SPORTURI  »  HANDBAL  »  CHALLENGE CUP

CSM BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT CHALLENGE CUP // VIDEO Afacere românească » Primele declarații după ce CSM București a câștigat Challenge Cup

CSM București // FOTO: Raed Krishan
CSM București // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 18 mai 2019 20:01

CSM București a câștigat Challenge Cup, după victoria cu Andebol Madeira, scor 26-20, cucerind al treilea trofeu european ca valoare. E a cincea echipă din România care-și aduce trofeul în vitrină, după Steaua, UCM Reșița, HC Odorhei și Potaissa Turda.

Challenge Cup a devenit o afacere românească. A treia competiție ca valoare, în care nu au voie să se înscrie echipe primele 6 țări conform clasamentul coeficienților EHF, a fost cucerită de 7 ori de formații din România în ultimii 13 ani!

Seria a fost deschisă de Steaua, în 2006, și a urmat UCM Reșița, trei sezoane la rând (2007, 2008, 2009). O pauză mai lungă, cu HC Odorhei câștigătoare în 2015, iar acum din nou două trofee legate, cu Potaissa Turda în 2018 și CSM București în 2019.

CSM București a câștigat fără niciun pas greșit actuala ediție. 9 victorii și un singur rezultat de egalitate pentru echipa Primăriei Capitalei, care și-a mai spălat astfel din păcate pentru sezonul slab din Liga Zimbrilor, acolo unde nu a reușit să prindă finala.

Au dat drumul la "tigri"

„Tigrii” lui Paulo Pereira au intrat în arenă extrem de motivați și acest lucru s-a văzut imediat pe tabelă. 8-1 pentru CSM după 20 de minute și finala părea rezolvată. Slovenul Krupa a fost idolul tribunelor prin paradele sale, iar brazilianul Teixeira și macedoneanul Georgijevski au fost responsabilii cu golurile. Atmosfera era una liniștită în sala Dinamo, la 16-9 pentru gazde la pauză.

Numai că momentele de relaxare a gazdelor au băgat echipa lusitană în joc. În 13 minute, CSM a marcat o singură dată și Madeira s-a apropiat la 15-17. 

Și-a reintrat în rol portarul Krupa, care a închis încă o dată poarta. Aerul a devenit mai respirabili pentru „tigri”, care s-au dus iar la 6 goluri pe tabelă. S-a încheiat 26-20 pentru CSM, obiectiv îndeplinit pentru bucureșteni, care au trăit momentul de satisfacție pe podium, alături de confeti, șampanie, dar și de trofeul Challenge Cup. 

CSM București 26
Sajad Esteki 6, V. Rotaru 6, Teixeira 4, Georgijevski 4, Allahkaram Esteki 4, Mănescu 2.
Antrenor: Paulo Pereira
Andebol Madeira 20
Semedo 6, Ribeiro 4, Santos 4, Nogueira 3, Lima 1, Soares 1, Miranda 1. Antrenor: Paulo Fidalgo

Drumul CSM până în finală

47-14 (a) și 32-24 (a) cu Parnassos Strovolou (Cipru)
28-23 (d) și 30-25 (a) cu Dukla Praga (Cehia)
25-19 (a) și 29-23 (d) cu RK Borac (Bosnia)
26-24 (d) și 25-20 (a) cu Neva Sankt Petersburg (Rusia)
22-22 (d) și 26-20 cu Andebol Madeira (Portugalia)

5 echipedin România au câștigat Challenge Cup la masculin: Steaua (2006), UCM Reșița (2007, 2008, 2009), HC Odorhei (2015), Potaissa Turda (2018) și CSM București (2019)

„A fost mai ușor acum decât în 2015!”

Ionuț Ramba a cucerit a doua oară Challenge Cup, după ce în 2015 juca la HC Odorhei, alături de Chike Onyejekwe Doi dintre jucătorii de la CSM București, Ionuț Ramba și căpitanul Chike Onyejekwe, au bifat a doua oară în Challenge Cup.

În 2015, ei câștigaseră trofeul cu HC Odorhei. „Uff, a fost mult mai ușor acum! Am avut un parcurs foarte bun, fără greșeală. Au fost nouă victorii și un singur rezultat de egalitate. La Odorhei, îmi aduc aminte că am jucat tot cu portughezi, cu Braga, dar am avut de întors în finală un pasiv de patru goluri. Aici a fost acest obiectiv personal, de a termina neînvinși”, a declarat interul stânga al „naționalei” României.

Ionuț e mulțumit cu realizarea din Europa, dar nemulțumit pentru parcursul pe plan intern. „Pe plan internațional e foarte bine pentru CSM, e un trofeu câștigat. În Liga Națională am rămas însă cu un gust amar. Ne doream să accedem cel puțin în finală, dar am pierdut totul în ultimele două etape din sezonul regulat pe mâna noastră. Am avut și probleme medicale, dar așa este când pleci la drum cu trei obiective. Bine că am realizat măcar unul”, a subliniat Ramba.

CSM își dorește să termine totuși pe podium, și în România. A pierdut primul meci din finala mică, la București, cu Potaissa Turda.

„Mergem la Turda să relansăm finala. Dacă ne impunem acolo, vom juca meciul decisiv pe teren propriu. Un loc pe podium e un loc pe podium, și asta ne dorim”, a încheiat Ramba. 

Vezi și: VIDEO + FOTO CSM București a câștigat Cupa Challenge la handbal masculin! E primul trofeu din istoria europeană a clubului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  20 Mai 2019, 12:31

O gaselnita interesanta pentru echipele de mana a doua si a treia din handbalul european. Deja suntem abonati la castigarea acestui trofeu. Ma tem ca o competie similara la fotbal ar fi tot inaccesibila pt. echipele romanesti, ma refer la fazele superioare, asa cum am avut in anii '80 si ultima data in 2006 cu F.C.S.B. in UEFA League, a doua competitie ca valoare in Europa pt. echipe de club. Numai in 1986 am castigat cea mai importanta competitie europeana la fotbal. La handbal suntem mai buni decat la fotbal si asta asa a fost dintotdeauna, inclusiv cu echipele nationale. E singurul sport de echipa care a mers in Romania, mai ales la feminin, indiferent de situatia politica si economica. Avem si Cupe ale Campionilor si Cupe ale Cupelor castigate la handbal cu echipe diferite si la masculin si la feminin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează