SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - ADEMAR LEON 35-30

DINAMO - ADEMAR LEON 35-30 // VIDEO+FOTO Neiertători! Dinamoviștii au zdrobit-o pe Ademar Leon și au urcat pe primul loc în grupa din Liga Campionilor

FOTO: Raed Krishan +10   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 08 noiembrie 2018 19:38

Dinamo a continuat seria evoluțiilor entuziasmante din actuala ediție a Ligii Campionilor și s-a impus pe teren propriu în fața liderului grupei, Ademar Leon, scor 35-30. "Câinii" au trecut la șefia Grupei D. 

Și când au jucat pe terenul spaniolilor au condus o repriză și au rămas aproape de titrații lor adversari. Acasă însă, dinamoviștii s-au dezlănțuit, sprijiniți de publicul care a îmbrăcat tribuna în alb-roșu și în scandări neobosite.

Până să apuce adversarii să se dezmeticească, gazdele erau deja la cârma partidei, trimițând lovitură după lovitură de pe linia de 9 metri, ca un boxer care nu-și lasă adversarul să revină din pumni. Atac după atac, Bannour a găsit trasoarele cu care a perforat poarta iberică, iar Alouini și Komogorov l-au susținut, în aceeași manieră directă, ofensivă.

Abia pe finalul primei reprize s-au apropiat ibericii, ei având în extrema dreapta Mario Lopez Alvarez cel mai inspirat jucător de aseară. Tehnic, cu simț al porții și varietate de execuții, el a înscris de 11 ori, la fel ca Bannour în tabăra dinamovistă.

Chiar dacă s-au apropiat, cei de la Ademar au fost stopați la un gol, nu au izbutit să egaleze, gazdele găsind de fiecare dată golul vital. Pe final de repriză, a intrat bine în angrenaj și pivotul Szasz, cu infiltrări oportune pe semicerc.

Partea a doua a fost un marș, în care Dinamo a avut mereu măcar 4 pași în față. Când Bannour a avut nevoie de puțin timp pentru a reîmprospăta muniția, a intrat în rol Șandru, apoi Komogorov.

Victoria nu a fost pusă nicio clipă sub semnul întrebării. S-a încheiat cu un 35-30 clar, nedisputat, iar Dinamo trece pe primul loc al grupei D. Următorul meci, pe 18 noiembrie, în deplasare, la Elverum. Până atunci însă, zâmbete largi. 

"A fost un meci aproape perfect. Am condus de la un capăt la altul și nu am avut emoții. A fost mai ușor cu fanii alături de noi"
Dan Savenco, pivot Dinamo

"Suntem bucuroși, am reușit să obținem a patra victorie consecutivă pe teren propriu. Cred că a fost cel mai bun joc al nostru în actuala campanie"
Răzvan Gavriloaia, extremă Dinamo

23 de goluri
au marcat jucătorii din linia de 9 metri a dinamoviștilor. Bannour (11), Komogorov (7), Alouini (3) și Șandru (2) au bombardat poarta spaniolă

DINAMO 35 (18)
Bannour 11, Komogorov 7, Descat 4, Szasz 4, Alouini 3, Gavriloaia 3, Șandru 2, Mousavi 1.
Antrenor: Constantin Ștefan
ADEMAR 30 (15)
Lopez Alvarez 11, Fernandez Fernandez 5, Marques Moreira 5, R. Perez Arce 3, Ligetvari 2, Mosici 2, Vieyra 1, Pesici 1.
Antrenor: Diego Dorado

CLASAMENT GRUPA D

  1. Dinamo 7 meciuri / 10 puncte / 208-200 golaveraj
  2. Ademar 7m / 9p / 182-182
  3. Wisla Plock 6m / 8p / 172-149
  4. Elverum 6m / 8p / 168-162
  5. Riihimaen Cocks 6m / 2p / 146-167
  6. Wacker Thun 6m / 1p / 159-175
    Primele două echipe se califică în "optimi"

Etapa a 7-a: Wisla-Elverum (sâmbătă); Riihimaen-Thun (duminică)

PROGRAMUL LUI DINAMO

18 noiembrie Elverum (în deplasare)
21 noiembrie Riihimaen Cocks (pe teren propriu)
29 noiembrie Wacker Thun (în deplasare)

Etapa trecută, Dinamo a pierdut la limită pe terenul Wislei Plock, 28-29 (detalii despre meci, AICI).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  09 Noiembrie 2018, 14:03

Victorie foarte frumoasa a lui Dinamo. In lot sunt cativa jucatori care arunca foarte bine de la 9 m-Bannour, Sandru, Mussavi, Komogorov. Dinamo are un lot foarte bun si ar fi pacat sa nu faca o performanta mare in Liga Campionilor. Cred ca vor castiga campionatul intern si anul asta, mai ales ca a revenit in echipa si portarul iranian Saied.

burgman
burgman  •  09 Noiembrie 2018, 08:27

Nu ne intereseaza decat Gigi!! Va rog sa nu ai scrieti de handbal, tenis sau alte sporturi, vrem fete dezbracate si Gigi!!

chromophobia
chromophobia  •  09 Noiembrie 2018, 04:55

Bravo

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close