SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Cristina Neagu, în echipa ideală a Campionatului European!

Cristina Neagu, Foto: Raed Krishan (GSP)
Cristina Neagu, Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 16:33 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 16:33

Cristina Neagu (34 de ani) a fost inclusă în echipa ideală a Campionatului European care s-a încheiat duminică cu triumful Norvegiei în fața Danemarcei, scor 27-25, în urma voturilor exprimate de fani.

Ea a fost desemnată cea mai bună jucătoare pe postul de inter stânga (39 de goluri în 6 meciuri), ceea ce s-a întâmplat și la edițiile din 2010, 2012 și 2014. Neagu le-a avut contracandidate pentru postul de inter stânga pe Jamina Roberts (Sue), Djurdjina Jaukovic (Mun), Orlane Kanor (Fra), Henny Reistad (Nor) şi Estelle Nze Minko (Fra). 

Nicușor Dan sesizează DNA în urma descoperirilor de la CSM București! „Gabriela Szabo a încasat 190.965 lei la care nu avea dreptul!”
CSM BUCUREȘTI
Nicușor Dan sesizează DNA în urma descoperirilor de la CSM București! „Gabriela Szabo a încasat 190.965 lei la care nu avea dreptul!”

Neagu, în echipa ideală a Campionatului European!

Crina Pintea a fost nominalizată pentru postul de pivot, alături de Vilde Ingstad (Nor), Linn Blohm (Sue), Pauletta Foppa (Fra), Natasa Ljepoja (Slo) şi Tatjana Brnovici (Mun), dar în cele din urmă a fost aleasă franţuzoaica.

Echipa ideală a CE: portar - Cleopatre Darleux (Fra), apărătoare - Kathrine Heindahl (Dan), extrema stânga - Emma Friis (Dan), inter stânga - Cristina Neagu (România), centru - Stine Oftedal (Nor), inter dreapta - Katrin Klujber (Ung), extremă dreapta - Jovanka Radicevici (Mun), pivot - Pauletta Foppa (Fra), cea mai bună jucătoare - Henny Reistad (Nor).

+23 FOTO

România - Portugalia în play-off-ul de calificare la CM de handbal feminin din 2023

Naţionala României va întâlni reprezentativa Portugaliei în dubla manşă din faza play-off a Campionatului Mondial feminin din 2023, potrivit tragerii la sorţi de sâmbăta trecută. 

Tricolorele vor juca primul meci pe teren propriu. Chiar dacă s-a clasat pe locul 12 la Campionatul European, reprezentativa României a prins un loc între cele 10 formaţii din prima urnă valorică

Asta pentru că echipe clasate mai bine la CE 2022 au obţinut deja calificarea la turneul final al CM2023: Danemarca, Suedia şi Norvegia, în calitate de gazde, semifinalistele Franţa şi Muntenegru, plus Olanda, care a jucat pentru locurile 5-6. Meciurile din play-off-ul CM 2023 vor avea loc în 7/8 aprilie 2023 (turul), respectiv 11/12 aprilie (returul).

VIDEO. Cristina Neagu, declarații la revenirea în România

Citește și:

Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor pentru a șasea oară și încasează cel mai mare cec din istoria tenisului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  22 Noiembrie 2022, 09:33

o echipa doar pt...statistica

miciBIO
miciBIO  •  21 Noiembrie 2022, 17:26

Nu merită Neagu să fie, este prea overrated, iar statistica nu minte. Provine dintr-o echipă modestă, care nu a avut mari realizări la acest turneu iar ca stil de joc este one-"man"-show, face abuz de orice atac. În meciul cu Țările de Jos, în prima repriză, a dat primul gol la finalul reprizei, abuzând de aproape orice atac pe care l-a făcut praf. În meciul cu Spania, era să ne coste victoria ratarea ei, dacă nu ne scotea lovitura fabuloasă a lui Bazaliu, iar în meciul cu Muntenegru, tot meciul a fost preocupată să fie ironică și să aibă replici pentru arbitri, în loc să se focuseze pe joc, ba mai mult i-a întărâtat pe arbitri care au fost mai mult împotriva noastră. Această măgăriță arogantă și care nu mai realizează nimic din 2015, s-a preocupat dealungul timpului să încaseze sume din publicitate, să forțeze nota CSM-ului, să refuze naționala și să se certe cu Tadici!

mal.
mal.  •  21 Noiembrie 2022, 17:24

Ce meleu de jucătoare! Câte jucătoare are echipa ideală? Cea mai buna jucătoare a turneului nu este in echipa ideală?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează