SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Clauze incredibile la CSM București! Toți antrenorii demiși au primit contractele integral! Câți bani a plătit aiurea

Magnus Johansson la CSM București // Foto: Marius Ionescu
Magnus Johansson la CSM București // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 18 octombrie 2018 12:31

Toți antrenorii care au fost demiși de la CSM București au plecat după ce li s-au plătit integral contractele! Așa se întâmplă și cu Magnus Johansson.

Perioada de stabilitate pe băncile tehnice ale echipelor de handbal de la CSM București, anunțată în vară de directorul general Gabriela Szabo, s-a încheiat după numai trei luni și jumătate. Antrenorul campioanei CSM, Magnus Johansson a fost demis după ce a pregătit echipa puțin mai mult de trei luni.

8 meciuri a apucat să conducă suedezul campioana României, timp în care a pierdut 3 dintre acestea. Ultima înfrângere, 28-30 cu Bietigheim în Liga Campionilor, i-a fost fatală. Conducerea CSM a decis să-l schimbe, deși nu are un înlocuitor. De conducerea echipei se va ocupa secundul Adrian Vasile!

Clauze în caz de demitere!

Numită deja de toată lumea drept "devoratoarea de antrenori", CSM București a avut 10 antrenori în ultimii 5 ani, cu specificația că Per Johansson a avut două mandate! Urmează al 11-lea antrenor. Nici o altă echipă din România, fie că vorbim de fete, fie că vorbim de băieți, nu a schimbat atâția tehnicieni. Nu mai vorbim în handbalul european, unde stabilitatea pe băncile tehnice e cu adevărat înțeleasă.

În aceste condiții, toți antrenorii care au semnat cu CSM București, în ultimul timp, și-au pus în contracte clauze speciale în cazul în care vor fi dați afară. Se stipulează clar în acestea că ei își vor primi toți banii.

Așa se face că toți tehnicienii demiși de la CSM București au plecat de pe banca tehnică a echipei fără a spune absolut nimic rău la adresa conducerii echipei. Tot în contracte au stipulate clauze de confidențialitate și de a "nu aduce deservicii de imagine" clubului. Condițiile pentru a-și primi banii!

Johansson a doborât recordul

Daneza Mette Klit e singurul antrenor care a rezistat mai mult de un sezon la CSM București. Tehnicianul cu care CSM București a câștigat primul titlu de campioană din istorie, în 2015, nu a apucat însă să debuteze pe banca echipei în Liga Campionilor, fiind schimbată exact înainte.

Kim Rasmussen, antrenorul care a urmat și cu care CSM București a cucerit Liga Campionilor, a rezistat și el, eroic, 9 luni. S-a pus de multe ori în discuție pe parcursul acelui sezon demiterea sa, pentru că jocul echipei nu mergea, dar în cele din urmă a rezistat. Nu i s-a prelungit însă contractul pentru că danezul semnase deja cu federația ungară pentru a prelua naționala feminină a țării vecine.

Au urmat apoi schimbări pe bandă rulantă, cu câte trei antrenori pe sezon! Magnus Johansson a doborât acum un record. A rezistat la CSM București doar puțin peste trei luni! Vechiul record era deținut de Aurelian Roșca, tehnicianul care a pregătit CSM doar 5 luni!

Din iunie 2013, de când la CSM București s-au investit bani serioși, devenind clubul cu cel mai mare buget din România, pe banca tehnică a echipei feminine s-au perindat trei antrenori români (Vasile Mărgulescu, Lucian Ghiulai, Aurelian Roșca) și 6 "străini": 4 danezi (Mette Klit, Jakob Vestergard, Kim Rasmussen, Helle Thomsen) și 2 suedezi (Per Johansson și Magnus Johansson).

Câți bani a plătit CSM București aiurea?

CSM București a trebuit să plătească bani mulți tehnicienilor la care a renunțat. Bani aruncați pe fereastră în urma unui management falimentar al echipei patronate de Primăria Capitalei!

  • Mette Klit - contract pe doi ani - demisă după un an și jumătate
  • Jakob Vestergaard- contract pe doi ani - demis după 7 luni
  • Aurelian Roșca - contract pe un an - demis după 5 luni
  • Helle Thomsen - contract pe doi ani - demisă după 8 luni
  • Magnus Johansson - contract pe doi ani - demis după 3 luni

Sunt informații conform cărora că au fost antrenori, gen Jakob Vestergaard și Helle Thomsen, care au avut salarii foarte mari, în jurul a 10.000 de euro lunar!

În aceste condiții, CSM a trebuit să plătească sute de mii de euro pentru a întrerupe angajamentele cu foștii colaboratori.

Antrenorii de la CSM București din 2013 și până în prezent

ANTRENOR PERIOADA
Vasile Mărgulescu iunie 2007-4 februarie 2014
Lucian Ghiulai 4-18 februarie 2014
Mette Klit 19 februarie 2014-16 septembrie 2015
Kim Rasmussen 16 septembrie 2015-30 mai 2016
Jakob Vestergaard 30 mai 2016-7 noiembrie 2016
Aurelian Roșca 7 noiembrie 2016-1 aprilie 2017
Per Johansson 1 aprilie 2017-iunie 2017
Helle Thomsen iunie 2017-16 martie 2018
Per Johansson 29 martie 2018-16 mai 2018
Magnus Johansson 6 iulie 2018-17 octombrie 2018
Adrian Vasile  17 octombrie 2018-?

15 milioane de €este bugetul anual al clubului CSM București. O treime din sumă ajunge la echipa de handbal feminin

Trei antrenori plătiți concomitent!

Un fapt inedit a avut loc și la echipa masculină a CSM București, în sezonul trecut. Numit la începutul campionatului, ibericul Pablo Campos Sunen a fost alungat de pe banca tehnică după doar trei luni! I-a urmat Vlad Caba, cel care a "rezistat" doar 6 luni. Și românul a fost schimbat cu portughezul Paulo Pereira. În tot acest timp, CSM București a achitat integral trei salarii de antrenor principal! Vlad Caba a fost cooptat în club, fiind desemnat consilier tehnic, în timp ce Sunen, deși nu a mai dat prin club, și-a primit banii conform contractului, în timp ce era deja acasă, în Spania.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
gilos
gilos  •  18 Octombrie 2018, 16:46

Se cheama amatorism si incompetenta pe bani publici. Cine raspunde de aceasta debandada ? Aloooo...doamna Firea .....!!!

brancusi
brancusi  •  18 Octombrie 2018, 14:23

Hotie pe fata,ca si in cazul salariilor jucatoarelor,unde facem pariu pe ce vreti ca niciuna nu incaseaza mai mult de 75% din valoare,restul urmand prin impresari trasee prestabilite.Si uite-asa Luca ,in loc sa fie umflat cu fulgi cu tot,se perinda pe la toate echipele cu bugete de milioane de euro,c-asa-i in tenis,nu?

129092117557019
Sofia Ioana  •  18 Octombrie 2018, 14:12

Bine ca s-a cheltuit pe referendum pt nimic 45 de mil cam cat bugetul de handbal pe 10 ani..de asta nu va mai lamentati.sau pe catedrala mizerii neamului..

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close