SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

FOTO Dinamo - FC Porto 32-27 » Campioana României obține prima victorie în grupele Ligii Campionilor

Foto: Cristi Preda +15   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 21:24 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2022 22:08

Dinamo București a trecut de FC Porto cu 32-27 într-o atmosferă incendiară și a bifat cel dintâi succes în grupa A din grupele Ligii Campionilor la handbal.

Duelul din Sala Polivalentă a fost cel al ultimelor clasate în grupă, Dinamo era pe 7, cu un punct, și FC Porto pe 8, cu zero puncte.

 Întâlnirea dintre cele două formații nu avea cum să nu fie una extrem de echilibrată. Cel puțin așa a fost în prima repriză, când niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să se desprindă la mai mult de un gol. 

Susținuți de 4.000 de fani, dinamoviștii au fost cei care au intrat totuși în avantaj la vestiare, grație reușitei pe contraatac a lui Nicușor Negru, care a făcut 13-12. 

+11 FOTO

Dinamo, victorie cu FC Porto în Liga Campionilor

Dinamo putea avea două lungimi în fața lusitanilor, dar reușita lui Ali Zein, care a fost cel mai prolific marcator al campioanei în prima repriză, s-a considerat că a avut loc după expirarea timpului regulamentar.

Egipteanul a fost primul care a deschis tabela și în partea a doua, în minutul 33, 14-12. Tot el a dus scorul la 15-12 și Dinamo era pe drumul cel bun spre victorie. Show-ul fostului jucător de la Barcelona a continuat, el ducându-și echipa la 16-13. 

Apoi au intrat în scenă Kukici și Akimenko, golurile lor crescând decibelii în Sala Polivalentă și diferența de scor. Dinamo a condus cu patru goluri în minutul 38, 18-14

. La mijlocul reprizei, după mai multe ratări în atac ale „dulăilor", scorul era 21-18. Dinamo a rămas în față și cu zece minute înainte de final era 24-22. Avantajul a tot crescut, Dinamo reușind să închidă partida cu 32--27, spre încântarea fanilor din tribune, care au văzut în ultimele minute multe realizări spectaculoase.

A fost prima victorie a lui Dinamo în această ediție, după două înfrângeri și un egal. Liga Campionilor ia o pauză pentru că în calendar urmează o perioadă dedicată echipelor naționale. 

Dinamo va juca următorul meci pe 26 octombrie, tot pe teren propriu, contra celor de la PSG.

A fost greu, toate meciurile din Liga Campionilor sunt grele. Am jucat împotriva celor de la Porto, au mulți jucători internaționali, cred că am făcut o partidă bună, se poate evolua și mai bine decât am făcut-o, dar e normal că am făcut unele greșeli pentru că ei sunt o echipă bună. 

În primele cinci minute ale celei de-a doua reprize am schimbat apărarea, atunci am recuperat 3-4 mingi, în plus am și terminat prima repriză cu un gol avantaj. Echipa a simțit presiunea în prima repriză, în partea a doua am jucat foarte bine, am alergat mai mult și când facem asta e complicat pentru orice echipă Azi a fost magnific, echipa a jucat bine pentru că atmosfera a ajutat mai mult ca în alte dăți, cu această galerie cred că putem încerca să câștigăm toate meciurile de acasă 

- Xavier Pascual, antrenor Dinamo

Ne-am sacrificat mult pentru această victorie și cred că diferența s-a făcut în apărare fiindcă am reușit să dăm drumul la contraatac. Sunt foarte fericit, a fost o atmosferă incredibilă pentru noi. Sunt recunoscător fanilor

 - Cedric Sorhaindo

A fost mult mai greu decât ne așteptam, mai greu decât o arată scorul. Este bine că am adus prima victorie, mai ales în fața acestor suporteri minunați. Atitudinea din a doua repriză, acolo s-a făcut diferența, iar asta ne-a împins spre victorie. 

A fost o atmosferă incredibilă față de meciul cu Magdeburg. Sperăm să nu mai jucăm fără ei, nici măcar în deplasare, pentru că ne-au arătat că ne pot urma peste tot în Europa

 - Robert Militaru

Clasament grupa A

1. Veszprem6
2. PSG4
3. Magdeburg4
4. Wisla4
5. Dinamo3
6.  GOG 3
7. Zagreb2
8. Porto0

Citește și: 

440 de miliarde și un oraș lung de 170 km prin deșert! Arabia Saudită organizează Jocurile Asiatice de Iarnă (!) într-un megalopolis demn de Star Trek

Marele maestru acuzat de Magnus Carlsen că trișează ar fi furat în peste 100 de jocuri de șah online

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
cdba3133
cdba3133  •  06 Octombrie 2022, 10:45

Cu rabdare se poate naste o echipa frumoasa. Se poate si mai bine decat atat. Bafta pe mai departe!

demolarii
demolarii  •  06 Octombrie 2022, 07:29

E un comentariu după caseta tehnică. Cei care s-au uitat la meci au trăit la maxim minutele scurse intre scorul de 18-14 și cel de 21-18. Porto egaland la 18. Si in continuare meciul a fost foarte echilibrat pana in min 58, cand portughezi au aacceptat ca meciul e pierdut. Ultimele 2 goluri diferență au venit ca rezultat al acestei acceptari....totusi sportul este despre performanta umană, nu despre valoarea ei comercială. Fiind vorba de Liga Campionilor, de sportul unde avem 4 Campionate Mondiale câștigate, cred ca presa sportivă ar trebui să arate mai mult respect și să responsabilizeze oameni competenti cu astfel de articole......

creeperno807
creeperno807  •  05 Octombrie 2022, 22:33

Pentru presa romaneasca, cancanul e pe primul loc!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează