SPORTURI  »  HANDBAL  »  RECUNOAȘTERE

Cristina Vărzaru și Narcisa Lecușanu, în Hall of Fame la EHF!

Cristina Vărzaru pe scena de la Viena FOTO EHF
Cristina Vărzaru pe scena de la Viena FOTO EHF

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 19:06 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 19:31

Cristina Vărzaru și Narcisa Lecușanu rămân în istoria handbalului continental.

La Premiile de Excelență, oferite în această săptămână la Viena de conducerea Federației Europene de Handbal, Cristina Vărzaru și Narcisa Lecușanu au devenit „legende" europene pe posturile lor, extremă dreapta, respectiv inter stânga.

Într-o atmosferă de lux, EHF a premiat în capitala Austriei cei mai valoroși handbaliști și handbaliste din ultimele decenii. Printre cele 28 de jucătoare care au intrat în Hall of Fame sunt și handbalistele românce Cristina Vărzaru și Narcisa Lecușanu.

A dat și ea un premiu

Nu pot fi decât fericită pentru recunoașterea EHF, mă onorează foarte tare că sunt considerată una dintre legendele handbalului, cu atât mai mult cu cât compania în care sunt acum în Hall of Fame nu putea fi mai selectă de atât", a declarat Cristina pentru Gazeta Sporturilor.

Câștigătoare de 4 ori a Ligii Campionilor și vicecampioană mondială în 2005, Vărzaru a spus că a fost foarte emoționată la eveniment, dar și bucuroasă pentru că s-a întâlnit cu foste colege de la Viborg și CSM București, alături de care a cucerit cel mai râvnit trofeu intercluburi.

Printre ele s-au aflat Maja Savic, Bojana Popovic, Grit Jurack, Anja Althaus, Linnea Torstensson sau Jelena Grubisic. Totodată, Cristina s-a reîntâlnit cu adversare de temut din generația sa, dar și cu idolii copilăriei și cu jucători preferați din handbalul masculin.

Team managerul de la CSM a mai avut un motiv de mândrie, deoarece a fost desemnată de EHF să înmâneze trofeul pentru cea mai bună extremă dreapta din acest sezon, aceasta fiind olandeza Angela Malestein, de la Ferencvaros Budapesta. 

Printre alte jucătoare primite în Hall of Fame se regăsesc: Cecilie Leganger, Katarina Bulatovic, Heidi Loke, Anita Gorbicz, Ausra Fridrikas sau Gro Hammersing.

Narcisa Lecușanu: „Trăiri unice"

Campioană mondială de tineret, medaliată cu argint la Campionatul Mondial din 2005, câștigătoare a Cupei Cupelor și finalistă cu Oltchim în Liga Campionilor 2010, Narcisa Lecușanu a fost și ea plăcut impresionată de organizarea evenimentului, dar și emoționată pentru că a devenit „legendă" EHF.

Cristina Vărzaru și Narcisa Lecușanu, în Hall of Fame la EHF!
Narcisa Lecușanu alături de alte glorii FOTO EHF

„Evenimentul a fost de mare clasă. M-am simțit onorată odată cu intrarea în Hall of Fame alături de alte legende ale handbalului european și mondial. Am povestit mult cu Katarina Bulatovic, Momir Ilic, Kiril Lazarov, Grit Jurack și mulți alții. Experiența și trăirile au fost unice", a declarat Narcisa pentru Gazetă. 

La băieți n-am prins loc

La masculin, 32 de jucători au căpătat titulatura de legende pentru EHF. Niciunul n-a fost român. Dintre laureați îi amintim pe: Tomas Svensson, Thierry Omeyer, Gudjon Sigurdsson, Daniel Narcisse, Talant Dujshebaev, Magnus Wislander, Stefan Lovgren, Ivano Balic, Kiril Lazarov, Laszlo Nagy, Victor Tomas, Didier Dinart sau Andrei Xepkin. 

Citește și: 

Analiza adversarelor pe care le vor întâlni CSM București și Rapid în Liga Campionilor » „Pare un dram mai facilă” versus „Am picat într-o grupa morții”
Liga Campionilor
Analiza adversarelor pe care le vor întâlni CSM București și Rapid în Liga Campionilor » „Pare un dram mai facilă” versus „Am picat într-o grupa morții”
„Vreau să-l întrec pe tata!” » Pivotul naționalei se întoarce la Dinamo după un an în Spania
LIGA ZIMBRILOR
„Vreau să-l întrec pe tata!” » Pivotul naționalei se întoarce la Dinamo după un an în Spania

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  29 Iunie 2023, 00:09

Cristina Varzaru, mandria noastra!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează