SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - ANDEBOL MADEIRA

CSM București vrea Challenge Cup: „Să păstrăm trofeul la București!”

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2019 16:11

CSM București e gata să salveze sezonul și să câștige primul trofeu european din istoria clubului. „Tigrii” pornesc favoriți după egalul din Portugalia

  • Meciul dintre CSM București și Andebol Madeira se joacă sâmbătă, de la ora 14:30. În tur, scorul a fost 22-22. Partida poate fi urmărită pe TV Telekom Sport 3 și TV Digi Sport 3.

CSM București va juca sâmbătă, în Sala "Dinamo", prima finală europeană din istorie. Echipa pregătită de portughezul Paulo Pereira are șansa de a câștiga Challenge Cup, al treilea trofeu european ca valoare, mai ales că acum o săptămână, la Madeira, partida tur s-a încheiat la egalitate, 22-22.

După un sezon intern deloc pe placul lor, în care joacă doar finala mică în Liga Zimbrilor, „tigrii” vor să se salveze câștigând Challenge Cup. Îi așteaptă însă 60 de minute de foc în fața unei formații care nu a pierdut niciun meci în actuala ediție de Challenge Cup. Lusitanii au bifat 7 succese și două rezultate de egalitate.

De partea ceaklaltă, CSM București au și ei o serie impresionantă, cu 8 victorii și un rezultat de egalitate.

„Chiar dacă am făcut egal în Portugalia, nu trebuie să ne relaxăm. Madeira este o echipă speculantă, în orice moment poate să se desprindă și să câștige. Trebuie să jucăm cel mai bun handbal, așa cum am făcut-o pe finalul partidei de acolo”, a declarat Ionuț Ramba. Interul stânga de la CSM București a mai câștigat o dată în carieră același trofeu, alături de coechipierul său, Chike Onyejekwe. Era în 2015, când cei doi au câștigat Challenge Cup cu HC Odorhei.

„Să joci cu trofeul pe masă, nu cred că există o motivație mai mare. Cunoaștem acum bine Madeira, am văzut ce joacă, nu cred că ne pot surprinde. Trebuie doar să fim concentrați sută la sută”, crede Ramba.

„Tigrii” își doresc o sală plină în Ștefan cel Mare, nmai ales că intrarea la meci va fi liberă. „Sper să avem parte de bucurie la final, să sărbătorim cucerirea unui trofeu european”, a încheiat Ramba.

Drumul CSM până în finală

47-14 (a) și 32-24 (a) cu Parnassos Strovolou (Cipru)
28-23 (d) și 30-25 (a) cu Dukla Praga (Cehia)
25-19 (a) și 29-23 (d) cu RK Borac (Bosnia)
26-24 (d) și 25-20 (a) cu Neva Sankt Petersburg (Rusia)
22-22 (d) și ??? cu Andebol Madeira (Portugalia)

4 echipe din România au câștigat Challenge Cup la masculin: Steaua (2006), UCM Reșița (2007, 2008, 2009), HC Odorhei (2015) și Potaissa Turda (2018)

Citește și:

După 8 sezoane, Andreea Ianăși se desparte de Craiova: „Are acceptul nostru să meargă pe alt drum”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează