SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

CSM București-SCM Craiova în finala Cupei României, la feminin

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor
Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2017 20:40

Oltencele au prins ultimul loc de cupă europeană și vor juca sezonul viitor în Cupa EHF.

SCM Craiova-CSM Bistrița 37-26

Bătălia pentru Europa între SCM Craiova și CSM Bistrița a fost tranșată rapid de oltence în Final Four-ul de la Ploiești. Echipa lui Bogdan Burcea a dominat categoric jocul, Cristina Zamfir și Zorica Nikolici fiind imposibil de stopat de apărarea bistrițeană.

Craiova a găsit soluția să le oprească pe cele mai bune jucătoare ale ardelencelor, Laura Pristavița și Oana Chirilă, chiar dacă până la urmă sârboaica Jelena Trifunovici avea să vadă cartonașul roșu pentru trei eliminări de două minute.

Dumanska și Pașca, portarii, și-au făcut și ele treaba, iar Craiova a intrat la cabine cu un avantaj mai mult decât liniștitor: 19-11.

După pauză nimic nu s-a schimbat, deși Craiova a schimbat liniile ca la hochei. Diferența a trecut de zece goluri, apărările nu au mai pus mult suflet, iar golurile s-au marcat cu repeziciune de-o parte și de alta.

S-a terminat 37-26, un rezultat care duce Craiova în Cupa EHF, după o pauză de un an. Bistrița rămâne cu calificarea în Final 4, cel mai bun rezultat din istorie, dar nu va evolua în cupele europene.

CSM București-Unirea Slobozia 37-28

În cea de-a doua semifinală, CSM București nu avea cum să nu se califice cu Unirea Slobozia, o echipă care a jucat însă foarte bine, deși e mai mult cu gândul la turneul de rămânere în Liga Națională.

CSM s-a impus cu 37-28, dar ialomițencele au condus până în minutul 20. Bucureștencele au încercat să joace și la spectacol pentru spectatorii din Ploiești.

Finala Cupei se va disputa sâmbătă, de la ora 17:00, între CSM București și SCM Craiova. Oltencele sunt în fața unei premiere și încearcă să o încurce pe fosta campioană a Europei.

Va fi ultimul meci al sezonului, un meci care va reprezenta pentru multe jucătoare despărțirea de actualele echipe. La CSM vor juca pentru ultima dată Carmen Martin, Linnea Torstensson, Simone Bohme, iar Craiova se va despărți de Laurisa Landre, Mirela Pașca, Alexandra Andrei, Iulia Zaremba.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
181434968924143
Lucian Stoica  •  19 Mai 2017, 21:03

Bravo Craiova! Băgaţi-le mortu'n casă şi fasonatelor de la CSM! Succes, victorie mâine!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează