SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

CSM Constanța - Dinamo 25-33 » Bucureștenii câștigă derby-ul românesc în EHF European League și sunt în play-off-ul pentru sferturi

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 21:15 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 01:45

Dinamo București s-a impus cu 33-25 pe terenul celor de la CSM Constanța și este calificată în play-off-ul pentru sferturi de finală din EHF European League, a doua competiție intercluburi de pe continent

CSM Constanța a jucat pe teren propriu, dar nu a reușit nicio surpriză, pierzând și returul derby-ului românesc din EHF European League, după ce la București, săptămâna trecută, fusese depășită cu 33-23.

„Ne dorim să facem un meci bun și să arătăm că diferența de 10 goluri din meciul tur nu este reală. Am prins o zi foarte slabă, dar acest lucru nu se va mai repeta. Dinamo are un lot mai numeros și jucătorii sunt mai proaspeți, iar noi trebuie să compensăm prin determinare și sacrificiu, capitole la care ei au fost peste noi în meciul tur", spunea George Buricea înainte de meciul de la Constanța.

SEISM în tenis: dispare reverul cu o mână? De la Andrei Pavel la Victor Hănescu, 6 experți răspund pentru GSP: cum se schimbă tenisul? 6 diferențe: „De la deplasare, la passing-shots”
ANALIZĂ
SEISM în tenis: dispare reverul cu o mână? De la Andrei Pavel la Victor Hănescu, 6 experți răspund pentru GSP: cum se schimbă tenisul? 6 diferențe: „De la deplasare, la passing-shots”

Dinamo a dominat prima repriză, formația de la malul Mării Negre reușind doar să se apropie la o diferență de trei goluri față de campioană în câteva momente. Akimenko, Ali Zein, Pascul, Rosta Kasparek și Kukic au fost cei care au marcat pentru Dinamo în primele zece minute, în timp ce atacul lui CSM nu funcționa, cel care a reușit să străpungă apărarea adversarilor a fost Aliokhin în minutele 5 și 9.

Ajutați și de evoluțiile din poartă ale lui Dan Vasile, constănțenii au revenit pe tabelă și în următoarele zece minute au reușit să pună probleme, scorul devenind 10-7 în favoarea lui Dinamo. Echipa lui Xavi Pascual s-a desprins pe final de repriză, scorul pauzei fiind 16-11.

Evoluții cu repetiție

Scenariul din partida tur s-a repetat, când Dinamo a ținut-o la o distanță confortabilă pe CSM Constanța. Cupara a fost din nou atent în poarta campioanei și, în minutul 40, formația din București conducea cu 22-15. George Buricea a încercat să-l surprindă pe Xavi Pascul cu scoaterea portarului pe faza de atac pentru a crea superioritate.

Au rezultat câteva goluri care l-au determinat pe spaniol să ceară un time-out la jumătate reprizei, când scorul era 24-18.

Cu zece minute înainte de final, scorul era 27-20, iar băieții lui Xavi Pascul au pus punctul final la 33-25.

În urma rezultatului, campioana României adună patru puncte, în timp ce formația gazdă rămâne cu două puncte. În ultima etapă, pe 6 martie, Dinamo va evolua acasă cu Sporting Lisabona, iar CSM Constanța va juca în deplasare cu Fuchse Berlin.

  • Un prim „7” probabil pentru Dinamo: Cupara, Negru, Ali Zein, Cindric, Kasparek, Akhimenko, Rosta

Citește și:

Tristețea Italiei după un egal istoric » A ajutat-o arbitrajul pe Franța în Turneul celor 6 Națiuni?
TURNEUL CELOR 6 NAȚIUNI
Tristețea Italiei după un egal istoric » A ajutat-o arbitrajul pe Franța în Turneul celor 6 Națiuni?
Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep de la TAS
TAS
Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep de la TAS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează