SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Craiova șanse mari să treacă de grupele EHF » Greu pentru Cisnădie

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 14:13

Cele două echipe românești și-au aflat adversarele. Măgura Cisnădie a picat într-o grupă de foc. Mult mai ușor pare traseul deținătoarei trofeului, SCM Craiova.

SCM Craiova, câștigătoarea trofeului în sezonul trecut, va juca în grupa D, alături de campioana Croației, Podravka Koprivnica, de campioana Spaniei, Bera Bera San Sebastian, și de danezele de la Nykobing Falster.

La prima vedere o grupă bună pentru oltence, care au șansa de a ocupa unul dintre primele două locuri. Craiova poate să-și ia revanșa în fața Podravkăi, echipa care a eliminat-o în preliminariile Ligii Campionilor, 22-21, meciul având însă loc în Croația.

"Nu ne facem planuri despre adversari. Pe mine mă interesează echipe mea. Ca să avem șanse să trecem de grupă, ne trebuie întăriri. Lotul acum e decimat de accidentări și nu am avea șanse", a declarat Bogdan Burcea, antrenorul Craiovei.

Nykobing pare favorita grupei, danezele, locul 3 în sezonul actual al campionatului danez, având câteva jucătoare de mare clasă.

Loke vine la Cisnădie

Măgura Cisnădie nu a avut deloc noroc la tragerea la sorți de joi. Ardelencele vor întâlni Bietigheim, echipa care în Liga Campionilor a bătut în Germania pe CSM București (!), Esbjerg, o formație daneză care are în componență multe internaționale, între care 6 norvegiene, dar și Storhamar, a doua forță a Norvegiei, formația la care joacă Heidi Loke, poate cel mai bun pivot din lume, al tuturor timpurilor.

"Nici nu vreau să mă gândesc. Important e că aducem nume mari la Cisnădie, jucătoare de clasă mondială. Știam când ne-am calificat că ăsta e scopul, dar ne vom juca șansa", a declarat Alexandru Weber, tehnicianul Măgurii.

SCM Craiova va debuta pe teren propriu, pe 5/6 inuarie 2019, cu Nykobing Falster, în timp ce Cisnădie va juca în Danemarca, cu Team Esbjerg.

Grupele Cupei EHF

Grupa A
BBM Bietigheim
Esbjerg Handball
Storhamar
MĂGURA CISNĂDIE

Grupa B
IK Savehof
Siofok KC
Metzingen
Ikast Herning

Grupa C
Larvik HK
Besancon
Viborg HK
Kuban Krasnodar

Grupa D
Podravka Koprivnica
SCM CRAIOVA
Amara Bera Bera
Nykobing Falster

Adversarele româncelor pe scurt

Măgura Cisnădie

  • Bietigheim, neînvinsă în Germania, 7 victorii din 7 meciuri. A bătut CSM București în grupele Ligii Campionilor. Multe internaționale în lot din Olanda, Polonia, Austria, dar și Germania
  • Esbjerg, locul 4 în Dan după 14 etape, 10 victorii, 4 înfrângeri. 6 jucătoare norvegiene în lot. Cele mai cunoscute jucătoare sunt însă olandeza Estevana Polman și portarul naționalei Danemarcei, Sandra Toft
  • Storhamar, loc 2 in Norvegia, 6 victorii, o înfrângere. Heidi Loke și brazilianca Chana Masson sunt vedetele formației. Loke (36 de ani) va pleca la finalul sezonului

SCM Cariova

  • Nykobing, locul 3 in Danemarca, 10 victorii , un egal, 3 înfrângeri
  • Sezonul trecut a bătut CSM București în Liga Campionilor. Patru suedeze, două japoneze, o olandeză și o norvegiencă "stranierele" echipei
  • Podravka a scos Craiova în preliminariile Ligii Campionilor. În grupe, a reușit o singură victorie și a ocupt ultimul loc. Fostă câștigătoare a Ligii Campionilor în 1996
  • Bera Bera, locul 6 in Spania, dar la un singur punct de primul loc. Bera Bera pare "cenușăreasa" grupei, dar a eliminat echipa maghiară Dunauvarosi în turul anterior. Au patru brazilience în lot, dar și o cubaneză și o argentiniancă.

 

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
comabi
comabi  •  23 Noiembrie 2018, 08:03

Cool... am estimat corect. Revansa cu Podravka. Au sanse sa faca 2 victorii, sa castige contra lor si in deplasare. Bera Bera poate fi o nuca tare daca nu sunt atente. Despre daneze nu stiu prea multe. Iar Magura... aflata in urna a 4-a mi se pare ca are sansa a 3-a. Cu un pic de sansa si joc bun, ar putea prinde locul 2.

caminero
caminero  •  22 Noiembrie 2018, 15:26

mamă, mamă, dar cum au decăzut echipe odinioară puternice! Podravka, Viborg, Kuban, Larvik ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează