SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

VIDEO+FOTO Dinamo e din nou campioană la handbal masculin! A zdrobit Constanța în finală, într-o atmosferă fantastică

Articol de , - Publicat miercuri, 22 mai 2019 19:24

Dinamo a câștigat al patrulea titlul consecutiv în Liga Națională de handbal masculin. „Câinii” s-au impus și în meciul secund al finalei cu HC Dobrogea Sud Constanța, scor 33-19.

  • În primul meci al finalei, la Constanța, Dinamo s-a impus fără probleme, scor 33-26.

Dinamo a încheiat un sezon de vis în Liga Națională masculină, câștigând, la scor, al doilea meci al finalei campionatului: 33-19. În prima partidă, pe litoral, echipa pregătită de Constantin Ștefan se impusese cu 33-26.

Tactică falimentară

Constanța trebuia să câștige pentru a duce al treilea meci la malul mării. A fost însă imposibil în fața unei echipe împinse de la spate de fanii alb-roșiii. Antrenorul Zvonko Sundovski a gândit că-i va surprinde pe bucureșteni și a jucat fără portar, trimițând șapte jucători în atac. Numai că tactica s-a dovedit una falimentară. Apărarea gazdelor a recuperat minge după minge și a marcat goluri ușoare, în poarta rămasă neapărată. Numai francezul Hugo Descat a reușit trei asemenea reușite, plus unul Răzvan Gavriloaia.

Nimic nu a funcționat în tabăra oaspeților, în timp ce Dinamo a făcut parcă meciul sezonului. A fost 21-10 la pauză, o diferență care nu mai era posibil de remontat la asemenea nivel.

În repriza a doua a fost show atât în teren, cât și în tribune. Galeria și jucătorii și-au adus "aminte" de rivalii de la Steaua, chiar în timpul meciului. Tunisianul Bannour a prins iar o zi senzațională, trecându-și în cont alte 10 goluri, după ce în primul meci marcase 14! Komogorov, Descat sau Szasz, care au jucat și ei ultimul meci în tricoul "alb-roșu", au punctat la impresia artistică.

cp 3912 +13 FOTO

Pe finalul partidei, deși Constantin Ștefan a rulat tot lotul, Constanța nu a dat niciun semn de revenire. Zvonko Sundovski ar fi trebuit să arunce de mult prosopul într-o finală în care echipa sa nu a contat absolut deloc. Dinamo a simțit miros de "sânge" și a marcat câte goluri a putut, oprindu-se la o diferență de 14, 33-19!

La final, fanii au invadat terenul, într-o bucurie generală. Cu greu s-a făcut festivitatea de premiere. Căpitanul Andrei Savenco a primit cupa de la președintele Alexandru Dedu. Dinamo rămâne regină pe semicerc și așteaptă din nou mirajul Ligii Campionilor.

5-0e scorul întâlnirilor directe între Dinamo și HCDS Constanța în acest sezon

Dinamo 33
Bannour 10, Descat 6, Aluoini 6, Komogorov 3, Gavriloaia 3, Szasz 2, Kuduz 1, Acatrinei 1, Dima 1. Antrenor: Constantin Ștefan
HCDS Constanța 19
Crnoglavac 4, Malinovici 3, Kevici 2, Csog 2. Andrei 2, Nikolici 1, Nistor 1, Cutura 1, Cikovani 1, Buricea 1, Ignat 1. Antrenor: Zvonko Sundovski

"Numărătoarea continuă!"

Andrei Dan Savenco, căpitanul lui Dinamo, a fost părtaș la toate cele patru titluri de campioană ale lui Dinamo din ultimii ani. Stâlpul apărării "câinilor", Dan speră ca Dinamo să nu se oprească aici. "Ne-am învățat, cred că numărătoarea va continua. Nu știu ce va fi la anul, vor pleca jucători, vor venii alții, dar cu siguranță Dinamo va rămâne o echipă bună. Acum e momentul însă să ne bucurăm", a declarat Savenco.

Deși a părut mai lejer ca anul trecut, pivotul alb-roșiilor crede că titlul a fost obținut mai greu. "Veneam după oboseala acumulată în Liga Campionilor și nu a fost deloc ușor. Pe final ne-am concentrat la maximum și am câștigat clar disputele cu Constanța", a încheiat Savenco.

16 titluriare acum în palmares Dinamo București, fiind depășită doar de rivala Steaua

„Un public extraordinar. A crezut până la final, chiar dacă în prima parte am avut probleme din cauza meciurilor din Liga Campionilor. Ne-am montat excelent. Am câștigat și Supercupa în fața lor, acum terminăm cu o nouă victorie”
Constantin Ștefan, antrenor Dinamo

15 titluri de campioanăare Dinamo în palmares, ultimele patru câștigate în sezoane consecutive. Constanța are 9 cupe de campioană, dar toate adunate de fosta echipă, HCM Constanța

 

La meci a asistat și fostul căpitan al „câinilor” la fotbal, Marius Niculae:

 

⚪️

Posted by Marius Niculae on Wednesday, 22 May 2019

Vezi și: 

Campioana SCM Râmnicu Vâlcea, amendă după mesajele afișate de galerie la adresa Cristinei Vărzaru și a Steluței Luca

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  23 Mai 2019, 06:04

CVADRUPLA CAMPIONILOR 2016~2017~2018~2019°°°°BRAVO DINAMO°°°°

jim_raynor
jim_raynor  •  23 Mai 2019, 00:39

Bravoooo DINAMO! Felicitari!

1745flo
1745flo  •  22 Mai 2019, 23:56

Bravo Dinamo! Felicitari campionilor!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează