SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

Dunărea Brăila a transferat cea mai dorită jucătoare din România! » Diana Lixăndroiu a avut oferte și de la CSM București, Rapid, Bistrița sau Vâlcea

Diana Lixăndroiu în acțiune într-un meci de la CE U19 Foto Facebook FR Handbal
Diana Lixăndroiu în acțiune într-un meci de la CE U19 Foto Facebook FR Handbal

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 15:34 / Actualizat joi, 14 martie 2024 16:40

Dunărea Brăila a reușit să obțină semnătura tinerei Diana Lixăndroiu (18 ani), liderul naționalei de tineret, medaliată cu bronz la Campionatul European din 2023.

Încă de anul trecut, după terminarea Campionatului European de tineret care s-a desfășurat la Pitești și Mioveni, conducătorii cluburilor importante din handbalul românesc au dorit s-o transfere pe Diana Lixăndroiu.

A fost o adevărată bătălie între cluburile cu pretenții europene din Liga Florilor pentru transferul tinerei de doar 18 ani. Au fost informații că și echipa franceză Metz s-a interesat de Lixăndroiu.

CSM București, Rapid, Bistrița, Vâlcea și Brăila s-au lovit vara trecută de refuzul jucătoarei de a pleca de la CSM Slatina, Lixăndroiu dorind să termine contractul cu echipa din județul Olt, unul care îi expira în 2025, chiar dacă echipa a retrogradat în liga secundă.

Un alt motiv pentru care Diana Lixăndroiu nu a plecat anul trecut de la Slatina este faptul că și-a dorit să termine liceul și să susțină Bacalaureatul în orașul natal.

Ion Țiriac avertizează că Halep nu ar trebui să intre pe teren la Miami: „Când m-a ascultat, domnișoara Simona a făcut bingo!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac avertizează că Halep nu ar trebui să intre pe teren la Miami: „Când m-a ascultat, domnișoara Simona a făcut bingo!”

La începutul acestei săptămâni, conducerea clubului Dunărea Brăila s-a deplasat la Slatina și după negocieri cu familia jucătoarei și cu CSM Slatina, cele 3 părți au ajuns la o înțelegere și Diana Lixăndroiu va fi din vară jucătoarea Brăilei.

Jucătoare completă, face atac și apărare la același nivel!

Născută la Slatina, Lixăndroiu are 18 ani, 1,84 m înălțime, este inter stânga și face apărare în zona centrală. Este considerată de specialiști o jucătoare cu un potențial uriaș, care face foarte bine ambele faze, atac și apărare, iar aceștia spun despre ea că la doar 18 ani are o viziune excelentă a jocului de handbal.

Așa cum declara pentru GSP.RO anul trecut, Lixăndroiu a început handbalul la 8 ani, dar nu i-a plăcut din prima și s-a mutat la judo. Apoi, în clasa a 4-a, s-a dus din nou la handbal datorită unei colege, i-au plăcut antrenamentele și a rămas. Tânăra olteancă a jucat la LPS Slatina, AHCS Cîtu Timișoara, Energetic Râmnicu Vâlcea, iar din 2022 a semnat cu CSM Slatina.

Diana Lixăndroiu a debutat la naționala de senioare la 17 ani, într-o partidă amicală cu Germania, în data de 22 noiembrie 2022. Ea a jucat pentru naționala de senioare la Campionatul European 2022 și la Campionatul Mondial 2023.

51 de goluria marcat Lixăndroiu la CE de tineret din 2023

Citește și alte știri din handbal:

Gloria Bistrița, dominantă contra Rapidului în derby-ul pentru locul 2 în Liga Florilor » A condus și cu 8 goluri!
LIGA FLORILOR
Gloria Bistrița, dominantă contra Rapidului în derby-ul pentru locul 2 în Liga Florilor » A condus și cu 8 goluri!
Antrenorii danezi ai echipei feminine de handbal Gyor, demiși cu efect imediat! Înfrângerea acasă cu CSM a cântărit
DECIZIE
Antrenorii danezi ai echipei feminine de handbal Gyor, demiși cu efect imediat! Înfrângerea acasă cu CSM a cântărit

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mariusfzr
mariusfzr  •  15 Martie 2024, 16:28
Postat de neacaisa pe 14 Martie 2024, 17:11

din pacate, nu cred ca are sanse sa joace prea mult in sezonul urmator. probabil singura echipa la care putea sa prinda minute consistente era valcea, in rest echipele celelalte sunt cu aspiratii de faze finale de cupe europene. la fel si in cazul stefaniei stoica care va avea mare concurenta la rapid si nu vad sa se mearga pe mana ei chiar daca rapid nu va juca in CL. cine crede ca la cluburile de pe locul 2-4 e mult mai usor sa te impui ca la csm nu se uita la suficiente meciuri. sper sa ma insel, ca pt nationala nu e bine deloc.

Stefania momentan nu are absolut nici o concurenta la Rapid deoarece pleaca O.Kanor, eventual spre sfarsitul anului o sa revina Sorina, dar nu stim in ce forma va fi dupa nastere, din pacate ambele nu prea fac faza defensiva.

MaxiP
MaxiP  •  15 Martie 2024, 09:45
Postat de adrian.7 pe 14 Martie 2024, 16:49

Domnul Prună, „embrionul jurnalistic al handbalului românesc” se declară peste tot cel mai mare specialist-jurnalist în handbal al României dar calcă în picioare geografia României și tăvălește în noroiul stupidității toate tentativele sale de „exclusivități” ...Trecem peste faptul că este jumătate din Ursescu și 1/10 din Naum dar este de notorietate că omul confundă „a fi familiarizat cu istoria handbalului” cu „a fi un bun specialist” sau jurnalist în handbal și rașchetează mereu adevărul în sportul despre care cu obstinație susține că îi vine mănușă Bref...Slatina este din luna lui Mărțișor 2024, după articolul dânsului reședința județului Gorj...iar Tadici nu și-a vândut onoarea pe o noapte de cazare

Omul castiga mai bine ca 90% dintre noi facand figuratie si batandu-si joc prin comentarii de acest sport. Nu e vina lui neaparat (nici apreciabil nu e), e vina celor care se respecta intre atat sa se multumeasca cu el si sa-l ridice in slavi. Momentan trusturi gen GSP, Digi, merg pe ideea confirmata prin fapte ca de pilda Cristina Neagu este o jucatoare neprofesionista de handbal in timp ce Costel Pruna este un jurnalist si comentator profesionist al acestui sport si nu numai. Eu am spus care ar fi culmea penibilului si chiar mi-ar face o mare placere sa o vad: Costi Pruna tipand si bucurandu-se la golurile CSM intr-o finala de Liga Campionilor prin mai, indeosebi la goluri ale Cristinei Neagu. Pentru ca sa fim seriosi, ar comenta acea finala. Ar denota cel mai bine ce inseamna jurnalismul romanesc la ora actuala.

SuporterOr
SuporterOr  •  14 Martie 2024, 20:51

Talentata și cu mare potențial clar. Drumul spre glorie are însă și multe obstacole. Sper sa își gestioneze bine traiectoria. Primul pas ar fi sa joace cat mai mult la o echipa care pare a avea aspirații că și ea și poate chiar un proiect de succes. Sunt convins că în cadrul federației s-ar putea gândi un plan strategic de promovare și susținere a talentelor. Exemplu federația din Brazilia care plătește salariile la echipele de club ale jucătoarelor de națională. Toate talentele ar trebui asistate in procesul de tranziție către seniorat într-un fel sau altul. Bravo Dunărea, hai Diana.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează