SPORTURI  »  HANDBAL  »  DEZVĂLUIRI

VIDEO + FOTO Cristina Neagu: „Când îmi voi încheia cariera, voi lua o pauză, consumul psihic a fost enorm în ultimii ani”

Cristina Neagu eveniment Neînvinșii Foto: Raed Krishan (GSP) +7   FOTO
Cristina Neagu eveniment Neînvinșii Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 02 martie 2024 20:19 / Actualizat sambata, 02 martie 2024 20:20

Retrasă de la echipa națională după Mondialul de anul trecut, Cristina Neagu, 35 de ani, a vorbit despre situația actuală a reprezentativei, înaintea partidei cu Croația din preliminariile EURO 2024, dar și despre multe alte subiecte: momente importante, retragere sau pregătirea dublei cu Krim Ljubljana din Liga Campionilor.

Timp de peste două ore, Cristina Neagu a participat la o întâlnire cu publicul în Centrul Vechi al Bucureștiului, din seria „Neînvinșii”, organizată de unul dintre sponsorii săi, BRD, și mediată de Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea.

La final, interul stânga a reluat câteva teme atinse pe parcursul amplei discuții, una dintre ele fiind cum se simte știind că echipa națională merge înainte fără ea. Mai mult, duminică susține partida retur din dubla cu Croația, la Koprivnica, din preliminariile pentru turneul final al Campionatului European 2024.

În tur, reprezentativa antrenată de Florentin Pera a câștigat miercuri, 28 februarie, cu 26-24, în partida disputată la Bistrița, prima fără Neagu și Pintea pe teren.

Cristina Neagu: „E ciudat, dar mi-am planificat momentul acesta”

„Da, este un pic ciudat să nu fiu la națională, dar, așa cum spuneam, mi-am planificat cumva momentul acesta”, a declarat Neagu.

Sigur, nu poți să schimbi ceea ce simți când vezi echipa națională jucând fără tine, e un pic ciudat, dar sunt împăcată cu asta. A existat echipă națională și înainte de Cristina Neagu, o să existe și după mine.

Rămân suporterul naționalei de acum și până când n-o să mai fiu”, a subliniat ea.

Eu am spus-o și când m-am retras: am câștigat două medalii și am fost aproape și de alte rezultate mari, dacă asta a fost mult sau puțin rămâne de văzut - Cristina Neagu

„E straniu să văd echipa națională jucând fără mine, chiar dacă știam că acest moment o să vină, dar echipa e în reconstrucție, este o nouă generație acum, eu îmi văd de treaba mea la echipa de club și mă bucur de timpul pe care îl mai am pe teren”, a adăugat cea care a fost desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare din lume.

Cristina Neagu și momentele de bucurie la națională

O carieră lungă la echipa națională, începută când încă era aproape o adolescentă, cu multe secvențe memorabile.

„Îmi aduc aminte multe momente din timpul carierei mele”, a răspuns ea la întrebarea GSP. „Clar că în minte îți rămân cele care au contat cu adevărat, când ai câștigat o medalie, când ai fost pe podium, când te-ai bucurat.

Mi-aduc aminte de 2010, când am câștigat prima mea medalie cu echipa națională, când efectiv ne îmbrățișam și ne tăvăleam pe teren, 2015, la fel, la medalie sau la câștigarea Ligii Campionilor, 2019, când am înscris golul victoriei în fața Ungariei și m-am pus în genunchi, sunt foarte multe momente”, a enumerat ea.

Cristina Neagu eveniment Neînvinșii, alături de Cătălin Striblea și Radu Paraschivescu Foto: Raed Krishan (GSP)
Cristina Neagu eveniment Neînvinșii Foto: Raed Krishan (GSP)
Cristina Neagu eveniment Neînvinșii Foto: Raed Krishan (GSP)
Cristina Neagu eveniment Neînvinșii Foto: Raed Krishan (GSP)
Cristina Neagu eveniment Neînvinșii, alături de Cătălin Striblea și Radu Paraschivescu Foto: Raed Krishan (GSP)
+3 FOTO

După ce va decide că e momentul retragerii, se va îndepărta însă, măcar pentru o vreme, de sportul pe care l-a practicat din copilărie.

„Cu siguranță, când îmi voi înceta cariera în handbal, voi lua o pauză și voi vedea ce îmi doresc să fac, cum îmi doresc, dar, așa cum spuneam, consumul psihic a fost enorm în ultimii ani și simt că o să am nevoie de această pauză”, a punctat Neagu.

15goluri este recordul pentru un meci la Campionatul Mondial al Cristinei Neagu, în „sfertul” cu Danemarca din 2015, câștigat de România cu 31-30 după prelungiri

Program atipic de Sărbători

Nici ea și nici colegele de la CSM București nu au scutire de la antrenamente în zile precum 1 sau 8 martie.

„Când a fost 1 martie? Vineri. Am avut antrenament, pentru noi nu există Sărbători, avem program atipic, poate suntem libere marți și miercuri și în weekend jucăm sau avem antrenament, s-a întâmplat să jucăm pe 30 decembrie, deci nimic special în zilele acestea”, a spus ea.

Cât despre 8 martie, care pică vinerea viitoare, „avem meci la Brașov, plus că trebuie să pregătim dubla cu Krim”, a avertizat ea, referindu-se la playoff-ul pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor, din 16 și 24 martie.

„L-am ratat pe Max din cauza traficului”

Cristina Neagu: „Când îmi voi încheia cariera, voi lua o pauză, consumul psihic a fost enorm în ultimii ani”
Cristina Neagu la Silverstone în iulie 2022 Foto: Instagram

Azi a început noul sezon de Formula 1, iar triplul campion mondial Max Verstappen și-a impus legea din start. Olandezul și Neagu au un sponsor comun, Red Bull. „Am fost aproape să îl întâlnesc când am fost la Silverstone, acum un an și jumătate, l-am ratat din cauza traficului, dar m-am întâlnit cu celălalt pilot, cu Checo Perez”, a povestit Cristina.

„Mi-ar plăcea să mai ajung la Formula 1, și, de ce nu?, să fac o poză și cu Max”, a încheiat ea.

Citește și:

România nu este favorită în Croația în preliminariile pentru Campionatul European 2024!
PRELIMINARII CE 2024
România nu este favorită în Croația în preliminariile pentru Campionatul European 2024!
Sezon nou, același Max Verstappen » Olandezul câștigă la 22 de secunde prima cursă a sezonului și e omul de bătut în 2024
MP DIN BAHRAIN
Sezon nou, același Max Verstappen » Olandezul câștigă la 22 de secunde prima cursă a sezonului și e omul de bătut în 2024

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  04 Martie 2024, 13:34
Postat de FalconCrest pe 03 Martie 2024, 12:05

nenorocita mai vrea sa incaseze in continuare 20 de mii de euro lunar din banii romanilor simuland handbal pe teren chit ca are imediat 40 de ani. ce hoatza. lasa-te baha cum ca ai strans bani cat pentru zece vieti dintr-un sport care nu intereseaza 99,9% din populatia lumii.

Ea e "hoata" in limite legale, majoritatea astora care dau din gura si acuza pe toata lumea fura pe bune. Eu nu pot sa cred ca intr-o tara unde 90% din bani sunt bani la negru, noi injuram salariatii. Fie si aia bine platiti. Neagu e platita din bani publici cu banii aia pentru ca nu exista un privat care sa i dea, fiind cea mai buna din lume si fiind singura solutie de a o tine in tara. Sunt mii de indivizi printre noi care nu reprezinta nimic pentru nimeni si invart mult mai multi bani. Da, nu primesc salarii odioase mari de la stat, fura direct de sute de ori mai mult de la stat. Asa ca las-o mai moale, salariul Cristinei Neagu e ultima ta problema.

MaxiP
MaxiP  •  04 Martie 2024, 09:36
Postat de adrian.7 pe 03 Martie 2024, 17:36

@FalconCrest...ca termen de comparație ea primește 20.000 de euro și a fost cea mai bună din lume de patur ori la rând, Sabău primește pe lună 23.000 de euro...Cin eeste Sabău de primește banii ăștia? Și Cristina și „Neluțu” primesc bani publici doar că de la primării diferite...De ce ar fi Primăria Cluj mai șmecheră? Aceeași sumă o primește și antrenorul echipei de handbal masculin Dinamo șida, tot din bani publici....Și mai sunt exemple pe la Rapid...

Temele sunt complet politice, ce e enervant e ca sunt preluate de oamenii neimplicati politic. Da, CSM e o obsesie pentru ca e finantata din banii primariei capitalei, cineva are un interes sa faca imagine proasta cuiva. E strategic, presa sustine pe acel cineva, acum de ce oameni de rand preiau ideile, nu stiu. Pentru ca in realitate tot handbalul romanesc e finantat din bani publici. Ne legam doar de primaria capitalei, mai nou aud ca prin Bistrita se investeste peste jumatate din cat se baga in CSM si nu zice nimeni nimic. Rapid, Dinamo, ok, finantate public, dar nu de inamicul vizat. Iar Neagu se interpune intre 2 rivali politici si e subiect de discutie non-stop. Mai nou aud ce bine joaca nationala fara ea, desi daca juca la fel cu ea in teren, opiniile era exact contrare. Sunt de-acord cu tot ceea ce zici, exista un sport finantat public cu bani mai multi doar pentru a se mentine intr-o "mocirla" veche, in timp ce in handbal, da, se investesc bani publici, dar se obtin si performante internationale. Un lucru e sigur, fara sustinerea statului, foarte multe sporturi dispar, inclusiv fotbalul ramane fara o multime de echipe. Nu e o situatie tipica noua, se intampla in toate tarile, majoritatea sporturilor nu aduc profit, ca sa fie sustinute de privati. Iar sporturile care o fac necesita investitori cu foarte multi bani pe care ii obtin ligile care chiar garanteaza profituri semnificative, nu Romania.

adrian.7
adrian.7  •  03 Martie 2024, 17:36

@FalconCrest...ca termen de comparație ea primește 20.000 de euro și a fost cea mai bună din lume de patur ori la rând, Sabău primește pe lună 23.000 de euro...Cin eeste Sabău de primește banii ăștia? Și Cristina și „Neluțu” primesc bani publici doar că de la primării diferite...De ce ar fi Primăria Cluj mai șmecheră? Aceeași sumă o primește și antrenorul echipei de handbal masculin Dinamo șida, tot din bani publici....Și mai sunt exemple pe la Rapid...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează