SPORTURI  »  HANDBAL  »  PORTUGALIA - ROMÂNIA 21-13

Dezastru, dezastru, dezastru! România a egalat un minim istoric după UMILINȚA din Portugalia

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 25 octombrie 2018 13:31

În ultimii 20 de ani, ”naționala” masculină a României a mai marcat o singură dată 13 goluri, așa cum s-a întâmplat miercuri seara, în Portugalia, în înfrângerea 13-21 în fața lusitanilor. 

"Tricolorii" au început dezastruos campania pentru calificările la Euro 2020. Tocmai când toată lumea își punea speranțe într-o nouă calificare, prin mărirea numărului participantelor la turneul final de la 16 la 24, a venit rezultatul catastrofal din Portugalia.

Cu un nou selecționer pe banca tehnică, spaniolul Manuel Montoya, cel care i-a luat locul mult mai celebrului Xavier Pascual, România nu a arătat nimic în fața unei echipe care a știut exact să anihileze jocul adversarei. Apărarea lusitană a fost imposibil de trecut, românii chinuindu-se cu greu să găsească drumul spre gol. L-au găsit de doar 13 ori, un minim istoric egalat în istoria primei reprezentative!

Noroc cu portarul Mihai Popescu, cel mai bun jucător al "tricolorilor", pentru că altfel și diferența ar fi fost mult mai mare. Într-o grupă cu Franța, campioana lumii, Portugalia și Lituania, acum șansele sunt din ce în ce mai mici pentru a prinde locul 2. Să ne gândim poate la un loc 3, dar doar 4 echipe din cele 8 grupe, cu cel mai bun punctaj de pe poziția a treia, prind turneul final.

O singură dată, în ultimii 20 de ani, se mai întâmplase ca România să marcheze un număr așa mic de goluri. Pe 9 ianuarie 2002, în preliminariile pentru Mondialul din 2003, România pierdea în fața Norvegiei, la Sandefjord, cu 13-27!

De 8 ori sub 20 de goluri

De altfel, în ultimii 20 de ani, naționala masculină a jucat 155 de partide oficiale. Dintre acestea, doar în 8 a marcat sub 20 de goluri, contabilizând-o și pe cea de miercuri, de la Sto.Tirso. În ultimii 10 ani, se mai întâmplase o singură dată ca "tricolorii" să nu găsească pe tabelă drumul spre cifra 20. A fost chiar la Mondialul din 2011, atunci când Algeria învingea România cu 15-14!

Duminică, la Cluj-Napoca, "tricolorii" vor întâlni Franța, echipa care e recunoscută pentru apărarea sa. Au trecut 24 de ani de la ultima victorie în fața "cocoșilor" și 22 de ani de când România nu a mai mers la un Campionat European! La cum merg treburile, pe semicerc, cred că vom mai continua să adunăm...

Portugalia 21
Moreira 3, Tiago Rocha 3, Portela 2, Martins Soares 2, Baros 2, Branquinho 2, , Amador Salina 2, G. Duarte 1, Cavalcanti 1, Andre Gomes 1, Carlos Martins 1, Sousa Silva 1. Antrenor: Paulo Pereira
România 13
Ad. Rotaru 5, Csepreghi 3, Ramba 2, Racoțea 1, Fenici 1, Ghionea 1. Antrenor: Manuel Montoya

Meciurile României în ultimii 20 de ani în care a înscris sub 20 de goluri

preliminariile CE 2000 Lituania-România 17-19
play-off CE 2000 România-Franța 15-22
play-off CE 2000 Franța-România 19-18
preliminariile CM 2001 Slovacia-România 19-15
preliminariile CE 2002 Lituania-România 24-15
preliminariile CM 2003 Norvegia-România 27-13
CM 2011 România-Algeria 14-15
preliminariile CE 2020 Portugalia-Romînia 21-13

Vezi și: România pierde categoric primul meci din grupa de calificare la CE 2020 de handbal masculin!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
maxp
maxp  •  26 Octombrie 2018, 13:14
Postat de Sorin Manduc pe 26 Octombrie 2018, 10:42

La statistici ne pricepem. Și ne mai pricepem să aplaudăm când avem satisfacții. Dar, la fel de bine, ne înghesuim să aruncăm cu pietre când echipele noastre merg prost. Naționala de handbal, de volei, de basket ori de fotbal, înseamnă vârful sportului respectiv din țara în care, încă, trăim. Vremelnic suntem învingători sau învinși, dar suntem. Existăm ca națiune, în lumea mare a sportului, prin acești sportivi. Sunt, într-un fel ,copiii noștri care pleacă în competiții. Dacă admitem asta, să înțeleg că ne iubim copiii doar atunci când se întorc învingători?

Nenea, imi place spiritul tau si emotia pe care doresti sa o transmiti, dar vorbesti de parca tocmai ar fi inceput rezboiul si baietii de care vorbesti sunt comemorati dupa ce si-au dat viata incercand in zadar sa apere ceva front. Realitatea este insa ca desi momentan prin sporturile astea existam, s-ar putea sa nu mai existam daca mergem tot pe principiile pe care mergem. Nu da nimeni in sportivi, ca ai dreptate, nu e vina lor ca desi nu sunt la un nivel inalt de performanta, ei ajung sa ne reprezinte, problema e ca nu sunt altii mai buni. Insa, intrebarea este: avem resurse sa schimbam ceva, exista posibilitatea in Romania sa se dezvolte aceste sporturi, sa creem conditii de a creste? Raspunsul este evident DA, si nici n-ar fi mare lucru, atata tot ca traim intr-o pasivitate si un egoism absolut imensoid. Cu 3 randuri adaugate in regulamentele competitiilor de hanbdal ai putea incepe cu mici minuni, de exemplu "obligatoriu echipe de juniori la categoriile I si II pentru echipele inscrise in Liga Nationala sau Divizia A pentru a se putea inscrie in aceste competitii". Deci sa nu deviem de la nemultumirile oamenilor, nu pe sportivii care au fost in teren suntem suparati, suntem suparati ca nu se face nimic sa avem altii mai buni.

2267163970237189
Sorin Manduc  •  26 Octombrie 2018, 10:42

La statistici ne pricepem. Și ne mai pricepem să aplaudăm când avem satisfacții. Dar, la fel de bine, ne înghesuim să aruncăm cu pietre când echipele noastre merg prost. Naționala de handbal, de volei, de basket ori de fotbal, înseamnă vârful sportului respectiv din țara în care, încă, trăim. Vremelnic suntem învingători sau învinși, dar suntem. Existăm ca națiune, în lumea mare a sportului, prin acești sportivi. Sunt, într-un fel ,copiii noștri care pleacă în competiții. Dacă admitem asta, să înțeleg că ne iubim copiii doar atunci când se întorc învingători?

maxp
maxp  •  25 Octombrie 2018, 20:41
Postat de Cristian Vavure pe 25 Octombrie 2018, 14:41

Umilinta totala pentru un ziar mic, mic si foarte mic ! un ziar antidinamovist ! Singura poza din redactie pe care o aveti este cu Dan Savenco in prim plan sau DOMINATIA DINAMOVISTA DE 3 ANI DERANJEAZA ??? Mai ales ca Savenco nu este convocat pentru meciurile nationalei !

Savenco nici nu are ce sa caute pe la echipa nationala. Desi la cum ne-am aparat, poate pt faza defensiva. Mai degraba as intreba de ce nu a fost chemat Negru, asta chiar ca mi se pare inexplicabil, poate si Sandru avand in vedere ca nu avem solutii pe acel post.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close