de automobile.

HC Zalău-Kastamonu Belediyesi, ora 17:00

Televizare: netelevizat

Pe drumuri cunoscute

Antrenorul Gheorghe Tadici încearcă să-și ducă din nou echipa într-o semifinală de cupă europeană. Ar fi a 6-a reușită cu HC Zalău în istoria sa.

La prima vedere adversara ardelencelor nu e un nume sonor, mai ales că vine din Turcia. Dar campioana de la Marea Neagră a avut un parcurs de senzație în faza grupelor, câștigând o grupă din care au mai făcut parte Viborg, Byasen Trondheim și Vistal Gdynia. Le-au bătut pe danezele de la Viborg în două rânduri.

Kastamonu se bazează aproape exclusiv pe jucătoare străine. Sunt 10 jucătoare de altă naționalitate și doar două turcoaice. Dintre acestea, doar două contează cu adevărat, centrul Serpil Iskenderoglu fiind și golgeterul echipei.

Portarul român Anca Rombescu, fosta jucătoare de la Tomis Constanța, apără buturile celor de la Kastamonu. Fosta campioană mondială, rusoaica Iana Uskova, dar și croata Kristina Elez sunt cele mai sonore nume ale echipei pregătite de turcul Hakan Gunal.

"Vom întâlni o echipă foarte puternică, rezultatele de până acum vorbesc de la sine. Vom încerca însă să ne calificăm. Ar fi o performanță extraordinară pentru noi, o echipă care se bazează exclusiv pe jucătoare autohtone", a declarat Gheorghe Tadici.

Interesul la Zalău este unul imens, cele 1.000 de locuri din Sala Sporturilor fiind prea puține pentru doritorii de handbal, mai ales că partida nu e televizată!

Programul meciurilor din sferturi

17:00: SCM Craiova-Lada Togliatti
17:00: HC Zalău-Kastamonu Belediyesi
17:00: Viborg-Larvik
18:00: Vipers Kristiansand-Brest

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează