SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA-SCM RM. VÂLCEA 19-25

DERBY-UL DE OLTENIA // VIDEO + FOTO SCM Rm. Vâlcea câștigă derby-ul cu SCM Craiova, ajunge la 15 victorii consecutive și pune presiune pe CSM București

FOTO: Marius Ionescu +20   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2019 21:20

SCM Rm. Vâlcea s-a impus în fața celor de la SCM Craiova, scor 25-19, și păstrează avansul față de CSM București în Liga Națională de Handbal feminin.

Derby de Oltenia între SCM Craiova și SCM Rm. Vâlcea s-a ridicat la nivelul așteptărilor suporterilor, deținătoarea Cupei EHF punându-le mari probleme vâlcencelor o repriză.

Liderul Ligii Florilor a avut ceva dificultăți până și-a găsit reperele, mai ales în faza defensivă. Bulgăroaica Ekaterina Djukeva a apărat foarte bine poarta Craiovei în prima parte și și-a ținut echipa în joc.

Vâlcea a condus cu 5-3, 7-5, dar formația lui Bogdan Burcea nu a capitulat niciun moment. A trecut la conducere, 8-7, apoi 10-9. A fost ultima dată când gazdele au fost în avantaj. Până la pauză însă, Vâlcea a revenit, mai ales datorită reușitelor Nataliei Vasileuskaia și a Samarei da Silva.

img 0006 +21 FOTO

Pe aici nu se trece!

În partea a doua, echilibrul s-a rupt în teren. Vâlcea și-a ridicat mult nivelul jocului, mai ales în faza de apărare. Iulia Dumanska a contabilizat intervenție după intervenție și oaspetele s-au desprins hotărâtor. În centrul defensivei, Ines Khouildi și Samara da Silva au creat un adevărat zid, imposibil de escaladat de craiovence. Vâlcea a pus 3, 4 și chiar 6 goluri diferență, iar Craiova nu a mai ținut pasul. În repriza a doua, scorul a fost net în favoarea oaspetelor, 12-7!

La final, vâlcencele au sărbătorit victoria în tribună, împreună cu fanii veniți de la Rm. Vâlcea. "Cine e pe primul loc! Uite-le, uite-le, uite campioanele!", au cântat Dumanska, Florica, Băcăoanu, Glibko și celelalte vâlcence cu suporterii.

La cum merg lucrurile acum în Liga Florilor, titlul se va juca la Rm. Vâlcea, în meciul cu CSM București, din 13 martie. 

În situații diferite

Bogdan Burcea și Florin Pera au fost colegi la echipa națională, în perioada 2013-2014 fiind secunzii lui Gheorghe Tadici la naționala de senioare a României. Cei doi prieteni nu s-au menajat deloc la meciul de aseară, fiecare dorind ca echipa lui să câștige.

"Apărarea noastră și-a făcut treaba. Le felicit pe fete, s-au dăruit și și-au dorit foarte mult victoria. Am demonstrat că nu întâmplător suntem pe primul loc în campionat. Trebuie să rămânem însă modești, să muncim, numai așa putem fi campioni", a declarat antrenorul Florin Pera.

"Îmi pare rău de Bogdan, a avut probleme de efectiv în acest sezon pentru că altfel situația echipei era alta", a mai spus Pera.

"Nu am avut puterea să ne luptăm cu Vâlcea decât o repriză. E greu în situația în care ne aflăm acum. Suntem departe de ceea ce ne dorim, dar trebuie să ne mobilizăm și să încercăm să reușim o calificare în cupele europene prin Cupa României", a spus și Bogdan Burcea. 

"Ne dorim mult titlul!"

Iulia Dumanska, portarul echipei naționale, a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale vâlcencelor în meciul de aseară. Iulia a terminat meciul cu 13 mingi apărate și un procentaj de 40%.

"Sunt mândră de fetele mele, de felul cum s-au luptat și cum m-au ajutat în apărare. Am fost unite, ne-am ajutat una pe cealaltă și mă bucur că am reușit să câștigăm și la Craiova", a declarat Iulia. Obiectivul la Vâlcea e clar, toată lumea se gândește la titlu.

"Ni-l dorim, pentru asta muncim! Nu în fiecare an ai această posibilitate, cunoaștem forța echipei din București, dar vom da totul ca noi să fim campioane", a adăugat Iulia. "Trebuie doar să rămânem concentrate, pentru că până la meciul cu CSM mai avem jocurile de la Zalău și Galați", a încheiat Dumanska. 

SCM Craiova 19
Trifunovici 5, Nikolici 4, Vizitiu 4, Ianăși 3, Șelaru 2, Tănasie 1. Antrenor: Bogdan Burcea
SCM Rm. Vâlcea 25
Vasileuskaia 6, Da Silva 5, Fernandez 4, Popa-Iuganu 3, Lopez 3, Glibko 2, Khouildi 1, Craiu 1. Antrenor: Florin Pera

"Nu am preferință cine să câștige titlul. Am jucat și la Vâlcea, și la CSM București, sunt împărțită, 50-50. Echipa mai bună să fie campioană"
Patricia Vizitiu

Gata și de Cupa României

SCM Craiova și SCM Rm. Vâlcea vor juca, la finalul săptămânii viitoare, în Cupa României. Dacă vâlcencele au un meci relativ ușor la Piatra Neamț, cu divizionara secundă HCF, duminică, de la ora 12:00, Craiova va juca la Cisnădie, cu Măgura, luni seara, la ora 18:00. "De Cupa României se leagă speranțele noastre la cupele europene. E singura noastră șansă. Mergem să câștigăm", a declarat Patricia Vizitiu. Vâlcea își va menaja câteva jucătoare în deplasarea din Moldova, încercând să pregătească meciul cu HC Zalău, din campionat.

Vezi și: 

FOTO Dinamo a demolat-o pe CSM București » Victorie zdrobitoare și semne bune înaintea meciului din optimile Ligii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
201570630489078
Ionescu Danut  •  15 Februarie 2019, 08:44

Management prost la Craiova, ai avut cel mai bun portar din Romania si nu l-ai pastrat, lasati oamenii din club care se pricep sa-si faca treaba . Au aparut o gramada de bugetari de la Primarie care se tot baga la club , asta inseamna amatorism . Pacat de suporterii din Craiova.

201570630489078
Ionescu Danut  •  15 Februarie 2019, 08:35

Management prost la Craiova, ai avut cel mai bun portar din Romania si nu l-ai pastrat, lasati oamenii din club care se pricep sa-si faca treaba . Au aparut o gramada de bugetari de la Primarie care se tot baga la club , asta inseamna amatorism . Pacat de suporterii din Craiova.

ceaiuri
ceaiuri  •  15 Februarie 2019, 00:08

si sa nu uitam de Yulya care a inchis poarta cand a trebuit(a primit si un buchet de flori de la omul din cauza caruia se afla acum la valcea)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează