SPORTURI  »  HANDBAL  »  NEAGU S-A RETRAS

Retrasă din națională, Cristina Neagu anunță „obiectivul principal” care i-a rămas și dezvăluie cum a decurs despărțirea de grup: „Destule fete au plâns”

Cristina Neagu, la CSM București // foto: Imago Images
Cristina Neagu, la CSM București // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 20 decembrie 2023 11:04 / Actualizat miercuri, 20 decembrie 2023 11:10

Cristina Neagu (35 de ani) s-a retras din naționala României de handbal feminin, dar va continua să joace la echipa de club, CSM București, alături de care vrea să prindă Final Four-ul Champions League.

Campionatul Mondial din această iarnă a fost ultimul turneu final la care Cristina Neagu a participat alături de echipa națională. O accidentare la genunchi a limitat-o pe interul lui CSM București la o singură apariție, în eșecul decisiv cu Germania, finalul unei cariere de 17 ani în „tricolor” pentru Cristina.

La aproape o săptămână de la anunțul retragerii, Cristina Neagu a dezvăluit cum a anunțat vestiarul că aventura ei la echipa națională s-a încheiat.

Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”
SUPERLATIVE 2023
Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”

Cristina Neagu, despre retragerea de la echipa națională: „Destule fete au plâns. Un moment emoționant”

„Am avut un mic speech când am ajuns la hotel, le-am spus că a fost ultimul meu turneu, că îmi pare rău că nu ne-am calificat, pentru că mi-aș fi dorit să încercăm calificarea la Jocurile Olimpice.

Le-am spus și că mi-a făcut plăcere să joc alături de ele, că le urez multă baftă, că am fost mulți ani la echipa națională și am realizat lucruri frumoase și că le doresc și lor să realizeze lucruri frumoase și să revină cu România în top. Sau între primele echipe ale lumii.

Au fost destule fete care au plâns. A fost un moment destul de emoționant și pentru mine și pentru ele”, a afirmat Neagu pentru lead.ro.

„Obiectivul principal” al Cristinei Neagu în acest sezon

Deși „capitolul echipa națională” a ajuns la final, cariera Cristinei continuă. Ea mai are contract un sezon și jumătate cu CSM București, până în vara lui 2025, iar în 2024 atacă Final Four-ul Champions League alături de campioana României.

„Îmi doresc foarte mult să încheiem grupa de Champions League pe un loc cât mai bun, după care urmează meciurile decisive. Gândește-te că anul trecut am avut un parcurs aproape impecabil până la sferturile de finală, însă am pierdut cele mai importante meciuri.

Poate că anul ăsta o să fie diferit. Ne dorim, sigur, ca vârful nostru de formă să fie în meciurile decisive - obiectivul principal este să ajungem în Final 4”, a spus Neagu, una dintre singurele 4 jucătoare care au trecut de borna de 1.000 de goluri marcate în Liga Campionilor.

Momentan, CSM București este a patra în grupa A din Champions League, cu 9 puncte, unul sub Bietigheim, 3 sub Odense, 7 sub liderul Gyor. Primele două poziții din grupă asigură calificarea direct în faza sferturilor, locurile 3-6 prezența într-un play-off pentru sferturi.

VIDEO cu declarațiile Cristinei Neagu despre retragerea din națională

Mai multe știri din handbal:

Lovitură în „Liga Florilor” » Rapid a transferat de la CSM București
RAPID
Lovitură în „Liga Florilor” » Rapid a transferat de la CSM București
„Voi propune în Consiliul de Administrație” » Inițiativa lui Gheorghe Tadici, cel care a debutat-o pe Cristina Neagu la „națională”
NEAGU RETRAGERE
„Voi propune în Consiliul de Administrație” » Inițiativa lui Gheorghe Tadici, cel care a debutat-o pe Cristina Neagu la „națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
7kay
7kay  •  02 Ianuarie 2024, 01:59

O jucătoare mare , mare de tot Păcat că nu am avut selecționeri pe măsura valorii ei. S-a cunoscut că a venit după accidentare. Astfel învingeam Germania, dacă Neagu era la capacitatea normală

ricco
ricco  •  26 Decembrie 2023, 01:12

Sper sa se tina de cuvint si de acum in colo, sa stea DEPARTE de echipa Nationala pe care a DISTRUS-O la fiecare CM si European din ultimii 10 ani... Apropos... inca 4 noi campioane mondiale vin in Romania ca sa faca ce???... Performanta???... ha, ha, ha,... Atunci cind vine vorba de Liga Campioanelor, nici cel putin NU se apropie de semifinale... Romania a devenit doar o "vaca de muls", unde se platesc cele mai mari salarii din lumea handbalului...

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  22 Decembrie 2023, 21:20
Postat de azerty1963 pe 20 Decembrie 2023, 13:14

"singurele 4 jucatoare"... amuzant :-)

Ce ti se pare amuzant?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează