SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

Dinamo l-a transferat pe Stefan Vujic, ”briliantul” Stelei! Ce alte achiziții pregătesc „câinii”

Stefan Vujic
Stefan Vujic

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2019 09:27

Dinamo a câștigat miercuri seara pentru a patra oară consecutiv titlul în România, după 33-19 cu HCDS Constanța (în tur 33-26.) Croatul Stefan Vujic, unul dintre cei mai buni jucători din Liga Națională, a semnat cu campioana Dinamo. 

A fost sărbătoare în Ștefan cel Mare, echipa de handbal fiind regina clubului. Fanii au sărbătorit alături de jucători, a fost baie de șampanie, dar și de mulțime.

Eroii Bannour, Heidarirad, Alouini, Komogorov, Savenco și ceilalți jucători ai "alb-roșiilor" au stat mai bine de o oră pe teren pentru poze și autografe. "Campionii! Campionii" au cântat suporterii, care așteaptă acum noul sezon al Ligii Campionilor unde speră ca Dinamo să depășească performanța din acest an și să ajungă în "optimi". 

Nu prea e timp de sărbătoare și pentru oficialii dinamoviști care trebuie să contureze lotul pentru sezonul viitor. Dinamo nu a anunțat încă numele noului tehnician, după ce lui Constantin Ștefan nu i s-a propus prelungirea contractului. Tehnicianul care a câștigat de două ori titlul cu Dinamo ar putea rămâne însă în staff-ul noului antrenor. Va fi cu siguranță un antrenor străin, și din câte se pare unul care a antrenat în Bundesliga. 

Primii sosiți

Până acum Dinamo a anunțat transferul egipteanului Mohamed Mamdouh Shebib (30 de ani), care a câștigat sezonul trecut Liga Campionilor cu Montpllier și are peste 500 de goluri marcate la naționala țării sale.

Mamdouh întregește colonia de africani din Ștefan cel Mare care-i mai cuprinde pe tunisienii Missaoui, Bannour și Alouini. Și nu vor fi singurii.

Dinamo l-a înregimentat și pe angolezul Rome Hebo (24 de ani), un inter stânga de 1,90 metri care a impresionat la "naționala" africană. 

Stefan Vujic, croatul care a jucat ultimele două sezoane la Steaua, a semnat cu campioana României. Centrul croat de 27 de ani a marcat 198 de goluri pentru steliști și a fost unul dintre cei mai buni jucători din campionatul României.

Un alt nume rostit la Dinamo, care se întoarce în "Groapă" este cel al extremei dreapta Alexandru Asoltanei. Jucătorul de 29 de ani a câștigat cu Dinamo două titluri de campion în 2016 și 2017. A jucat apoi un an la Potaissa Turda, cu care a câștigat Challenge Cup, iar în ultimu sezon a fost golgeterul CS HC Buzău, având 191 de goluri marcate, o medie de peste 5 goluri/meci. 

Dinamo mai este, se pare, interesată de Javier Humet, spaniolul care a primit cetățenie română și a jucat pentru naționala „tricoloră". Ultima dată la Steaua, cele două părți nu au căzut însă de acord în ceea ce privește suma din contract. Negocierile continuă însă.

„Dinamo va rămâne în inima noastră!”

Se știe că Dinamo nu va mai putea conta pe Hugo Descat, extrema care se întoarce acasă, în Franța, pentru a juca la Montpellier, fosta campioană a Europei. „Am trăit doi ani frumoși la Dinamo. Mi-am făcut prieteni, fanii au fost minunați. Dinamo va rămâne pentru totdeauna în inima mea. Poate ne vom mai întâlni, de această dată ca adversari în Liga Campionilor”, a declarat Hugo. 

Rusul Vitali Komogorov se desparte și el de Dinamo cu inima strânsă. „Dinamo m-a făcut fericit. Dinamo este de acum un loc de care întotdeauna îmi voi aduce aminte cu plăcere”, a declarat interul stânga.

Vitali nu uită că Dinamo l-a ajutat să revină la echipa națională, și va juca din sezonul viitor la Tatabanya, în Ungaria. Tot la Tatabanya ajunge și pivotul naționalei României, Andras Szasz. 

Ciprian Șandru, un jucător care a prins toate cele patru titluri cu Dinamo, va părăsi și el echipa din Ștefan cel Mare, viitoarea destinație fiind Potaissa Turda. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  23 Mai 2019, 11:30

respect si multumiri acestor jucatori incredibili, Komogorov, Descat, Szasz, Sandru !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează