SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2018

CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA // VIDEO Final dramatic în Danemarca - Suedia! Nathalie Hagman, extrema de la CSM Bucureşti, a ratat un 7 metri în ultima secundă

FOTO: Guliver/GettyImage
FOTO: Guliver/GettyImage

Articol de - Publicat sambata, 01 decembrie 2018 00:56

Danemarca a câștigat aseară duelul cu vecina nordică, Suedia, scor 30-29, în partida de debut de la Campionatul European de handbal feminin din Franța. Meciul a fost decis după arbitrajul video.

  • România debutează astăzi, de la ora 19:00, contra Cehiei. Partida poate fi urmărită liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Meciul serii la Europeanul de handbal din Franţa a fost duelul nordic dintre Suedia şi Danemarca. Suedezele au controlat prima parte, au condus cu 3-0, 7-3, 13-10, dar au intrat la vestiare cu doar un gol avantaj, 16-15.

În partea a doua, meciul a fost extrem de echilibrat, cele două formaţii trecând pe rând la conducere, niciodată la mai mult de două lungimi.

Totul s-a decis în ultimele secunde. Danemarca a marcat pentru 30-29 cu 5 secunde înainte de încheierea partidei. Suedia s-a năpustit în atac, Jasmin Robertson a aruncat la poartă, dar mingea s-a lovit de Anne Mette Hansen, jucătoarea Gyorului. Croaţii Jurinovici şi Mrvica au cerut arbitrajul video. La reluare au observat că Hansen era în semicerc când a oprit mingea şi au dictat aruncare de la 7 metri. Cine să bată?

Nathalie Hagman, jucătoarea de la CSM Bucureşti, fructificase toate cele 5 aruncări de la 7 metri de dinainte. S-a dus tot ea, dar Sandra Toft a apărat. După o seară în care marcase totuşi de 7 ori, Hagman a ratat o singură aruncare şi Suedia a ratat astfel rezultatul de egalitate! Nedrept.
Tot în aceeaşi grupă, Serbia s-a distrat cu Polonia, 33-26, un meci în care a ieşit în evidenţă căpitanul sârboaicelor, Katarina Krpez, care a marcat 11 goluri!

Victorie pentru Per Johansson şi Adi Vasile

Muntenegru, echipa pregătită de Per Johansson şi Adi Vasile, fostul cuplu de la CSM Bucureşti, a câştigat clar primul meci la Euro 2018, 36-32 cu Slovenia. O partidă foarte bună pentru extremele de la CSM, Jovanka Radicevici (7 goluri) şi Majda Mehmedovici (4 reuşite). Partida a fost arbitrată de româncele Cristina Năstase şi Simona Stancu. 

Rezultatele zilei

Grupa A

  • Serbia-Polonia 33-26
  • Danemarca-Suedia 30-29

Grupa B

  • Muntenegru-Slovenia 36-32.
  • Joi se jucase primul meci, Franţa-Rusia 23-26

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
burgman
burgman  •  01 Decembrie 2018, 08:24

Daca aia e aruncare de la 7 metri intr-un moment decisiv eu sunt popa!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează